17.11.10

Apropos votter og vanter

En arbeidskollega fra Lillehammer forteller at juekuleboka til Arne & Carlos er helt utsolgt på Lillehammer. For å sjekke ståa i Oslo gikk jeg innom Norli ("I vår familie støtter vi Norli" ;p) i dag, men der var det ikke så ille. Der var det både vindusreklame for boka (med et lass) og de sto på et bord i tillegg til hylla. Så, Oslo skulle være dekket - for dem som plutselig ble litt bekymra ;)

Siden årets julebok-katalog også er dekorert av Arne & Carlos' strikka julekuler spurte jeg dama bak disken om hun var overraska over årets hit? Ja, hun også. Og la hun til, hun var nesten litt lei allerede. Ja, de er virkelig over alt!

Men siden jeg var innom (og både hadde deres bok og Annemor Sundbøs nye) titta jeg på hva som ellers var der, og kom over denne helt nye votteboka, Colorwork Creations av Susan Anderson-Freed. 

Det er jo ikke det at jeg ikke har nok vottebøker for resten av livet, eller enkeltmønstre for den saks skyld. Det er noe med det å kunne slå opp - jeg tror jeg har snakka om det tidligere. Det er så godt å få en idé og så bare trekke ut en bok og fylle på den formen man har i hodet. Og denne boka er akkurat av det slaget, med masse små mønstersnutter som kan lånes og brukes og utvikle videre på også.
I tillegg til at det er ordentlige mønstre selvfølgelig.

Hovedargumentet mitt for å kjøpe boka var forresten ikke vottene, men flappeluene, chullo'ene. Jeg har sett på Toris utgave og notert bak øret at dette er noe jeg har lyst til å prøve med tid og stunde, jeg også. Det må være veldig praktisk når man går på ski? Bare knyte dem opp når det blir for varmt, men likevel ha noe som varmer kindene i nedoverbakkene?

Og så er det et godt utvalg av det som kalles sanquhar-design. Det er en strikketradisjon som stammer fra Skottland og som ofte er forbundet med vanter. Jeg er ikke så veldig kjent med den, men tenkte dette ville være en fin introduksjon. 

Til 188 kr var denne boka rett og slett et funn!

16 kommentarer:

 1. Nå må du slutte! Det er mer enn nok informasjon om vakre bøker som jeg må ha - jeg rekker ikke strikke ei maske innimellom alt jeg skal sikle over!!! ;o)

  Ha ei fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 2. Følte et veldig ha-begjær, merket jeg...

  SvarSlett
 3. Haha, har jeg fortalt at forlagene sender meg bøkene gratis ... (just kidding - dette er ingen rosa blogg heller ...)

  SvarSlett
 4. Men den kanske vore något för mig också.Tack för tipset.
  Jag önskar dig en bra dag
  Ulla

  SvarSlett
 5. Vottebasillen har jeg også en plan om å bli bitt av, det går bare så tregt foreløpig. Det virker som de eneste basillene som fester seg er forkjølelsesbasillene.

  Julekuler har jeg ingen planer om. Vel, kanskje om noen år når det er totalt umoderne da :-)

  Men i kveld skal jeg på medlemsshopping eller noe sånt på GlasMagasinet. Lurer på om Husfliden har noen gode tilbud? Jeg kjenner allerede at finullhylla roper på meg.

  SvarSlett
 6. Ulla, jeg anbefaler den på det varmeste!


  Ugla, du veit at Arne & Carlos kommer til Husfliden i morgen, fredag, for å signere bøkene sine?
  Jeg kan ikke huske noen gode tilbud på Husfliden da jeg var innom i går, men jeg så ikke så nøye. Og Finull-hylla er jo fargegodterier når som helst da :D

  SvarSlett
 7. Ah! Takk for godt tips! Har tenkt på å kjøpe en vottebok en stund, men har ikke vært helt overbevist av de jeg har sett. Denne ser ut til å være av helt riktige sorten (og prisen)!

  SvarSlett
 8. Takk for tipset!
  Den dagen jeg lærer meg å like flerfargestrikk, blir lista lang.

  SvarSlett
 9. Den boka så definitivt ut som et funn! Nå har jeg endelig fått blogget gaven fra deg - tusen takk nok en gang!

  SvarSlett
 10. Anonym18.11.10

  Tror jammen jeg også må ut å kjøpe en bok eller, eller 3 :o) På tide å prøve å strikke vanter, eller kanskje votter er det safeste å begynne med.

  :o)

  SvarSlett
 11. Det var et lekkert, lekkert garn som lå og ventet på meg i postkassa i dag. Tusen takk! Jeg skal kose meg:-)

  SvarSlett
 12. one more book to add to my Santa list! and my thoughts exactly on why it is so wonderful, if you are able, to just pull a book off the shelf and ....

  dream!
  M

  SvarSlett
 13. Kr 160 inkludert porto fra norsk nettbutikk. Riktignok 25-30 dagers leveringstid - men da blir det jo en perfekt julegave. Til meg selv. Tenkte jeg. Som tenkt så gjort:-)

  SvarSlett
 14. Torirot, du kan være eplekjekk du, men det er likevel 160 kr mer enn du hadde tenkt på å bruke (før jeg skrev innlegget mitt) ;)
  Likevel, det er noe med å få bøker rett i postkassa.

  SvarSlett
 15. Amazon er min venn. Takk for tips!

  SvarSlett
 16. Jeg blir bare så utrolig inspirert av å lese i bloggen din. Tusen takk!!

  Denne boka må jeg sjekke litt nærmere også.

  Ha en flott førjulstid!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...