5.11.10

Søker Shelter

Er man som meg, litt garngæren, hopper man selvfølgelig på alt nytt. Det er artig å prøve nye garnkvaliteter, særlig det det snakkes mye om. Så da jeg fikk sjansen kjøpte jeg med 8 nøster av det nye garnet Shelter, utvikla over lang tid av Jared Flood i samarbeide med garnfabrikken Harrisville i USA.


Jeg kjøpte 6 av fargen barnebæsj Hayloft med tanke på en vest. Men da jeg hadde strikka vrangborden så jeg at jeg kunne strikke en hel jakke av garnet, så jeg forandra planene underveis, det blei en hel liten jakke. 


Garnet er altså ganske drøyt med tanke på at det bare er 128 meter per 50 gram. Og så er det superlett - jeg tror aldri jeg har strikka med et garn som tilsyneslatende har så mye luft i seg? Det er visst noe med måte det er spunnet på. En hel jakke på 250 gram, det er ikke mye. Til en Finull-genser (sikkert noe større enn denne, men dog) går det cirka 500-600 gram.
Er du bruker på Ravelry så kan du se andre prosjekter her.

Noe negativt har jeg også, men det er bare detaljer egentlig. Jeg er følsom for parfymer, jeg reagerer med tørre lepper og i noen tilfeller med hodepine, med engang det blir parfyme rundt meg. Altså ikke lukter eller dufter generelt (mat, krydder), men parfymer, også av blomster. Og dette garnet lukta veldig  av noe som plaga meg.
Med engang den var ferdig strikka vaska jeg den i Soak, som jeg har god erfaring med.


Som med Noro finner jeg stadig rare ting i garnet. Ikke at det plager meg, men det er nå artig likevel.


Cauchy har kjøpt alle 17 fargene, og planlegger et teppe av garnet. Når jeg ser på bildene i dette innlegget skjønner jeg også at dette garnet må være helt perfekt til all-ting-fletter. Uten tvil, er du glad i ren ull så vil jeg anbefale garnet på det varmeste.

Og nei da, det er ikke sant jeg hopper på alt nytt av garn, men jeg liker å prøve :)

22 kommentarer:

 1. Jeg var spent på dette garnet - som har fått en pangstart og visstnok er delvis utsolgt allerede. Det er jo ikke direkte billig, selv før porto og toll, så det er greit med en anmeldelse fra en erfaren strikker som deg.

  Jeg er også nysgjerrig på alt nytt i strikkesammenheng, og nå ble jeg nysgjerrig på Soak. Har fått noen vareprøver herfra og derfra, men har ikke prøvd dem enda. Er det noen forskjell fra Milo for eksempel? Har hørt at man ikke behøver å skylle ut Soak-en - DET høres jo i hvert fall ikke bra ut for allergikere?

  SvarSlett
 2. nice to know that you got such a great sweater out of it. Not so nice about the "smell" -- I haven't actually taken mine out of the pkg. that I ordered it from but will tomorrow and give it a sniff test LOL -- we'll see!

  SvarSlett
 3. Jag fick några härvor i gåva av min fantastiska man...har ännu bara klappat...men snart skall jag provsticka:-)

  SvarSlett
 4. Dette garnet er på listen over garn jeg virkelig vil prøve! Godt å se at du har god erfaring med det, og at det egner seg til fletting.

  Ha en fin lørdag!

  SvarSlett
 5. Høres ut som en lett og hærlig jakke. Blir fristet til å prøve garnet selv en gang :)
  Men kanskje ikke i fargen "barnebæsj" ;) Den perioden er jeg ferdig med! hehe

  SvarSlett
 6. Jakka di vart skikkeleg fin, så eg forstår kvifor det er slik rift om garnet.

  SvarSlett
 7. ÅÅÅÅhhhhhh som eg følge med! :)
  Dette garnet ser jo bare deilig ut og bildene dine gjør at skrikene fra posen bak sofanen kan høres utrolig tydelig i dag..... Kanskje på tide å strikke litt??? over 3uker siden sist! Visste ikkje at det gikk ann....
  Tusen takk for inspirasjonen :)

  Ha ein flotte strikkehelg, jakken din såg virkelig skjønn ut, nyt den :)

  SvarSlett
 8. Jackan ser verkligen vacker ut i det här garnet, och i den här färgen. Den ser mjuk ut också, men det kanske bara ser ut så?

  SvarSlett
 9. Det garnet så lekkert ut, for et spill i garnet.

  SvarSlett
 10. Hei!
  For en fantastisk blogg du har. Jeg vil gjerne følge deg vidiere og legger deg til hos meg, hvis det er greit for deg.

  Riktig god helg ;-)
  mvh solfrid ¤

  SvarSlett
 11. Så fin farge/jakke og det høres ut som et garn som må prøves:)
  Jeg er også var for sterke lukter, kanskje det går an å vaskes før bruk?

  SvarSlett
 12. Jeg synes fargepaletten til garnet var helt nydelig. Litt sånn skotsk høyland og lynghei over det, bare det gjorde at det virket fristende å strikke av det.

  SvarSlett
 13. Annepålandet, jeg syns Milo er bra (men litt vel mye lukt), men Soak er bedre. Ikke verdt å gå over vannet for, men siden jeg nå gjorde det likevel ... Det begynte med disse prøvene for meg også. Ta et par sokker og prøv sjøl. Og det vaska veldig bra ut parfymen i Shelter.

  MaryJo, others have not reacted as I, I seem to be very sensitive about scents.

  Hanne-Kristine, hvordan klarer du det, 3 uker uten strikking! Jeg hadde gått på veggen, jeg ;)

  Marion, jeg tenkte ikke på det før jeg hadde nøsta opp alle garnnøstene. Det var først det som bragte lukta fram. Men neste gang ...

  Ane, helt enig, fargepaletten er til å spise opp!

  SvarSlett
 14. Åh. Jag skulle inte ha följt länken till teppen... o_0

  Jeg er veldig nysgjerrig på dette garn! Hoppas det kommer till Europa snart.

  SvarSlett
 15. Ooo! Spennende, spennende! Særlig det at man kan få en hel jakke av bare 250 gram - da er det jo litt mer innafor rekkevidde. Lurer på om det har tenkt seg å komme til en britisk onlinebutikk (Loops?) snart. Jeg slipper jo tollen fra EU-land... (hehe). Siden det ikke ser så lovende ut med en tur over dammen (bortsett fra i drømme :P) for meg i nærmeste framtid, emner jeg.

  Ang ullvaskemiddel så bruker jeg parfymefritt finvaskemiddel fra Neutral. Blir helt susete i hodet av Milo... (ikke allergi, har bare vært lenge siden vi brukte vaskemiddel med parfyme) Men kan ikke borge for vaskeevner og sånn. Jeg vasker muligens for sjelden :o

  SvarSlett
 16. Takk for at du deler!
  Jeg er alltid aller mest spent på hvordan garnet holder seg etter noen måneders bruk og vask. Kunne du notert deg det bak øret, tror du? Her er det materiale til en del poster, selvsagt.

  Av naturlige årsaker vil det bli lenge til jeg faller for akkurat den fargen, og det er kanskje like greit. Den ser bedre ut på dere brunetter.

  Og ja, det er ikke noe rart at du måtte prøve. Nytt i gode fibre ER uiomotståelig.

  SvarSlett
 17. Og for dere andre parfymenysere, så kan jeg tipse om parfymefri Milo. ;)

  Selv bruker jeg olivensåpe fra helsekosten. Den lukter, men det er bare eteriske oljer og ganske svakt, så det plager ikke meg. Lavendel er dessuten fint for å holde møllen unna, sies det.

  SvarSlett
 18. Oi! Kjekt å få en bruksomtale av noe jeg bare har sett på nett. Takker og bukker!

  Lette, luftige gensere er gull verdt, for de har så mange flere bruksområder enn tykke gensere.

  SvarSlett
 19. Jakken er kjempefin:)
  Og jeg er helt enig, man må jo prøve! :)

  Virker som et spennende garn, hvor fikk du tak i det?

  SvarSlett
 20. Å ja, those were the days. Man åpnet bleien og hadde mest lyst til å lukke igjen.

  Som en annen har kommentert så finnes parfymefri Milo (dyrere enn med parfyme!). Jeg er også parfymevar, og foretrekker å blande Miloene, slik at det bare blir en anelse duft.

  En jakke som veier 250 g er utmerket!

  SvarSlett
 21. Forresten, glemte å kommentere det. Da jeg så bildene av Shelter-nøstene (fra både Jared Flood og Cauchy), fikk jeg et inntrykk av at garnet er "tørt". Minner meg om grov hyssing. Må vel være måten det er spunnet på?

  SvarSlett
 22. Så enkel. Så fin. Og nyyyydelig farge.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...