12.12.06

Vott i smått


Nylig blei jeg fortalt at "før i tiden" så duppet mennene ullvottene sine i vann før de gikk ut og arbeidet med dem. Det var visst den beste måten å holde varmen på. Det høres snodig ut, syns jeg, jeg trodde det var luften i ulla som holdt på varmen, jeg?

Grove arbeidsullvotter er én ting, finstrikka votter kunne brukes til dåp, bryllup og finere selskap. Om kanskje ikke i byene? Mønsteret til venstre er typisk finvott. Og jeg syns at sånne votter er fantastisk vakre! Jeg prøvde å strikke denne votten for omtrent hundre år siden. Pinnene er 2 og garnet var et veldig tynt ullgarn. Det gikk så trådt, så trådt, og jeg kan ikke huske at jeg ble ferdige med de. Men de inspirerte meg i hvert fall til å lage min egen design, og de klarte jeg å lage ferdig. De ble så tynne at jeg var nødt til å lage et tykkere par og ha inne i ;)

1 kommentar:

 1. Anonym28.11.07

  God morgen :)
  Jeg "lever & ånder" for gammle norske mønstre , men det er ikke bare bare å finne tak i. Er det noen muligheter for at jeg kan få kjøpe en kopi av dette vottemønsteret ditt ?
  Ha en fin fin dag :)
  Lone

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...