1.1.10

Fet nok nå

Fet nok henviser til den forrige posten min, om at jeg har brukt desember til å ligge og å fete meg opp. Nå har jeg stått opp (om enn noe redusert siden jeg er forkjøla), og jeg har begynt et nytt og bedre liv. Det er det vi har nyttårsforsetter til, ikke sant?

Det mest realistiske forsettet jeg har (det er det man skal ha, ikke sant?) er at jeg skal fortsette å strikke. Og jeg har planer om å strikke ferdig prosjektet 52 par sokker på ett år. Før nyttår klarte jeg å strikke par 34 og 35.

Da har jeg altså 17 par igjen før 30. juni 2010.

Et lite tilbakeblikk til året 2009:
Jeg strikka ferdig 91 forskjellige prosjekter, alt fra sokkepar via babyluer til jakker. Jeg er mest fornøyd med Plum Frost Cardigan, den har jeg bodd i siden jeg ble ferdig med den i november. Og jeg er minst fornøyd med halsene Thermis - de har blitt til ekle, våte og kalde klumper ved bruk. Jeg er lei meg for at jeg aldri rakk å strikke Hippocampus-vottene som jeg har hatt planer om lenge.

Jeg slutta å delta i 2 norske strikkeforum fordi jeg ikke er god på å håndtere konflikter, og jeg slutta å gå på strikkekafé fordi jeg blir helt utslitt av sosiale begivenheter som krever for mye av meg.
Jeg møtte en del strikke- og garnmennesker som jeg bare har truffet via nettet da jeg var i Rhinebeck, USA i oktober, og heldigvis klart å bevare noen gode strikkevenner på tross :)

Oppsummert føler jeg at jeg står stødigere som strikker nå som 2009 er over, ikke minst fordi jeg har designa massevis av egne sokkemønstre! Dèt var virkelig overraskende; hvis noen hadde fortalt meg det året før ville jeg smilt overbærende. Så hvis 2008 var det store votteåret har 2009 vært det store sokkeåret :)
Hva 2010 blir, gjenstår å se. Jeg drømmer om å strikke mye mer av det jeg har i hodet, og å skrive flere mønstre - dét syns jeg er vanskelig og det som er vanskelig er alltids en utfordring.
Da får vi vel se da, på slutten av året, om jeg har klart å gjøre noe jeg syns er vanskelig.

Godt nytt år til alle :D

18 kommentarer:

 1. Det har vært en glede å følge deg i 2009 - og jeg følger med videre i 2010! =)

  Alt godt ønskes deg og dine! *klem*

  SvarSlett
 2. Er innom for å ønske deg et godt nytt år! Må det bli akkurat slik du ønsker :)

  SvarSlett
 3. Du er en utrolig strikkerske, og jeg gleder meg til å følge med deg videre! Vil ønske deg og dine et riktig Godt Nytt År!

  SvarSlett
 4. Selvom jeg ikke er den flinkeste til å kommenterer blogger jeg følger, ja for jeg følger med på hva du holder på med , så fant jeg ut at nå var det sannelig på tide å gi lyd fra seg på bloggen din. Jeg er mektig imponert over hva du har klart å lage av selvstrikkede ting samt designe egne mønstre. Selv er jeg ingen ihuga sokkefantast, men jeg har da strikket noen sokker i år. Jeg har funnet ut at skal jeg klare å strikke sokker må det bli med metoden magiclook og TAAT. Du er sikkert kjent med terminologien her. På Ravelry har jeg funnet oppskrifter og også en egen gruppe, kjempetøft.

  Så da ønsker jeg deg et riktig så godt strikkeår 2010 og håper forkjølelsen din snart slipper taket, god bedring :)

  SvarSlett
 5. 17 par sokker er jo ingenting!Hyggelig at du nevner Hippocampus-vottene, selv om du ikke har fått strikket dem :-) Kanskje det kan bli Hippocampus-sokker i stedet?

  (Jeg har aldri deltatt på noen norske strikkeforum - tror ikke jeg skal melde meg inn i 2010 heller, utfra det du skriver)

  Ønsker deg et fantastisk år på alle måter!

  SvarSlett
 6. Heisann, og godt nyttår!
  Jeg gleder meg til å se alle sokkene du skal strikke i 2010, for du har de meste fantastiske sokkene jeg har sett!!!!! Lykke til.

  SvarSlett
 7. Æ ble helt fasinert over disse Hippcampus vottene - forventet faktisk å se flodhest/er - ikke sjøhest/er :) - men fine var de uansett!


  Æ følge spent med videre i 2010!

  SvarSlett
 8. ...tror forresten æ ska byinne året med å lære mæ forskjell på en hippocampus (sjøhest) og en hippopotamus (flodhest) - takk til Wikipedia for ny enlightment :) Men, vottene var flotte de - spent på hvilke farger du velger, samt garn....

  SvarSlett
 9. Jeg ønker deg et kjempegodt strikkeår i 2010. :))

  SvarSlett
 10. Bare innom som snarest og ønsker deg ett fantastisk godt strikkeår... måtte du få til alt du vil her i verden. klem

  SvarSlett
 11. Vil bare ønske deg et riktig flott og innholdsrikt 2010. Savner deg masse på HB. Store og varme smil fra Nina (Quiltern)

  SvarSlett
 12. Håpar du får eit godt og kreativt 2010. Det er alltid kjekt, ikkje minst inspirerande, å sjå dei flotte tinga du lagar.

  SvarSlett
 13. Du ska veta att det är otroligt inspirerande att följa din blogg. Lycka till med 2010 :)

  SvarSlett
 14. Happy New Year! We loved your year of socks and year of mittens and now we can look forward to your year of designs! I am sure there is a lot of help on Ravelry (for designing) so go for it! You have an innate (natural) sense of design, and what looks good in wool, and what colors look good in wool. Combined with your "famous" speed, we know you will come up with wonderful things.
  You are a continual inspiration to us all, including being upbeat in personality and a lot of fun! Stay how you are!!
  many hugs,
  Maryjo

  SvarSlett
 15. Høres ut som et produktivt år :D lykke til i 2010

  SvarSlett
 16. I årets oppsummering kom jeg frem til at bloggen din er min favoritt, inspirerende og lærerik, så jeg henger med på lasset av lesere i 2010 også!

  SvarSlett
 17. Godt nytt strikkeår, ser fram til å følge designprosessen din!

  SvarSlett
 18. Hei Pinneguri!
  Nå har jeg kost meg lenge i bloggen din og må bare takke deg for en fantastisk kilde til inspirasjon!
  Jeg har lett etter et mønster som ligner litt på de fargerike sokkene til venstre på bildet, så hvis du kunne hviske meg i øret hvor jeg kan finne det, blir jeg veldig glad.

  Ha en flott strikkedag!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...