6.1.10

Identisk økning på begger ermer

Jeg har mine lyse øyeblikk. Og det hender de kommer i rett tid også. Som da jeg starta på ermet til min kusines jakke Plum Frost Cardigan (det er masse plass til artige hentydninger i kommentatorfeltet ... her er litt mer å tygge på: den strikkes i Finull ... ).

Utgangspunktet er at den startet med 48 masker og skal ende med 80 oppe under armen, og at det skal økes jevn oppover. Hvordan få identisk økning på begge ermer uten å strikke begge to samtidig?

Jo, ved å markere hvor økningene gjøres. Man skulle tro jeg bare kunne se på og bruke den første ermen når jeg strikker den andre, men økningene mine er nesten usynelige så det har vært litt vanskelig å gjøre det på den måten tidligere.
Det jeg har gjort er å binde fast en lysere tråd rundt bunnen og første økning, og så markere med den oppover hvor jeg legger til 2 masker. Litt lurt, ikke sant?

Hvordan pleier du å løse dette?

24 kommentarer:

 1. Det er veldig lurt! Jeg pleier å strikke begge ermer samtidig med to rundpinner.

  SvarSlett
 2. Anonym6.1.10

  har gjort akkurar sånn i 25 år. det funker:)
  Anne-Grethe

  SvarSlett
 3. Akkurat som du gjør nå, barnelærdom fra min mor. Faktisk liker jeg å bruke tråd/garn i annen farge til markeringer i strikketøyet istedefor markører, synes det blir litt mye dill/heft. Godt nyttår! Herlig blogg du har.

  SvarSlett
 4. Hei!! Lurt det du har valgt å gjøre med en kontrast tråd!! Jeg liker ogte å strikke armene før bolen, men jeg er nok ikke så nøye, får inn "feelingen" over hvor ofte jeg må legge ut. Må regne litt først da. Har en maskerad som "ledetråd". Tror nok jeg skal prøve meg på den jakken jeg også. Har en bok om shetlandstrikk, men det fordrer litt for tynt garn etter det jeg har tålmodighet for. Finull evt pt2, er strikkbart. Strikker selbuvotter, og leser boka som er så diskutert om dagen!! AnneK:-)

  SvarSlett
 5. Anonym6.1.10

  Enten slik som du, eller ved å telle høgt omgangane etterkvart som eg strikker dei.. Om ein skal telje så gjelder det å vere konsentrert og ha få mennesker rundt seg (og gjerne setje sein strek på mønsterarket samtidig, slik at ein er heilt sikker)..

  SvarSlett
 6. Lurt!

  Jeg bruker sikkerhetsnåler. Noe á la systemet for å stagge utålmodigheten: http://hespetre.blogspot.com/2009/01/impatient-knitter.html

  SvarSlett
 7. Ehh...
  Jeg gjør vel som du har PLEID å gjøre!
  Men nå vet jeg bedre! Takk :-)

  SvarSlett
 8. Karna og Anne-Grethe, noen (peker i min generelle retning ...) er litt tregere enn andre, og finner gjerne opp egget igjen ;)

  SvarSlett
 9. Lurt, jeg har akkurat strikket en arm og skal prøve å få den andre noenlunde lik. Jeg bruker ellers tråd istedenfor markører(liker ikke å ha unødvendig dinglende.;))

  SvarSlett
 10. Sånn gjør jeg, også! Bruker en tråd på denne måten også når jeg strikker fletter - spesielt om det er flere fletter med fletteomgangene på ulike steder. Veldig kjekt! =)

  SvarSlett
 11. Eh...jeg lærte meg magic loop, og strikker begge på en gang, ihvertfall hvis de er ensfargede...og så strikker jeg (nesten!) alltid ermene først...de er så kjedelige å begynne på når bolen er ferdig!

  SvarSlett
 12. Nå måtte jeg jammen tenke, hva gjør jeg egentlig? Jeg tror jeg bruker målbånd, og legger ut hver 2 cm eller noe sånt. Men ikke så dum din metode, nei, kanskje jeg skal prøve den neste gang?

  SvarSlett
 13. Jeg teller "høylass" = en strek for hver omgang. Skal jeg øke på hver 4 omgang blir det 3 streker loddrett og 1 vannrett (den jeg øker på)
  Har som regel en postit-lapp til disse strekene, den kan jo også flyttes med som merke på diagrammet hvis jeg strikker etter det.
  HVis jeg strikker ensfarget bruker jeg en tråd, som du, for å markere starten på omgangen, og så øker jeg etter første og før siste maske. Jeg synes det blir en jevnere effekt på den måten.
  Hvis jeg strikker flerfarget mønster øker jeg på hver side av den første masken, og lar den være i bunnfargen. Da blir det en slags søm-effekt. Hvis du strikker den masken vrang "forsvinner" den. Legg evt opp en ekstra maske som brukes til dette.

  SvarSlett
 14. Enten som du gjør med garn (i kontrastfarge) eller med sikkerhetsnåler, helst det siste. Og så gjør jeg akkurat slik Karna gjør, jeg bruker garn i stedet for markører. Markører synes jeg blir for tungvint. Det enkle er det beste!

  SvarSlett
 15. Jeg pleier å feste på maskemarkører (den varianten i plast som man får kjøpt i Norge) på første maske i hver omgang jeg øker. Da er det lett å se hvor jeg skal øke neste gang, og hvordan jeg gjør det på arm nummer to. Men en tråd er nok enklere...

  SvarSlett
 16. Anonym7.1.10

  Sikkerhetsnåler. Veier lite, koster lite og henger ikke ivegen. Bruker det til alt jeg.

  SvarSlett
 17. Kjempe lurt triks for å få like økninger! Jeg pleier bare å ta det på "gefülen" :)

  Vil bare takke for raklemeinnlegget du hadde like før jul. Jeg er en sucker for strikkegadgets og patten keepers var jo en kjempe ide!! Jeg fikk to sett av mannen til jul. For en super oppfinnelse. Skjønner ikke hvordan jeg klarte meg foruten :)

  SvarSlett
 18. Veldig effektivt, sånn har jeg også alltid gjort det. Barnelærdom her i huset! :o)

  Spent på å se det ferdige resultatet.

  SvarSlett
 19. Jeg ser ut til å ha slått inn åpne dører her, Mimouna ;) Men bare innrøm det, et er kjemplurt?

  SvarSlett
 20. Akkurat som du gjør det :-)

  SvarSlett
 21. Anonym11.1.10

  Bruker alltid tråd, men nå er jeg pedimeter. Liker at det er likt + at jeg synes det er enklere å følge med på når jeg skal øke neste gang:)

  Hanne

  SvarSlett
 22. Anonym28.1.10

  Hei, jeg bruker sikkerhetsnåler som jeg setter mellom to masker på omgangen jeg øker eller feller på. Slik brli det veldig enkelt å telle omgangene over sikkerhetsnålen og deretter flytte nålen ved neste økning/felling

  SvarSlett
 23. Jeg bruker binders som jeg tar på til "første sving". Da henger de fint på plass til jeg vipper de av igjen når jeg er ferdig.

  SvarSlett
 24. Jeg har tenkt på å gjøre det slik, men alltid glemt det til det er for sent.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...