8.11.10

Ingen er perfekt

For et par dager siden prata jeg om Bex-sokkene som var så utfordrende at jeg valgte å ramme dem. Jeg angrer ikke på det, at jeg ramma dem inn, men siden jeg er inne på dette med utfordrende sokkestrikking ... 

Ingen må misforstå meg, jeg elsker (dumt ord, men det jeg mener er: med lidenskap og dyp respekt ) sokkene til den nederlandske designeren Yarnissima. Ved siden av Cookie A. er hun den designeren jeg har strikka flest mønstre av.
Det vil si, det er ikke helt sant. Hun er den jeg oftest har begynt på og gitt opp, og likevel gjyvet løs på igjen seinere. Mønstrene hennes utfordrer, frustrer, gir spenning i hverdagen, ny kunnskap, og gjør meg til en bedre sokkestrikker. Jeg har sagt det tidligere, for meg er hun en sokkearkitekt, sokkene hennes er som byggverk. 

Sløyfe i i-cord
Hvert sokkemønster er som en konstruksjon som må overkommes. Også Manolo (som hun forteller er inspirert av Manolo Blahniks sandaler).

Jeg har hatt mønsteret ligget en stund, men da Ravelry-gruppa Sock Knitters Anonymus utfordra oss på fletter denne måneden (november) så jeg det ville være en god anledning til å sette i gang.
For at fletter (eller travelling stitches som det egentlig er i dette tilfellet) skal komme til sin rette trengs et garn som gir god definisjon og som ikke er for rotete, for mønstrete. 


Jeg fant fram det vakre Skinny Bugga! Longhorend Beetle, som nesten har en fløyelslik kvalitet. Og jeg syns garnet og mønsteret passer hverandre veldig godt - for det er jo alltid man får til det.

Men. Det er et sokkepar som er fullt av feil. Og fordi jeg syns det er så vanskelig å strikke dem så klarer jeg ikke å rekke dem opp hver gang jeg oppdager at jeg har strikka feil. Det er nesten sånn at av og til kan det rett og slett være vanskelig å skjønne hvor man er - på tross av at jeg bruker markeringstape for hver eneste omgang.


På en måte er det fælt å innrømme at jeg ikke er mer kvalitetsbevisst enn som så, det viser bare at jeg ønsker så innmari å bli ferdig med sokkene uansett kvalitet. På tross av høy garnkvalitet, på tross av høy mønsterkvalitet.

Sucker!

23 kommentarer:

 1. Aha! Jeg har funnet problemet ditt! Du tror du bruker markeringstape for å følge mønsteret, men det er MASKERINGStape.

  Lekre, røde av arten sokker! Synes de var vakre, jeg.

  SvarSlett
 2. Nei tenk for ikke det nei!
  ;)
  Jeg liker dem også godt. Med feil og alt.

  SvarSlett
 3. Det er kanskje ein mager trøst, men eg synes sokkene dine var lekkre. Og feil??? En liten "forandring" på et mønsters-vei kryddrer bare tilværelsen litt.....eller någe sånt.... :)
  Eg skjønne kor hardt det kan være å rekke opp... någen ganger går det greit, irriterende, men greit! Andre ganger....ikkje om det smalt!!!! Basta....
  Så lenge der ikkje e hull... ha ha ha

  SvarSlett
 4. Anja (anjathor)8.11.10

  Fra en perfeksjonist til en annen: Feil beviser bare at det er hjemmestrikket - og unikt. :) Men jeg kjenner følelsen av å ville ha det perfekt. (Og er derfor en mester til å rekke opp. ;)

  Sokkene er nydelige - jeg har allerede smugkikket på dem på Flickr-siden din, som er minst like spennende å følge som bloggen og kvitringen. :)

  SvarSlett
 5. Så lekre sokker! Yarnissima kan virkelig lage utfordringer, og det er det som er så bra! Det er jo derfor vi strikker sokker ;o)

  Garnet du har valgt ser ut til å være midt i blinken til dette mønsteret -resultatet ditt ser perfekt ut!

  SvarSlett
 6. Guri, dette så ut som et skikkelig flott og utfordrende mønster :) Spørs om ikke jeg må prøve meg på disse når jeg bare er ferdig med de planlagte julegavene..

  SvarSlett
 7. looking at this pattern again -- can we do w/out i-cord "tie" -- love Yarnissima's patterns but don't need a "tie"

  and her patterns are exactly why we knit -- keeps our brain engaged. Wonder if there is any research about people NOT having Alzheimer's because they knit (wouldn't that be wonderful)

  SvarSlett
 8. For noen fantastiske sokker! Man burde hatt et par Blahnik-sko for å matche disse!

  PS: Ingen feil syns.

  SvarSlett
 9. de er laekre uanset ! og der er ingen der kravler paa gulvet for at finde fejlene :-))

  SvarSlett
 10. Jag skulle kalla det konststickning.
  Hälsningar
  Uööa

  SvarSlett
 11. Jeg er imponert!! Sokkene er vakre, fargen er nydelig!! Jeg syntes det var en utmerket ide å ramme inn de særs spesilelle sokkene dine!! Jeg strikker på sokker om dagen også, men det er i en lavere divisjon.........Men like fullt klør jeg meg i hodet for å få det til!? Men jeg strekker meg!! ha en fin dag!! AnneK:-)

  SvarSlett
 12. Jeg tar opp kampen med Monstermønster øverst, og vil hevde at jeg har funnet problemet ditt: du er for ærlig! Du kunne lagt ut bilder og tekst uten å nevne feilene og vi hadde vært så himmelfallende begeistret at ingen av oss - INGEN - hadde sett noen feil. Hæ? Feil, sa du?

  SvarSlett
 13. Hanne-Kristine, ja, der går grensa mi også ;)

  Maryjo, I agree, that I-cord is somewhat uncomfortable if the socks should be used in shoes, and yes, you can make them without. But for danshoes or that alike, they must be perfect with that great detail.

  Annepålandet, æ veit no itje de' ...;)

  SvarSlett
 14. Nydelig!

  Nesten så jeg får lyst å strikke sokker igjen... :))

  SvarSlett
 15. Bøyer meg i støvet, rett og slett nydelige. Og du vet at alle kunstverk skal ha en feil i seg. For ingenting er perfekt!

  SvarSlett
 16. Sokkene er rålekre! Og feilene kan jeg ikke se.
  Tenk på det slik: Du må ha en viss erfaring og kunnskap for å se og skjønne at du faktisk har gjort en feil (eller fler), og det har jo en verdi i seg det også ;)

  SvarSlett
 17. De var utrolig kule, med eller uten feil! Vel verdt innsatsen vil jeg tro... :)

  SvarSlett
 18. Nydelige sokker!
  Og feil kan også kalles personlighet og sjarme. Har jeg hørt.

  SvarSlett
 19. Huff! Dette minner meg på Lisalous-sokkene mine... Tror jeg ALDRI kommer til å få de ferdig.
  Dine ble nydelige!

  SvarSlett
 20. Utrolig stilige sokker!
  Fargen og mønsteret er herlig:)

  SvarSlett
 21. Disse var jo bare utrolig fine!! men du skremte meg litt fra å i det hele tatt SE på oppskriften *flire*

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...