3.1.10

Fnugg: Kontakt med garnprodusenter

Det jobbes videre med utviklinga av julejakka/genseren Fnugg.

Jeg sendte avgårde en veldig direkte og åpen forespørsel til flere forskjellige norske garnprodusenter (se liste under) med spørsmål om de kjøpte mønstre og om de sponser med garn. Jeg presenterte meg sjøl, fortalte om ideen, og la med bildet av modellen.

Fra Drops/Garnstudio fikk jeg svar umiddelbart (10 min) om at de hadde egne designere så de kjøpte ikke. Jeg takket for raskt svar.

Fra Sandnes Ullvarefabrikk AS fikk jeg også veldig raskt svar. Deres designer er ute og reiser, men forespørselen min ble lagt til side til neste uke. Den ble aldri besvart.

Rauma Ullvarefabrikk AS fikk jeg svar av dagen etter. Der skulle forkontoret sende beskjeden videre til designerene. Den ble aldri besvart.

Du Store Alpakka kom også tilbake med raskt svar. Selv om det ikke var positivt var det oppmuntrende:
Takk for henvendelsen din. Det hender vi kjøper strikkeoppskrifter så fortsett gjerne å sende oss bilder dersom du har noe du mener kan passe for oss, men dette designet synes vi ikke passer til vår målgruppe, så vi må si takk, men nei takk.

Hillesvåg Ullvarefabrikk (Hifa) svarte aldri.

At folk ikke har svart tolker jeg på to måter. Det kan ha blitt borte på veien. Det kan være de ikke har rutiner for å si ifra fra folk som meg. Masing fører alltid fram (til et motsvar) så jeg tar kontakt igjen, og hører hva de har å si.

Så - det jobbes videre på flere kanter, med designet, med kontakter.

10 kommentarer:

 1. Det er bare til å stå på. Jeg er meget spent på fortsettelsen.... Du skal få et dikt som gutten min skrev for to år siden :
  Jeg ser opp mot himmelen
  og vet du hva jeg kjenner?
  Et lite snøfnugg i nakken.
  Det er vinter igjen.
  :))

  SvarSlett
 2. Stå på!!! Håper du lykkes med å få gjennomslag et sted!

  Jeg har ofte lurt litt på om norske garnprodusenter følger med på det som skjer i markedet - dvs blant oss som strikker - det er jo vi som kjøper/evt ikke kjøper garnet og oppskriftene deres. Følger de med på strikkebloggene? På Ravelry? Det er jo her ute det meste skjer - er det ikke det da? Såvidt jeg kan se, er det ikke alltid samsvar mellom det du ser i produsentenes mønsterhefter og det FOLK FLEST strikker. Mulig jeg tar feil her, men dette er i hvert fall mitt inntrykk. Noen av produsentene lager oppskrifthefter som er til å hulke over, mens andre er ganske flinke (ingen nevnt, ingen glemt her...).

  Derfor har jeg ofte tenkt at de kunne ha mye å tjene på å følge med litt ute blant de mange dyktige norske strikkebloggere og kjøpe oppskrifter/mønstre fra dem. Fra deg for eksempel. Jeg tror du er inne på et bra spor her. Kanskje de får øynene opp for denne måten å jobbe på etterhvert? Det er nok mange av oss som syns det ville vært et stort fremskritt!

  SvarSlett
 3. Stå på og følg drømmen din. Og når det gjelder masing så ville jeg ikke ha vært bekymret. Ordtaket "Snille jenter kommer til himmelen, vi andre kommer så langt som helst" er så passende her. Når man har et ønske, så blir det oppfylt dersom man bare ønsker det mye nok!

  SvarSlett
 4. Annepålandet, det var en særdeles hyggelig og positiv kommentar (ikke at du ikke er det vanligvis, men jeg følte at kommentaren traff meg på hjemmebane), tusen takk for den!
  Snakkemunn og Stine, takk for tilliten (og diktet :D) :0

  SvarSlett
 5. thanks for sharing this process with us. I know it will work out in the end, but it sure seems like baby steps in the beginning, no? My question is LOL: do they know about Ravelry???? (and the "power" of Ravelry and if you knitted something in their wool.....)

  and yay, it is only Sunday today!!
  M

  SvarSlett
 6. Jeg er så enig i det Annepålandet skriver. Ser man på mønstre og garnvalg så kan en lure på "hvor de er". Jeg sendte mail til Dale for å påpeke en feil i en oppskrift men hørte aldri et ord fra dem. Jeg synes slikt er direkte uforskammet. Hvorfor har alle en "Kontakt oss" på sine sider når de ikke svarer.

  SvarSlett
 7. Det trodde jag inte om norska garnspinnerier!
  De som inte har svarat kanske inte har haft tid att bestämma sig – på vissa ställen är det väldigt långa och krångliga beslutsprocesser. Och det har varit jul, då många är lediga.

  Men ge inte upp. Vill du inte publicera mönstret själv?
  Jag är väldigt nyfiken på hur det kommer att se ut.

  Lycka till!

  SvarSlett
 8. Hei og godt nytt år. Det er kjempekjedelig å bli avvist, men du må bare stå på. Har du forsøkt bladet Familien eller Hendes verden? Det siste er dansk men har masse fint i strikk.
  Jeg tror jeg ville mast på Sandnes og Rauma en gang til og vist til hvor mange som liker dine design på Ravelry. Du får antagelig mye mer respons om du legger ut mønsteret til salgs på Ravelry.
  Uansett, kommer til å følge med på bloggen din, bloglisten er omtrent det eneste jeg sjekker i min egen blogg, har det travelt, med jobb og studier.
  Spennende å se når produktet er ferdig.

  SvarSlett
 9. Your designs are amazing! Keep trying to get published!

  SvarSlett
 10. Har tenkt på det samme som Annepålandet - når man ser de fleste strikkehefter i Norge virker det som de ikke følger med på nettet i det hele tatt. Mulig målgruppen er den (eldre?) garde som går til sin lokale garnbutikk og handler det de trenger der.

  Men samtidig ser jeg jo enkelte produsenter som lanserer design som er mistenkelig like populære nettmønstre, så jeg vet sannelig ikke.

  Vi kommer kanskje etter - utenlandske magasiner, som f.eks. Vogue Knitting har jo skrevet mye om populære bloggere og er flinke til å kjøpe mønstre av dem.

  Synes dessuten norske produsenter er forbausende flinke til å skjule fine design med fæle garnfarger og skrekkelig styling i sine kataloger ...

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...