15.11.10

Skinny Bugga! Kind of Girl-jakke

Siden jeg har alvorlige planer om å reise tilbake til ullfestivalen i Rhinebeck, USA, neste år må her strikkes! Seriøst strikkes. Og store ting, ikke bare sokker (ikke at sokkestrikking er bare, men mye garn går det ikke ...).

Jeg var så heldig (eh, løp så fort og hoppet over alle som var foran meg) at jeg kom aller først i køen til Sanguine Gryphons garnstand. Og fikk 8 nøster med Skinny Bugga!, et relativt tynt sokkegarn, 80 % merino, 10 % nylon, 10 % kashmer. Og tre av nøstene er gråblå Grey Scalloped Bar Butterfly, planlagt som en ny jakke.
Og her er starten. Jeg kaller den Skinny Bugga! Kind of Girl-jakke, og er min egen design.


Dere som legger merke til sånt ser at jeg har gjort en liten feil i begynnelsen. En kjedelig feil ...


Jeg snudde vrangborden feil vei da jeg la opp sømkanten og begynte å strikke rundt. Så oppleggskanten har havnet på feil side, og jeg har baksiden foran. Dumt :(
Hvis jeg føler meg veldig modig den dagen jakka er ferdig skal jeg kanskje gjøre som Maria en gang foreslo for å forlenge lengden på en genser som var for kort, rekke opp nedenfra og rette opp feilen fra i går. Kanskje.

Forøvrig er bolen snart ferdigstrikka, og jeg skal strikke to ermer før jeg begynner på en rundsal. Med mønster, jeg planlegger ekorn og nøtter. Og nøtteknapper (nei da, ikke disse, det blir for mye, men supersøte er de).

16 kommentarer:

 1. Ser ut til å bli e nydelig jakke! Du er skikkelig flink!

  SvarSlett
 2. Fargene ser helt supre ut, og du må ha rakettdrivstoff på pinnene dine !!
  Gleder meg til å se den ferdig :)

  SvarSlett
 3. Så kule knapper, da! (Ja, jeg fikk med meg at du ikke skulle bruke dem, men likevel.)

  SvarSlett
 4. Hei!! Det går faktisk helt fint å klippe av den første omgangen, og så plukke opp maskene nedenfra. jeg har gjort det flere ganger. Jeg synes ikke det er en helt krise feil heller. Men er du perfeksjonist så er det ikke noe annet å gjøre enn å fikse på det. Jeg skulle gjerne fått med meg den festivalen, men foreløpig sitter jeg litt på gjerdet. Nøtteknappene ville sikkert slått ann i US.....AnneK:-)

  SvarSlett
 5. Kjedelig feil!
  Men den ser ut til å bli flott :-)

  SvarSlett
 6. Du strikkar så utruleg mykje fint, og denne jakka ser ikkje ut til å bli unntaket! Gler meg til å sjå det ferdige resultatet, for ekorn er jo supersøte.

  SvarSlett
 7. Anonym15.11.10

  Din baksida är min framsida :-) Så om det är ett fel eller inte beror nog på vad man är van vid. Så jag skulle inte titta konstigt på din jacka om du behåller den som den är nu, men jag vet hur det kan gnaga i ens inre om man känner att något är fel.

  SvarSlett
 8. Hva som er framme og bak på en oppleggskant, avhenger av strikkeren har jeg funnet ut. Vi foretrekker faktisk forskjellige der. Så jeg ville ikke rekket opp (selv om jeg vanligvis bruker samme rette som deg)jeg ville bare kalt det variasjon.
  Fin jakke blir det uansett.

  SvarSlett
 9. Bugga! jakke! jeg er misunnelig ;D

  SvarSlett
 10. Stilig jakke! Jeg hadde ikke lagt merke til oppleggskanten hadde du ikke sagt det selv! Rhinebeck ja, må vel være alle strikkeres drøm.... Men det er jo så vanskelig å vinne Lotto!

  SvarSlett
 11. Jadda her avslører man seg som uerfarne strikker du, jeg så ikke den oppleggskantsåkaltfeilen før du presiserte det heller :) Og godt mulig at jeg aldri ville ha tenkt på slikt om du ikke har sagt det... NÅ derimot! Nå har jeg bare lyst hjem og sjekke jakka jeg strikker på for å se hvilken vei MIN oppleggskant har havna :) Ikke sikkert jeg ser det i det hele tatt, men jeg kommer garrrrrantert til å sjekke... :)
  Jakken din blir uansett råfin, og garnet er sikkert deilig. Jeg har aldri kjent på Bugga, men innser at trikset ditt med å storme dit først var superlurt. Ha en flott dag!

  SvarSlett
 12. Anonym16.11.10

  Smak og behag hva som er frem og bak, men jeg hadde gjort noe med det. Rekke opp litt går, men hva med å hekle en kant nederst? Syntes blandingen med strikk og hekle er så fint. Blir en fin genser uansett.

  SvarSlett
 13. Anja (anjathor)16.11.10

  Kul jakke, gelder meg til å se eknornene. :D Har akkurat funnet en tunika jeg skal strikke meg i Skinny Bugga (Northern Purple Golden Beetle, eller hva den heter) og gleder meg! (Må bare gjøre unna et sjal, kjærestegenseren til Pickles og noen tova tøfler først... ;)

  SvarSlett
 14. Det verste er vel at nå blir du nødt til å snu oppleggskantene til ermene også feil vei, så det blir likt? Bortsett fra det venter vi vel bare på de ekornene :)

  SvarSlett
 15. Synd med kanten nederst men det fikser vel du tenker jeg ;)
  Gleder meg til å se mønstert øverst! Blir helt sikkert fin fin:)

  SvarSlett
 16. Ann.Kristin16.11.10

  Så fin jakka ser ut til å bli, har akkurat sett nok en gang på innlegget ditt fra Rhinebeck, har så lyst til å bli med så jeg håper det blir noe av den fellesturen. Ha en fin dag!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...