25.1.10

Ut å stjæle lueideer

Jeg håper ikke du kjenner denne dama, eller at denne dama er deg ... for da må jeg begynne med å fortelle at jeg tok dette bildet av deg i smug her om dagen. (Er sånt lov? Jeg er litt usikker, jeg. Hvis noen vet noe jeg burde vite, opplys meg så skal jeg heller fjerne bildet.)

Jeg falt totalt pladask for lua, og da vi sto og smurte skiene sammen spurte jeg grådig om hun hadde strikka lua. Det hadde hun. Og hvilket garn hun hadde brukt. 3-tråda fortalte hun. Det minner om hønsestrikk, sa jeg. Hun fortalte at det var det det var.

Jeg var høflig nok til å faktisk fortelle henne at jeg syns lua var veldig vakker. For det syns jeg.

Så flott syns jeg lua var at jeg strikka meg min egen vri. Ja, jeg vet, ikke akkurat samme schwung over min, men jeg har vært på Husfliden i dag og kjøpt 3-tråda Raumagarn :D

Denne er i hvert fall strikka i Sundara Sock Yarn, 100 % merino i forskjellige farger. Og litt Koigi, og litt Bugga!

Bare jeg får strikka den opp ordentlig skal jeg legge ut mønster. Hvis ikke mønster allerede fins et sted der ute da?

15 kommentarer:

 1. That is a very interesting hat. I have not seen the top of a hat like that before!!!

  SvarSlett
 2. du laver så mange flotte ting, især alle dine strømper er jeg vilde med

  SvarSlett
 3. Herlig lue! Kult at du snakket med eieren! Du burde kasnkje ha tatt mot til deg og spurt om å ta bilde når du faktisk hadde snakket med henne ;)
  Men ulovlig var det ikke, mener jeg. Litt spesiell situasjon fordi lua var uvanlig og "identifiserbar".
  Her står det en del nyttig om bilder på nettet.

  SvarSlett
 4. Hadde det vært mitt hode du smugfotograferte og deretter blogget hadde jeg blitt rååååsmigra over å havne på denne flotte bloggen!!! Luen var flott, og din var kanskje hakket stiligere, jeg liker de der dansende damene. Kan vel ikke annet enn å bli glad av slike???

  SvarSlett
 5. Gøy! Og når har jo DIN lue fått en fin historie rundt seg.
  Man hva er hønsestrikk?

  SvarSlett
 6. Moan, beklager at jeg ikke la inn lenke. Nå er det gjort. Og dette er hønsestrikk, en dansk strikkebølge fra 70-tallet.
  Takk Strikkelise - det var vel fordi jeg var redd for å få nei, og da var det liksom lettere å få tilgivelse ... uetisk strategi, men hva gjør man ikke for en lue?
  Takk/thanks :)

  SvarSlett
 7. Sånne diskre bilder må da være lov!? Omtalen av lua er jo utelukkende positiv!? Hønsestrikk fortjener kanskje å komme fram i lyset igjen, jeg strikket masse av det på 80-tallet. Luen din ble veldig fin!! Hilsen AnneK:-)

  SvarSlett
 8. Er det ikke en slags papparazzi-fotografering??
  Uansett, FLOTTE luer! Jeg elsker hønsestrikk. Det er jo flott garn du har brukt, men det er noe med høsnestrikk og 3-tråders, det hører liksom sammen det.
  De dansedamene står i Annichen Sibberns strikkebok fra 1927 eller deromkring, som jeg var så heldig å arve etter min bestemor, og det er en gammel selbu-bord. Jeg syns de er så spreke, og har tenkt å strikke votter med glade dansedamer på. Nå blir det kanskje lue også - den er i hvert fall kjempefin!!

  SvarSlett
 9. Lua er kjempeflott.

  Nå er ikke personen gjenkjennelig for andre enn de som vet vilke luer hun går med, og så er jo formålet mønsteret og ikke personen...

  SvarSlett
 10. Man blir inspirert på de mest utrolige steder:)
  Flott lue.

  SvarSlett
 11. Jeg vil slett ikke gå så langt som å kalle strategien din uetisk! Har vel gjort beslektede ting selv...
  "Burde kanskje ha spurt" er ikke det samme som "fy skam", altså. :)

  SvarSlett
 12. Skikkelig flott lue du har strikka, gleder meg til mønsteret kjem! Ha ein fin dag:))

  SvarSlett
 13. Flott lue, både på damen og den du har strikket! Kom over en blogg hvor jeg fant en lue som hadde en lignende bord i seg, her; http://borntoknit.typepad.com/born_to_knit/2009/11/binge-knitting.html

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...