3.11.10

Metallpinner flyr fint

Vil bare informere om et eksperiment jeg foretok med strikkepinner da jeg reiste til USA i forrige måned. Luftfartstilsynet forteller at det er lov (per oktober 2010) å ha med seg strikkepinner fra norske flyplasser og ut i verden.
Googler man finner man at det ofte diskuteres om det er forskjell på metallpinner og trepinner, men prinsippielt skal det jo ikke være noen forskjell, strikkepinner er strikkepinner enten de oppdages i sikkerhetskontrollen eller ikke?
Derfor gjorde jeg et eksperiment (med Luftfartstilsyntes papir i båkhånd): Jeg hadde med meg begge deler i håndbasgasjen fra Oslo til New York, både metallpinner (Addi Lace!) og vanlige Knit Picks. Og alle pinnene gikk fint igjennom, det ble ikke kommentert engang.

Og forøvrig - det gikk like greit på tilbaketuren, fra USA til Norge.


---- 200 000 --- 
I går hoppa bloggen min over 200 000 besøkendes-merket. Tusen, tusen, tusen takk alle sammen ♥ Alle som kommenterer i dag er med på novembergavedrysset, nr 2.

Og forøvrig, Siena så helst at det forble  en hemmelighet til hun åpna pakka så da blir det ikke bilde her i dag.

56 kommentarer:

 1. Har endnu ikke rejst som strikker. Det må blive planen for 2011! Havde planer for en NY tur i efterårsferien med en veninde, men hun kan alligevel ikke. Måske jeg bare skal tage mig sammen og tage afsted alene...!! Jeg har endnu ikke rejst uden for DK alene, så.... GISP!

  SvarSlett
 2. Eg bruker stort sett trepinnar, så har aldri hatt noko problem i sikkerhetskontrollen. Men det er flott å vite at det også kjem til å gå bra om eg forvillar meg inn på eit fly med metallpinnar i veska!

  Flott blogg du har, ikkje rart du har passert 200.000 besøkande. Gratulerer!

  SvarSlett
 3. Hej. Senaste flygturen för mig var 1992. Då var det inga som helst problem att ta med sig både stickor,nål och sax!
  Efter massor av stickår har internet och bloggvärlden gett mig nya idéer till nya stickprojekt. Norska mönster har legat mig varmt om hjärtat sen tidigt 70-tal. Jag har ingen aning om hur många lusekoftor det har blivit. Jag har satt upp din blogg på min blogglista för att inte missa allt fint du gör. Ha det så bra från Sverige/Eva-Lotta

  SvarSlett
 4. Tusen takk for at du delte disse opplysningene med bloggverden for jeg skal ute og reise om en måned og da kan jeg trygt ta med strikkepinnene skjønner jeg :) Gratulerer med jubileum :)

  SvarSlett
 5. Flott informasjon, jeg skal nemlig til Paris på lørdag - uten mann og barn :-)
  Og som en som lider av akutt garnmani så er jo den store bekymringen og utfordringen; hvilket strikkehekletøy skal man ha med? Og hvor mye man skal ha med, kanskje man må ha med litt forskjellig bare sånn i tilfelle?
  Normale damer planlegger jo hvilke klær de skal ha med, kanskje jeg burde ofret det en tanke også?
  Vel, det viktigste er likevel at det er nok plass i kofferten på vei hjem, tenk om man snubler over noe man bare må ha.

  SvarSlett
 6. Vad bra att det fbörjar funka med stickor på flyget, jag vet inte om jag skulle klara en längre resa utan stickning :)
  Många grattis till alla besökare, inte konstigt med en så trvlig blogg!!

  SvarSlett
 7. Många grattis till så många besökare! Det är inte konstigt tycker jag, för du har en väldigt trevlig och inspirerande blogg som jag har hållit koll på ett tag nu :-)
  Vad praktiskt med en lista på vad man f å r ta med i bagaget. Här i Sverige finns bara en lista på vad man i n t e kan ta med i bagaget. Och där står i och för sig inte stickor med, men när jag mailade förra året såsa de att stickor räknas som skarpa/vassa föremål och får inte följa med.
  MEN, det finns många vittnesmål om svenska stickerskor/stickare som fått igenom sina stickor i säkerhetskontrollen... Man blir ju bara förvirrad :-)

  SvarSlett
 8. Det største problemet er at treffer man på den rette kontrolløren så er det ingen ting av dette som går igjennom, og da hjelper det lite at det står på et papir - man krangler ikke med sikkerhetsvakter! (Det vil si, siden var så forberedt denne gangen så ville jeg nok ha gjort det likevel.)

  Julia <3

  Ugla, kos deg, det er alltid artig å stikke innom en garnbutikk i fremmede byer. Hvis du får tid og rom.

  maLinka, ja, det er bare å prøve, og går det ikke legger du dem i den ferdigfrankerte konvolutten du har med deg og sender dem hjem igjen.

  SvarSlett
 9. Gratulerer med 200 000! MANGE besøkende jo :)Jeg har også reist mye med strikkepinner og de har aldri blitt kommentert, men merkelappen (metall) inni ene veska mi er fryktelig skummel og må undersøkes hver gang jeg har den veska som håndbagasje! Det samme gjelder for reisehårbørsten min (liten og sammenleggbar)!

  SvarSlett
 10. Gratulerer med rundt tall!

  Jeg har også nå flydd mye både hit og dit med allslags pinner (unntatt lange settpinner, for det er noe herk), og aldri blitt fratatt noe som helst. Ikke engang fra den skrekkelige Alitalia-dama som tok fra oss en kasse med vin. Det nærmeste jeg har kommet oppmerksomhet rundt pinnene er folk som oi-er og aaah-er over det fine strikketøyet. ;)

  For øvrig skulle jeg også gjerne blitt med dere på tur til neste år, men akkurat da planlegger jeg å ha en nyfødt i hus, så det passer litt dårlig.

  SvarSlett
 11. Det er alltid godt å vite at det er lov å ha med strikkepinner, til tross for at familiens statskasse ikke tillater utflukter verken til det store utland eller til garnbutikkene.

  I garntørketiden drømmer jeg om lange flyturer med destinasjoner som bugner av ukjente garnbutikker. Selv om jeg er ganske så fersk i pinneverdenen så tror jeg at jeg herved kan kalles en strikkeentusiast.

  pinneguri- sokkene i innlegget under her, hvordan strikke sånn hel?

  nina

  SvarSlett
 12. Superbe besøkstall, og slett ikke overraskende!

  Interassant med strikkepinner. Jeg reiser med pinner, men passer alltid på at det er trepinner for sikkerhets skyld, og det er alltid med hjertet litt i halsen.

  Sist i helgen reiste jeg med trepinner fra Trondheim, og en vintrekker med en liten kniv på (som vi spurte om på forhånd, det var helt ok), men den soloskvetten som lå i ei halvlliterflaske i veska, ble jeg stoppet for....

  Og det var greit, for den kunne jeg ofre :-)

  SvarSlett
 13. Jippi ! Da kan jeg ta med strikketøyet når jeg skal til Polen om 3 uker :)
  Har kvidd meg litt til å være 4 dager uten noen strikkepinner i hendene, men nå trenger jeg ikke å bekymre meg for det lengre :)

  SvarSlett
 14. Gratulerer! :D
  Greit å vite at man kan reise med pinner på tur, kan jo hende man skal ut å reise en dag :)
  Ha en fin dag videre! :)

  SvarSlett
 15. Gratulerer med så mange lesere av bloggen din. Skjønner det godt jeg, for jeg synes det er kjekt å titte innom tid og ofte.

  SvarSlett
 16. Dette er for meg en ukjent problemstilling.
  Har liksom flydd fra meg FØR jeg tok opp strikking igjen :-)
  Når det gjelder å befrakte seg fra A til B her i heimen, er det å stikke seg på pinner når sjåføren bremser hardt, farligste som kan skje. (Ja, deter bilkjøring, det er snakk om ;-))

  SvarSlett
 17. Gratulerer med et så flott jubileum, 200.000 besøkende er imponerende. Man burde nesten innføre en jubileums-stige son sier noe om strikkenivået ala for giftemål.
  Når man når første 1000 besøkende = strikkepinne-jubileum
  5000 besøkende = rundpinne-jubileum
  10.000 besøkende = glattstrikk
  20.000 = vrangstrikk-jubileum
  50.000 = flette-jubileum
  osv
  Og 200.000 besøkende må vel være... hmmm, noe i din ånd: Short-row heel-jubileum.

  Uansett: Grattis! Du har en kjempefin blogg!
  Hilsen
  Anne Tone

  SvarSlett
 18. Jeg må bare hive meg på alle andre og gratulere så mye med alle besøkende!
  Det er som sagt ikke så rart att vi er mange kommer innom her. Her finner man inspirasjon, mønster, og hjelp får man hvis man står fast.
  At du "offrer" deg og setter deg i fare for og havne i en disskusjon med en sikkerhetsvakt for og finne ut om ting er bra for oss andre som er litt meir forsiktig. Jeg har ikke tort og strikke/ hekle med annet en trepinner når jeg vært på tur så det er bra og vite.
  Det var og veldig bra forslag og ha med seg ferdigeadresserte konvolutter i tilfelle det sku kom en sikkerhetsvakt som bestemt seg for og ta fra meg pinnen, man vill ju nødig hiv sine dyrebare venner.

  Ha en fortsatt fin dag!

  Pernilla

  SvarSlett
 19. Jeg har alltid pinner i håndbagasjen når jeg flyr (og ellers hvor jeg er;), og har heller aldri hatt trøbbel med verken metall- eller trepinner. Men for sikkerhetsskyld tar jeg oftest trepinnene når jeg skal fly. Men heklekroken er alltid med, og den er i metall, og ikke noe stress der heller. Men ferdig frankert konvolutt var en god ide! Det skal jeg notere bak øret til neste flytur!

  Ellers liker jeg så godt bloggen din Pinneguri! Er stadig innom for å ta en titt på det nyeste av spreke mønstre og farger! Imponert jeg!

  SvarSlett
 20. Hva skal man ellers fordrive lange flyturer med, om man ikke skal strikke???
  Grattis med enorme besøkstall forresten!!!

  SvarSlett
 21. Gratulerer med besøkstallet, det er jo egentlig vanvittig mange treff:) Jeg har aldri hatt problem med strikkepinner på fly, verken hjemme eller i utlandet, men jeg har blitt fratatt en vinåpner og et par øredobber som visstnok var for spisse(!), kanskje kontolløren ville ha dem selv?

  SvarSlett
 22. Jeg har også reist mye hit og dit med strikkepinner, og jeg bruker utelukkende metallpinner. Har faktisk flere ganger reist utenlands med alt jeg eier av sokke- og rundpinner i håndbagasjen og ingen har leet på et øyelokk.

  Så etter deg i NY, men kunne ikkje dra kjensel på noen og så heller ikke snurten av Marimekkoveska di.

  Gratulerer så mye med 200.000! WOW, sier jeg bare!

  SvarSlett
 23. Kikka litt på skrivet fra Luftfartsmyndigheten, og det er jo ganske artig lesning, feks denne:

  "En halvfull tannkrembeholder på 125ml er ikke tillatt medbrakt som håndbagasje. Det er beholderens kapasitet som er avgjørende, og maksimal tillatt kapasitet er 100ml eller tilsvarende. Tomme beholdere med større kapasitet er imidlertid tillatt."

  Altså: Det er lov å ha med en tom tannkremtube på 125ml, og en full en på 100ml, men ikke en halvfull på 125ml.. Sikkert viktige distinksjoner i forhold til å forebygge terror..

  Lurer forøvrig på hva de mener med "vanlige strikkepinner av normal størrelse". Er utskiftbare rundpinner vanlige? Hvor liten eller stor må en strikkepinne være for å anses å ha unormal størrelse?

  Og forøvrig har jeg heller aldri hatt problemer med å reise med strikketøy. I følge mannen min er jeg dessuten mye farligere uten strikketøy enn med, og det gjelder sikkert flere av oss.

  SvarSlett
 24. Kamelone, jeg trodde jeg oppdaga deg og familien din i Purl Soho, men da jeg nærma meg oppdaget jeg at de snakka - svensk ;)

  Tora, he, he. Men er det ikke sånn at tommeflasker heller ikke får passere? Ikke at jeg tror det står noe steder, altså, de bare blir tatt automatisk? Nei, nok er nok. Det høres jo egentlig ut som om det i de fleste tilfeller går bra med strikkepinner, det er bare de kjedelige hendelsene der de blir tatt bort som får oppmerksomhet.

  Hadde det ikke vært kult å lage en button der det sto: Jeg er farligere uten strikkepinner

  SvarSlett
 25. Ingrid3.11.10

  Jeg har opplevd å bli fratatt strikketøyet i sikkerhetskontrollen (da hadde jeg allerede passert en kontroll fint), fikk tigget meg til at de sendte det med baggasjen og ikke bare kastet det som vakten hadde tenkt først!Gratulerer med velbesøkt blogg-jeg ønsker meg gjerne henvisning til mønster i innleggene jeg da:-) copycaten.

  SvarSlett
 26. Først og fremst: gratulerer med 200 000 !
  Det er vel fortjent, bloggen din er prima lesning :)

  Vedr. strikkepinner på fly har det gått alle gangene jeg har vært på farten -sist i forrige uke t/r London.
  Hånddesinfeksjonsgeleen fra Boots derimot, måtte en tur i sniffemaskina *hehe*

  SvarSlett
 27. Har blitt stoppet kun en gang, og det var av flyvertinnen som ba meg vise henne hva jeg strikket, det var så deilig å se folk som slappet sånn av i lufta at de fant frem strikketøyet, sa hun.

  SvarSlett
 28. Grattis till bloggjubiléet! Jag läser och beundrar troget men jag är kass på att kommentera :-/

  Förra gången jag reste med flyg (2006) hade jag inte en tanke på attdet inte skulle vara tillåtet med stickning så jag hade med mig metallstickor i handbagaget och det gick hur bra som helst hela vägen till Australien, inrikes i AU, och hem igen. Nu ska vi snart iväg Down Under igen och jag funderar på att ta en sjal på KnitPicks träspetsar så jag kan plocka av dem om nån bråkar (självadresserat kuvert var en bra idé, om man nu vågar lita på att stickorna inte knäcks av Posten...) och ha en virkning i reserv. Jag måste ha något handarbete för att överleva ett dygn på flyg med tre små barn! Och öronproppar och vin kanske ;-)

  SvarSlett
 29. Metallpinner går fint til India via Amsterdam også. Kjekt med alle som lurer på hva jeg strikker :-)

  Tusen takk for kjekk blogg!

  SvarSlett
 30. Gratulerer med 200 000!! MANGE!

  SvarSlett
 31. Gratulerer med sinnsykt mange treff på bloggen din! Ikke rart , du har en skikkelig bra blogg og kan vel nesten regnes som en liten strikkeguru for oss andre dødelige :-)

  SvarSlett
 32. gratulerer med 200.000! Jeg reiste hjem til jul i fjor med fly fra Vestlandet til Østlandet, og jeg fikk ha med meg strikkepinner uten problem. Det var litt verre med koldtgaffelen som lå gjenglemt i veska etter julelunsjen. (Åh, ansiktsutrykket til securitas-mannen da han fisket den ut var ubetalelig!) Så- strikkepinner er lov, men la koldtgaffelen bli igjen hjemme :)

  SvarSlett
 33. Skulle hilse fra Gud. Han synes jeg er sej. ;-)

  SvarSlett
 34. Godt gjennomført eksperiment! Nå skal det sies at det er forskjell fra flyplass til flyplass, men jeg har heldigvis bare blitt stoppet og fratatt pinnene én gang.
  Wow, 200.000! Det må jeg si! Gratulerer! Ikke så rart, i grunn. Du er en stor inspirasjon for mange strikkere!

  SvarSlett
 35. Anonym3.11.10

  Ikke verst det gikk fint med strikkepinner :D Godt å vite når en skal på flytur.

  Ha en fin dag
  /myr

  SvarSlett
 36. Gratulerer med alle besøka. Eg forstår det godt, eg - er stadig innom sjølv.
  Som du seier, er det heilt opp til vektarane. Har opplevd å få ei hand ned på innsida av trusestrikken fordi eg hadde gløymt mynt i bukselomma. Kanskje godt at eg ikkje hadde strikkepinnar akkurat då :o)

  SvarSlett
 37. Kjekt at du deler erfaringene, og gratulerer med gode besøkstall! :)

  SvarSlett
 38. Anonym3.11.10

  Jeg har reist til USA og til England, har aldri hatt problemer. Bruker Harmony woods, har aldri prøvd med metall pinner. Har ellers alltid med meg håndteiner og har aldr ihatt noe problem med de heller ;o)

  SvarSlett
 39. Jag tror inte jag skulle överleva om jag inte fick virka/hekle eller sticka/strikke på flyget! That's what keeps me sane medan jag sitter instängd i en liten kabin sammen med 100 andre mennesker.

  Å andra sidan tillhör jag väl de där som har med sig andra riktigt konstiga saker i handbagaget: Blythe-dockor till exempel...

  SvarSlett
 40. Men det skal vistnok ikke være like enkelt om du reiser i endel andre europeiske land. Har heldigvis ikke oppleved selv å bli "frastjålet" pinnene mine :)

  Og om man er redd for saksen, kan man få seg en slik trådkutter fra Clover, den er genial :D

  Gratulerer med passerte 200 000!!!! Ikke noe rart altså, du har en kjempefin blogg!

  SvarSlett
 41. greit å vite om pinnene, bare henviser til bloggen din jeg på neste flytur ;) hihi!!
  200000 er MYE, men så gøy da!!! gratulerer med det :)
  ha en flott onsdag videre!!!

  SvarSlett
 42. Anonym3.11.10

  Gratulerer!! :D

  SvarSlett
 43. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 44. Gratulerer med 200 000 besøkende! Det må være kjempegøy.

  Jeg har faktisk aldri blitt stoppet i sikkerhetskontrollen pga strikkepinner. Broderisaksene mine har derimot blitt konfiskert en og annen gang.

  SvarSlett
 45. Jeg har aldri blitt stoppet jeg heller, eller stoppet er jeg blitt. Hadde med meg hele knitpicks settet i metall. Egentlig tror jeg hu sikkerhets vakta ble litt misunnelig for hun studerte de nøye og HVOR hadde jeg kjøpt de:DD

  Må si du har et svimlende høyt besøkstall:D Moro!
  Men du skriver på en morsom måte og strikker de lekreste ting, så skulle bare mangle!
  Ha en strålende dag.
  Det skal hvertfall jeg og lille snuppa mi. Vi skal nyte nystekte brød om noen strakser:)) Livets små gleder

  SvarSlett
 46. Æ har sjekka d samme både te Seattle, San Francisco og New york de siste fem åran, ingen reagere og æ har tom spurt, pinna står på lista over ting du kan ha m i kabinen.
  Gratulere med 200 000

  SvarSlett
 47. At din blogg har mange besøkende - det er vel fortjent :) Nå ble jeg plutselig også litt spent på hvor mange som har besøkt min blogg... Jeg må inn å sjekke! Ingen store forventninger siden den periodevis ligger litt brakk, men tror det hjelper å ha et gratis fiskemønster å lokke med...

  SvarSlett
 48. Gratulerer med 200 000 besøkende - det er mange det! Godt jobba og vel fortjent!

  Jeg fikk også ta med strikkepinne på flyet i sommer, ingen tok notis av det. Sjansen for at vi skal kapre et fly med en Addi lace rundpinne er vel omtrent like stor/liten som at vi skal låse oss inne på do og røre sammen en bombe av lipglossen og mascaraen, som jeg også har hørt om noen som ble fratatt. Akk ja, det er en snurrig verden vi lever i.

  Ha en strålende fin jubileumsaften!

  SvarSlett
 49. Det har gått greit de gangene jeg har hatt strikkepinner med meg på fly også, men såpass lite som jeg reiser, kan jeg ikke skryte på meg å ha veldig bred erfaring.

  SvarSlett
 50. April 2010 reiste jeg tilbake fra Paris til Oslo og de tok pinnene mine... rett ut fra prosjekten!

  SvarSlett
 51. Congratulations on your 200,000 visitors - obviously we love what you say and how you share your projects, so please continue with 200,000 more!

  Glad to know your readers (and you) haven't had problems with knitting needles "on board." I've had nice comments about "oh, I wish I could knit right now" and things like that from the staff.

  But we have also lost a bottle or two of wine that we forgot to pack, sigh ....

  SvarSlett
 52. Hei! Flott blogg du har, du lagar mykje fint! Elskar å oppdage "nye" bloggar, eg er jo framleis litt fersk i strikkebloggverda :) Imponerande besøkstal!
  Har også reist på fly med strikkepinnar, og ingen innvendingar på det ;)

  SvarSlett
 53. Torhild5.11.10

  imponerende besøks tall....! uff og æsj at jeg ikke prøvde å ta med meg strikketøy da vi dro til NY i september! 8 timer på tur i våken tilstand uten strikk var veeeldig kjipt... skal ihvertfall prøve ved neste flytur gitt. ha en fin fin helg. hilsen fra nederland

  SvarSlett
 54. Ser jo no at eg har vært innom bloggen din før jo! Strikka ein gong pulsvarmarar som du laga oppskrifta til - Blonde ;) Har berre glømt å leggje deg til leselista, litt urutinert av meg gitt! Jaja, det er iallefall gjort no. Ha ei god helg! :)

  SvarSlett
 55. Hadde en super tur i Paris. Været var dritt, men du verden så mye god mat og vin.
  Derimot forsvant det er sett knitpicks i sikkerhetskontrollen på CDG, heldigvis var det ikke yndlingspinnene eller noe strikketøy på dem da :-)

  SvarSlett
 56. Ugla, åh så kjipt! At pinnene ble tatt fra deg, mener jeg. Jeg har mellomlanda der flere ganger og aldri hatt problemer, i tillegg til at jeg reiste derfra i fjor, også da gikk det bra.
  Så irriterende at vi ikke kan være sikre!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...