2.11.10

Osten angriper igjen

Jeg lagde meg en iPhone-kondom tidligere i sommer, i Koigu, som jeg var veldig fornøyd med. Dessverre har jeg forlagt den et eller annet sted. Dessverre kanskje med en viss ironi da jeg egentlig ikke mener det - for jeg har tenkt på det tidligere at jeg ønsker meg egentlig noe finere. Ikke en kondom for iPhonen, men et etui


Mønsteret er veldig enkelt, man tager hvad man haver ... man tager 3 nøster med Wollmeise ... ;)

Sjøl har jeg brukt tre forskjellige farger av Wollmeise 100 % på pinner 2 mm. Den grønne er 52 masker, og den er nok litt i største laget, så på den blå la jeg opp 50 masker. Poenget er at det må være lett å få telefonen ut, men ikke så lett at den faller ut. Derfor fungerte heller ikke toppen på den grønne så godt heller. Den har en ribbestrikking som er i to farger, 1 vrang, 1 rett, mens på den blå er det 2 rette, 2 vrange, og det er nok til å holde iPhonen i etuiet. 

Disse er strikka nedenfra og opp, som tå-opp sokker, med Judith's Magic Cast On, men det er ikke noe i veien for at man strikker dem ovenfra og avslutter med kitchener stitches i stedet.

Så brukte jeg noen av elementene fra mønsteret til Arne & Carlos Cheese Attack - et mønster som tidligere lå hos Tine, men som nå ligger på en norsk blogg, Livet er en løpetur (forøvrig en superflott tittel på en blogg <3).
Space Invader-figuren går over 20 masker, og er det eneste jeg har prøvd å plassere nogenlunde midt på. Ellers har jeg bare tatt det jeg hadde bruk for og strikka i vei.
Og jeg tror egentlig at som med julekulene deres kunne de ha laget en hel bok med forskjellige mønstre - det er ingen grenser for hvor mye forskjellig som kunne vært benytta her :)

Har du forresten oppdaga at det er starta en helt egen Arne & Carlos-gruppe på Ravelry?

-- 1. gavedryss --

Siden det var første dagen i november så var det nok for meg til å ha første gavedryss for kommentarene på blogginnlegget mitt. Og jeg valgte meg Sienas. Hvorfor? Nja, kanskje fordi hun ikke kan være med til USA? Kanskje fordi hun både er småbarnsforelder og venter en ny, en?
Ja, jeg tror det, jeg :D

24 kommentarer:

 1. Kjempefine etuier!
  Arne og Carlos skal ha strikkekurs på Maihaugen en kveld senere i november. Men jeg kan jo strikke...
  Tidligere samme dag skal de signere bøker i en garnforretning i gågata. Men jeg har allerede kjøpt en signert bok i Maihaugbutikken...
  Så hvordan skal jeg få hilst på disse strikkekjendisene da?

  SvarSlett
 2. Vurderer nå om det er økonomisk forsvarlig å kjøpe Iphone fordi jeg har lyst til å strikke ett sånt fint etui til den??

  SvarSlett
 3. Vilket coolt iPhone case/etui/fodral/kondom... Kärt barn har många namn :-)
  Ett underbart etui i lyxgarn i ett fräckt och lite nördigt mönster. En sån vill jag göra!
  .... tror dock inte att det blir lika läckert till min gamla smala Nokiatelefon... ;-p

  SvarSlett
 4. Elsker det grønne etuiet!
  Tror ikke jeg trenger en iPhone for å strikke et etui. Min telefon trenger beskyttelse ;-)!

  SvarSlett
 5. He he he, Vibekes kommentar får meg til å le.

  Takk for nspirasjon til en flott julegave. Har ikke iphone selv, men det er mange rundt meg som kunne trengt et slikt etui. Er usikker på om det er i tidligste laget å kaste seg ut i en slik mønster-utfordring. Men kanskje om en stund.

  SvarSlett
 6. Kjempeflotte etui og for øvrig er det en fryd å følge bloggen din;) Og så mye du opplever på din veg. Lykke til videre;D

  SvarSlett
 7. Det er da utroligt, at jeg begynder at fnise som en dum teenagepige hver gang du skriver kondom i et indlæg. Nu må jeg virkelig tage mig sammen... :D

  SvarSlett
 8. Jeg bare digger det mønsteret der! Må få strikket noe i det snart :)

  SvarSlett
 9. Jeg trenger ett slikt etui! Må bare finne ett påskudd for å kjøpe Iphone først :)

  SvarSlett
 10. Tror jeg trenger et slikt etui til min helt vanlige mobiltelefon jeg =) Trenger da ikke være iphone som er unnskyldningen... Eller kanskje jeg skal lage en kalkulatorvarmer med plass til en penn? Ingen dum idé ;)

  SvarSlett
 11. Nå har jeg en mann som kommer til å blir veldig glad for både etui og genser - takk :)

  SvarSlett
 12. Oooh, de etuiene var jo bare dritlekre! Jeg hadde et etui til min telefon, men etter et ublidt møte med en glidelås begynte den å rakne, og siden jeg likevel var litt lei av den (WM Blue Suzanne om jeg ikke husker helt feil), har jeg ikke giddet å gjøre noe mer med det. Kanskje jeg må vurdere å herme?
  Ånei, nå begynte jeg å tenke på om det kanskje hadde vært kult med et sånt etui til MacBook-en. Huffda. Tror kanskje jeg må vurdere et tykkere garn, den er jo så tynn. ;)
  *Skynder meg ut herfra før du gir meg flere ideer.*

  SvarSlett
 13. Anonym2.11.10

  Det var en lur ide, jeg har ikke iphone, men en ipod. Lurer på om jeg kan få noe mønster til å passe den, eller om et blir for smalt? For Iphone kommer foreløpig ikke inn i huset her, da må jeg ha mer beskyttelse om den skal overleve ;o)

  SvarSlett
 14. Så fine! Har også erfart at det er lurt med en helt vanlig, stram vrangbord øverst, det holder telefonen - eller i mitt tilfelle kameraet - på plass, samtidig som det er lett å få ut i en fei. Nå spørs det om jeg ikke må strikke et nytt kamerafutteral...
  Ja, hadde man hatt tid (men det har man ikke, man skal jo strikke en haug med sokker) så kunne man fort ha funnet på 55 iphone-etui-mønstre - eller fler. Og det hadde helt sikkert vært kjempegøy!

  Gratulerer til Siena! Men vi vil jo vite hva hun vant - det er litt av moroa det!

  SvarSlett
 15. Anonym2.11.10

  Oj! de var skikkelig morsomme!

  SvarSlett
 16. Torirot, du kan jo stikke innom butikken. Og ta et bilde? De er supersøte og det kan hende de setter pris på også dem som bare kommer innom for å slå av en prat. Også?

  Annepålandet, for en utrolig god idé, kamerafutural. Hører dere, Vibekes lillegrønne, maLinka, Moan, AnitaK, strikkegal?
  ElisabethMD, du som har så mye Wollmeise må vel også bruke den ;)

  Får skrive en liten oppskrift på hvordan man finner ut hvordan man kommer fram til antall masker og sånt (ja, det er ikke alle som veit det!).

  Skal jeg vise hva Siena fikk eller vente til hun selv tar bilde og lenke til det? Må spørre henne først, tror jeg.

  SvarSlett
 17. Så lurt å bruke en del av mønsteret, har liksom tenkt at jeg ikke orker å strikke en "marius" til, men en slik liten sak skal jeg nok klare.

  SvarSlett
 18. De ble knallfine :D Du er kjempeflink og sette sammen! Ikke alle har like stilig iphone etui nei :) Kjempegod julegaveide, takk for inspirasjon.

  SvarSlett
 19. very cute cases and great idea! And Happy November -- we in the US vote today ... I hope MOST of us will vote today (I did!)

  SvarSlett
 20. Kjempefine oster! Har ikke vært innom en strikkeblogg på månedsvis (hva skjedde?), den første jeg besøker er så klart din. Her har det skjedd mye nytt! Stilig...
  Kanskje på tide å treffes snart også, eller?

  SvarSlett
 21. Utrolig søte!

  Skulle også si at jeg (en strikkeamatør) har strikket pulsvarmerne dine med blondekant - tusen takk for flott oppskrift!

  Ha en herlig uke!

  Mvh Maria :)!

  SvarSlett
 22. Hmmm, kanskje det hadde vært noe å lage til brorsan som er overgitt over at jeg har en loff til telefon, og ikke en fancy-smancy Iphone som han?

  Loffen min er forresten en klapptelefon, og minste elsker å fingre med den. (Ja, når mor får strikke i fred, så får hun leke med det som er i rommet. Fyrstikker, telefon, garnnøster... så det har vært noen mystiske meldinger til de lagret på A.

  SvarSlett
 23. Hurra, for en utrolig deilig overraskelse på en mørk og kald dag! Jeg gleder meg til pakke og føler meg både heldig og utvalgt!
  Digger telefon-etuiene dine - og med en fersk iPhone i hus er det jo bare å sette i gang selv, disse var mildt sagt inspirerende ...

  SvarSlett
 24. Eg har fått meg ny mobil ( ikkje IPhone, men det spelar ingen rolle ) og skinnetuiet som følgte med var relativt trist. Idéen din var så god at eg tenkjer den kan brukast til anna enn IPhone óg...

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...