16.12.06

Strikka og tova tøfler


I fjor vinter strikka jeg tøfler etter et mønster fra bladet Husfliden. Det vil si, jeg strikka dem, men fikk dem ikke ferdig. Da jeg vaska dem for at de skulle toves og bli ordentlige tøfler fikk jeg det ikke til. De ville ikke toves :(

Tilfeldigheten ville ha det til at jeg kom over frøken ijs lille boble-blågg. Og der kunne jeg med selvsyn se at hun hadde fått det til. Så jeg spurte frøken ij om hva hun hadde gjort . Hun fortalte at hun hadde vasket sine på 60 grader ... Så da prøvde jeg det jeg også.

Dette er resultatet. Den minste er vaska i 60 grader, den andre er fortsatt uvaska. Men jeg er ikke helt sikker på at dette blei sånn jeg hadde forventa. Kanskje jeg rett og slett må koke dem ... ? Jeg har strikka mange av disse remsene så det er nok av tøfler å eksperimentere med.

Andre som har laget de samme tøflene er Trinemor og Tone. Som syntes fra alle disse tre bloggene så er mine spesielle, de er rett og slett ikke tova på samme måte :( Kanskje jeg strikker for hardt? Eller for løst?

Æsj ;/

--- Redigert ---

Eneste fordelen som jeg kan se det er at de passer meg ;)

3 kommentarer:

 1. Anonym16.12.06

  garn toves jo veldig forskjellig, kanskje det bare er det som gjør det? mine er ikke like tovet som de i tone sin blogg. tror også det er litt forskjellig fra farge til farge. på de hvite firkantene på mine tøfler ser jeg bedre maskene enn på de andre fargene. :)

  SvarSlett
 2. Har också varit med om att en del ullgarner är väldigt svårtovade. Kanske skulle det vara en idé att försöka tova de förhand? Fram med såpa och en gammal tvättbräda!

  Annars så är ju högre temperatur, och att du har något mer i tvättmaskinen än bara tofflorna kanske en lösning? så blir det större friktion och tofflorna blir mer bearbetade. (rekommenderar jeans eller annat som inte är så luddkänsligt, inte kul med en tvätt full med ulludd...)

  SvarSlett
 3. Takk for trøsten og takk for tipsene, begge to, jeg gir ikke opp, men prøver nye varianter.

  I'll be back ;)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...