11.1.10

Komi-votter

Det går ikke en dag uten at jeg tenker på genseren Fnugg, på den ene eller andre måten. Noen dager får jeg en god idé, vurderer den, tenker at den vil fungere, strikker opp ideen i et eller annet garn - for så dagen etter bli motløs igjen og tenke at dette kommer aldri til å gå.
Men på avstand så oppsummerer jeg at så lenge jeg tenker på den så vil det en dag bli et gjennombrudd.

Likevel, jeg strikker på andre ting også, som for eksempel votter. Jeg fikk boka Mostly Mittens av Charlene Schurch før jul, og har prøvd én av de 37 modellene som er i den. Boka kan faktisk sammenlignes litt med Terri Shea boka om Selbuvotter, bortsett fra at her dreier det seg om russiske mønstre. Mer nøyaktig, fra Komi ved Uralfjellene. Boka anbefales på det varmeste.

Denne hetter Vott nr. 25, og jeg har strikka den på pinner 2 mm i syltynt kasjmirgarn - og likevel er den kjempesvær. Jeg hadde dessuten ikke garn nok til én til, så det får bli et eksperiment.

Jeg syns denne typen tomler er veldig dekorativ, og det er artig å prøve noe nytt. Den er ikke noe vanskeligere enn en vanlig norsk tommel (selbuvarianten), den er bare plassert annerledes. På engelsk kalles den ved flere navn, blant annet the straight thumb (hva den heter på norsk vet jeg ikke).

Boka inneholder mange forskjellige mønstre som også med stort hell kan brukes i andre strikkeprosjekter som luer, gensere, sokker ...

8 kommentarer:

 1. Den var nydelig! Synd den ble for stor, og at det bare blir én av den. Men i kasjmir ville den vel ikke holdt særlig lenge likevel. Heng den på veggen!

  SvarSlett
 2. Kjempe fin vott :) Likte fargene du har strikket den i spesielt godt :D

  SvarSlett
 3. Tora, jeg tenkte på det, faktisk ;)
  Hanne, takk, den grønne melerte fargen er egn enda bedre i virkeligheten enn jeg har klart å fange den.

  SvarSlett
 4. I'm struggling with just such a mitten at the moment (anemoi, if you want to know) and admire your handiwork very much. Maybe I should get that book.

  SvarSlett
 5. Nydelig vott, og som sagt synd at det bare er en. Nesten litt for galt å si det er prøvelapp også. Det er alltid spennende å titte innom deg og se hva du tryller med pinnene.

  SvarSlett
 6. Helt enig med Tora - flott vott som hadde fortjent en makker. Da er vel innramming nest beste løsning. Eller gi den til et museum, slik at de om 100 år kan stille den ut som eksempel på praktstrikk på tidlig 2000-tall.

  SvarSlett
 7. nydelige votter. Tror jeg må sjekke ut den boka.

  SvarSlett
 8. hey, this mitten looks great! But must ask: how does the thumb "feel" -- normal LOL?

  keep working on your pattern -- it will come out perfectly in the end, I'm sure!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...