21.11.10

18 ekorn som skal føs gjennom vinteren

Da var den ferdig, 18 ekorn-jakka mi, offisielt kalt Skinny Bugga! Kind of Girl. Den er helt egendesigna, men jeg står i dyp gjeld til Elinor Browns Plum Frost Cardigan og Hopes ekorndiagram. Men aller mest sender jeg en varm tanke til Elizabeth Zimmermann og hennes prosentsystem.


Den veier 427 gram, og jeg brukte mindre enn 3 nøster av hovedfargen Grey Scalloped Bar i Skinny Bugga!, og mindre enn ett nøste av hvert av Nude og Northern Purple Beetle (lilla), i tillegg til litt av 2 grønnfarger og 1 brunfarge på nøttene. Jakka er strikka på pinner 2 mm på ribbene, 2,75 på glattstrikkingsområdet og 3 mm på mønsterområdene. Det er en jakke som er tilpassa min fasong, bredde, høyde, og inn- og ut(kropps)steder.


Jakka er klipt opp, og det er strikka to knappestolper på 18 masker med utgangspunkt i 10 masker som var satt på hver sin tråd fra toppen av den ribbestrikka kanten nederst. Jeg fortsatte å strikke 1 rett + 1 vrang over 10 masker (og 8 hull på den ene knappestolpen), og 8 masker rett/vrangt som skulle brukes til å skjule den klipte sårkanten. Jeg ville kanskje ha strikka 6 masker i stedet neste gang, den er litt bred.

Det vil kanskje overraske noen, men dette er den første jakka jeg virkelig føler passer meg helt som jeg ville den skulle. Jeg har strikka 5-6 jakker tidligere, og selv om de passer meg er det med alle noe som ikke er helt bra. En liten stund trodde jeg at jeg hadde gått i samme felle igjen, men med omvendte fortegn, at salen ville bli for stor. Men den sitter akkurat som den skal. Jeg kan krysse av for: ermer som er lange nok, sal som er stor nok, ribbestrikka halsåpning som verken står opp eller er for liten, fin lengde over hoftene, forhøya nakke så jakka ikke blir for kort i ryggen ...

Mønster følger. Om en stund.

41 kommentarer:

 1. Dette var ei veldig fin jakke!!

  SvarSlett
 2. Så flott den ble:)

  SvarSlett
 3. Anja/@mariusgenser21.11.10

  Hohoi, for en nydelig jakke! Du er jammen meg dyktig -- og rask!

  SvarSlett
 4. Så godt at du blev fornøyd med jakken. Jeg syns den blev kjempefin!

  Pernilla

  SvarSlett
 5. Anja, jeg er ikke rask. Det er bare det at jeg strikker hele tida. Overalt. Bestandig.

  SvarSlett
 6. Nå kan du med sikkerhet sies å ha bestått jakke-prøven!

  Nydelig jakke og den passa deg kjempegodt i farge og stil også. :)

  SvarSlett
 7. Nydelig! Gratulerer med eget design og jakke som sitter som den skal.

  SvarSlett
 8. Kjempefin jakke! Du er dyktig!

  SvarSlett
 9. Jøsses for ein flott jakke!!

  SvarSlett
 10. Er imponert over strikketempoet ditt!!! Hadde jeg strikket på så små pinner hadde det nok tatt måneder...
  Den ble kjempefin og kledde deg veldi :)

  SvarSlett
 11. Den var veldig veldig fin!
  Jeg har leita etter det perfekte rundstrikkemønsteret i to år, men aldri funnet det. Må nok gjøre som deg å lage det sjøl.
  Skal ønske med Zimmerman til jul skjønner jeg, så er jeg et stykke på vei.

  SvarSlett
 12. kjempefin jakke og dame,og ja du har så rett den passer deg perfekt:)

  SvarSlett
 13. Den ble jo kjempefin.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 14. Den var rett og slett knallflott! All grunn til å være stolt!

  SvarSlett
 15. Den er KJEMPEFIN. Og ikke bare på grunn av ekornene :)

  SvarSlett
 16. Nok en nydelig plagg fra deg :) Synes ekornene var kjempetøffe! Gratulerer med ny jakke. :D

  SvarSlett
 17. Jakken er nyyydelig og den sitter som et skudd på deg!!! Virkelig fin.

  SvarSlett
 18. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 19. Flott jakke, gratulerer! Det ser ut som dere passer veldig fint sammen!

  SvarSlett
 20. Flott arbeid og flott mønster- som alltid :)

  SvarSlett
 21. Så fin!! Och tänk att den passar så bra också ;-)

  SvarSlett
 22. Jakka ble kjempeflott. Det er moro når ting passer helt perfekt. Fint ekornmønster. Er også en stor tilhenger av Elizabeth Zimmermanns utregninger. Strikket ei Aranjakke til meg selv i begynnelsen av året etter veiledning i en av hennes bøker og ble kjempefornøyd.

  SvarSlett
 23. Vakker!!!!!! Og helt perfekt ser jeg *dåneferdig*

  SvarSlett
 24. Solveig, jeg gikk inn i bloggen din (fin blogg forresten) for å se etter aranjakka a la Zimmermann, men fant den ikke under søk? Har du en lenke, sånt syns jeg er interessant :)

  SvarSlett
 25. Anonym22.11.10

  Stilig, du er en sann inspirasjon. Desverre er jeg helt håpløs med tall, vet at EZ sitt prosent system er helsuper. Men, hva hjelper det når en ikke skjønner det ;o)
  Jakken, ser helt supert ut og jeg gleder meg til det kommer en oppskrift, så kanskje skal jeg også prøve å strikke en jakke, en eller annen gang i fremtiden ,,,,,

  SvarSlett
 26. Anonym22.11.10

  Stilig, du er en sann inspirasjon. Desverre er jeg helt håpløs med tall, vet at EZ sitt prosent system er helsuper. Men, hva hjelper det når en ikke skjønner det ;o)
  Jakken, ser helt supert ut og jeg gleder meg til det kommer en oppskrift, så kanskje skal jeg også prøve å strikke en jakke, en eller annen gang i fremtiden ,,,,,

  SvarSlett
 27. For en nydelig jakke :) Og veldig flotte farger!!

  SvarSlett
 28. EZ er superduper! Jeg har Ann budds knitter's handy book of sweater patterns som er etter EZs prosentsystem, og boka anbefales som grunnmønsterbok til mange strikkefastheter. Kjekk!

  (Og flott jakke! Det er tilfredstillende å ha en jakke som sitter bra på, og som man selv har laget!)

  SvarSlett
 29. et lite spørgsmål sånn på tampen av dagen... æ så du var fornøyd med å strikke forhøyning i nakken for at jakke ikje sku bli kort i ryggen - e dette nokka man gjør ved rundfelling??? har møtt på det i andre oppskrifter - men ikje helt skjønt poenget.

  SvarSlett
 30. Nydelig jakke.
  Holder deg nok varm i vinter den.

  SvarSlett
 31. Mammadragen, jeg er ikke helt sikker på hva du spør om - om det er noe poeng med forhøyning eller om hvordan man gjør det ved rundfelling?
  Jeg syns strikka gensere og jakker sitter bedre når man strikker inn noen ekstra rader på ryggen. Jeg strikker dem inn 2 steder: først to rader (fram og tilbake) akkurat i det jeg legger til ermene, og så oppe i nakken så nakkestykket bak blir høyere, der strikker jeg inn 4 eller 6 rader. Det jeg gjør er å strikke fram til vesntre ermstykke, snur, strikker vrangt tilbake til høyre ermstykke, og så rett tilbake - og så snur jeg noen cm mer for hver gang. Kanskje du skjønner det bedre fra denne posten?

  SvarSlett
 32. æ lurte vel på begge deler - og nu har æ skjønt d!!! takk for svar :) jakka vart nydelig :)

  SvarSlett
 33. strikkepanja23.11.10

  Jeg er imponert! Jeg synes jakken er så flott og så velkomponert. Mønsterborden med ekornene fungerer flott sammen med blomstene nede. Jeg har også erfart at steget kan være langt fra egne notater til å produsere en oppskrift. Jeg har ennå til gode å prøve garnet du skryter sånn av. Det ser i alle fall veldig lekkert ut.

  SvarSlett
 34. Så flott jakke :D
  Det er alltid moro å sjå dei flotte tinga du produserer.

  SvarSlett
 35. Si fra hvis du trenger en prøvestrikker, da - etterhvert :-)

  SvarSlett
 36. Torirot, skrevet bak øret ;)

  SvarSlett
 37. Eg vart skikkeleg glad av å sjå denne jakka! Ekorn med halen til vers må vel vere noko av det mest optimistiske som finst! Og eg trur eg vil ha som nyttårsforsett for 2011 å prøve å lage mine eigne strikkemønster, slik som du gjer så bra. Før eg kjem så langt vil eg i alle fall takke deg for oppskrifta til pulsvarmarane "Blonde", som ser ut til å bli årets julegåve frå meg i år (foto på bloggen min lagt ut no).

  SvarSlett
 38. Hej på dig!!
  Otroligt fin kofta du har stickat!! Jag förstår inte allt du skriver (hoppas du förstår det jag nu skriver) men bilderna talar ju tydligt. =)

  SvarSlett
 39. Jakken er veldig fin! Dere kler hverandre ;)
  God Jul.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...