23.12.06

Votter fra Latvia!


Jeg var så heldig at jeg fikk det siste nummeret av Husfliden i julepresang. Jeg holder det ikke, men liker godt å få et nummer til jul, og dette er det en venninne som har fått med seg.

Og da slår jeg selvfølgelig rett opp på en skikkelig kosereportasje, votter fra Latvia. Og jeg skjønner de har en lang tradisjon med mange variasjoner som varierer innenfor lokale områder. Så spennende!

Da jeg lette etter mer informasjon om dette på nettet, kom jeg over en artikkel fra BBC. De melder at lokalbefolkninga ønsker å gi strikka votter til NATO-soldater, men - uten det tradisjonelle svastikamønsteret. Det skal ikke være lett ;) Her kan du se resultatet av av befolkningas gavmildhet.
Under denne lenka - som handla om NATO i Riga (og det er vel ikke vi interessert i ;) ) så fant jeg et fantastisk mønsterbibliotek. Jeg bare må lage lenker av det:
Bildene er så gode at det er mulig å laste dem ned og prøve å strikke dem ... Her er en tysk dame som har gjort akkurat dét, tror jeg. Kopiert og strikket sjøl, mener jeg. I denne finske blåggen viser eieren hvordan man kan lage de spesielle vottekantene som ofte brukes i de latviske vottene.
Og inne på dette nettstedet er det enda flere mønstre, mønstre som det er mulig å kopiere og bruke sjøl. Det skal de ha disse latvierene, de er generøse med å dele av seg av mønstrene sine :D)

Og jeg som trodde vi hadde en strikketradisjon i Norge!

2 kommentarer:

  1. Anonym24.12.06

    ønsker deg og dine en god jul! :)

    SvarSlett
  2. Kan inte annat än hålla med dig, de är otroliga! undras verkligen hur tunt garnet är för att få plats med allt mönster... Blir riktigt frestad att prova med tre färger! Det blir perfekt inspiration för att rita nya mönster.

    Hoppas du haft en god jul och får ett gott nytt stickår!

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...