19.12.08

Høyt sokkeforbruk

OK. Jeg skal være ærlig å fortelle at mitt yndlingssokkegarn, Wollmeise, ikke er særlig holdbart. Jeg strikka meg et par sokker i august, de har jeg nesten bare brukt som sengesokker, og likevel er det slitt hull på dem allerede nå, fire måneder etterpå. Sånn er det med ren merino uten forsterkning.

Men for oss strikkeentusiaster (moi ;p) så er ikke problemet større enn at da er dét en gylden anledning til å strikke et nytt par. Fortsatt i Wollmeise, og enda et Yarnissima-mønster, Lillebror (og hvis du lurer, ja, det er Lillebror som i Lindgrens Lillebror og Karlson på taket).

Mønsteret fulgte med sokkeklubb-pakken nå i desember, men skal bli frigitt for alle en gang på nyåret.

PS: Det er mannen min som er modell her. Vi møttes i Jotunheimen og ble kjent med hverandre fordi jeg tok støvlene hans og skulle legge i vei (= vi har tilnærma like stor føtter ...).

My Paraphernalia-socks from August this year already have holes, but as I love knitting beautiful socks I have knitted a new pair. This time, Lillebror by Yarnissima, from the Wollmeise Sock Club December 08.

PS: It's DH whom is the model here. We met hiking in the mountains, staying at the same cottage where I tried to take his walking boots one morning. Ie, we have almost the same feet size.

7 kommentarer:

 1. This is a lovely sock pattern, and with your photograph I can see it more clearly for the first time. All the others are hidden by the colorful yarn.

  SvarSlett
 2. Jeg er tilnærmet allergisk mot plasttilsetninger i garn, så nesten alle mine sokker er i ren merino. Eller til og med tynn alpakka. Og Wollmeisesokkene holder fint. Derfor lurer jeg på, siden du en gang skrev at du bruker pinne 2,5 til sokkene dine (om jeg ikke har blingsa nå), om ikke du skulle prøve pinne 2? Jeg har ihvertfall erfaring med at om strikkefastheten på sokker ikke er STRAM synker holdbarheten drastisk.

  Jeg er heller ikke særlig lei meg over å måtte strikke sokker på nytt og på nytt,da, tvert i mot. :-)

  SvarSlett
 3. Monika, thans :)
  Kaos, de nye sokkene er i 2 mm så kanskje de de holder bedre?

  SvarSlett
 4. nice socks, nice pattern, nice story!

  I like the colors a lot! My DH and I also can wear the same size hiking boot, just about. But boy do you have to try them on these days -- the US ones come with a high "piece" at the back of the ankle, and women's ankles are usually a more narrow, so that part "hurts." LOL

  SvarSlett
 5. Jeg vil gjerne få ønske deg og dine en riktig God Jul!

  SvarSlett
 6. For en fantastisk morsom måte å møte mannen sin på :-D

  God Jul!

  SvarSlett
 7. Jeg har fått et nøste med Wollmeise i gave av en tysk Ravelry-venn! Sockenwolle 80/20, Farbe: Zenzi.
  De blir til januarsokker i sokkekalen på R.
  God jul, vi møtes på nyåret!
  Hilsen Grete

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...