18.11.10

Strikking er maraton uten smerte

I følge Klassekampen så sier den japanske forfatteren Haruki Murakami:
Når jeg løper, så løper jeg bare. Det er som jeg befinner meg i et vakuum. Eller for å snu det på hodet: Jeg løper kanskje for å oppnå et vakuum.(...) Tankene som dukker opp mens jeg løper, er som skyene på himmelen.

Sånn strikker Pinneguri i følge en japansk graffitikunstner, Lurkre. I et vakum.
Jeg syns det beskriver strikking veldig godt.

11 kommentarer:

 1. Ikke dumt sagt! - men helt uten smerte er det ikke, for jeg kan ikke strikke så veldig lenge ad gangen før jeg stivner. Ergo - mange pauser er tingen! Men strikking er terapi og vi som strikker er mer avslappet og gladere enn andre. Så det så! :-)

  SvarSlett
 2. Anonym19.11.10

  Ha, ha tidig :o)

  SvarSlett
 3. Jeg både strikker og løber (ikke på det samme tid :-)) - og kan kun bekræfte at begge aktiviteter giver ro i sindet og gode tanker. Hav en dejlig dag!

  SvarSlett
 4. Synes beskrivelsen var helt perfekt:)
  Strikking er både terapi og hjernetrim, og i tilegg så kommer det de flotteste ting av pinnene.

  Jeg føler meg faktisk veldig heldig som oppdaget at jeg faktisk er veldig god på å strikke, og det var helt tilfeldig.
  Når jeg nå ser mennesker rundt meg som sitter rastløst og ikke helt vet hva de skal ta seg til, er jeg glad jeg kan strikke.
  Jeg tror ikke det egentlig ligger i menneskes natur og bare "slappe av" og ikke ha noe å gjøre på. Det ligger hvertfall ikke i min natur. Takk for en inspirerende blogg, det virker ikke som det ligger i din natur og la hendene hviler heller;)

  SvarSlett
 5. Det er veldig, veldig sjelden jeg strikker uten annen underholdning ved siden av (tv! Electric Sheep!), så helt i vakuum blir det jo ikke... (dessverre?) der er løping kanskje litt mer praktisk til å utelukke ytre forstyrrelser? Men maratonstrikking, ja, uten tvil!

  SvarSlett
 6. Ja, strikking er som meditering. Jeg har hørt folk si det om løping også, men aldri opplevd det personlig. :P

  Har du lest noe mer av Murakami?

  SvarSlett
 7. Jeg tror at hvis flere hadde strikket, så hadde det ikke vært krig i verden!

  SvarSlett
 8. Tøft bilde og bra beskrivelse :)

  SvarSlett
 9. Haruki Murakami sier også at "smerte er uunngåelig, lidelse er valgfritt" - syns det passer ganske bra det og. I hvert fall for de prosjektene som man gjennomfører til tross for at en helst skulle puttet dem nederst i UFO-kurven.

  God fredag!

  SvarSlett
 10. Anonym20.11.10

  Ja, det stemmer veldig godt!

  SvarSlett
 11. hehe, helt enig! :)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...