14.12.06

Strikka sjal denne gangen


Enda ett nytt håndarbeidsprosjekt på gang ;) Jeg har tyve baller i lufta på en gang, så dette blir den 21.

Jeg var på Pinnsvin Design i går og kjøpte garn, Rowan Kidsilk Haze. Det kosta 108 kr per nøste ... Når ting er så dyrt så blir jeg helt handlingslamma, jeg veit rett og slett ikke hva jeg skal gjøre. Jeg kom for å kjøpe garn og oppskrift, og for å titte. I stedet ble jeg gående rastløs rundt i butikken og fundere: Skal, skal ikke. Endte likevel med å kjøpe to nøster. Eieren av butikken hadde ingen mønstre til meg, bare bøker, så det skippa jeg.
Men når det er sagt, hva som er dyrt må sees i sammenheng med det man får. Etter å ha strikka ganske mye av sjalet har jeg bare brukt 10 gram så det er helt klart det ikke vil bli dyrt likevel :)
Og så kjøpte jeg en knapp til kaffevarmeren min. En appelsinknapp laget av Jane Hamilton.

I går var jeg i kjelleren og fant boka mi Vibeke Lind Strikking: Gammel tradisjon - moderne hobby. Etter at jeg flyttet i sommer har jeg ikke fått satt opp alle bøken mine (jeg har ikke bokhyller nok for å være ærlig) så det er like spennende hver gang jeg leter etter en bok. Jeg fant Kaffe Fassett-bøkene mine også :)

Uansett, jeg huska at det var noen sjalmønstre i den, og nettopp! Der fant jeg oppskrift på sånt sjal som jeg har vært på jakt etter lenge. Og garnet passet perfekt. Jeg eksperimenterer litt med mønsteret, nesten for å komme inn i strikkinga igjen etter lang tid utafor. Jeg tenkte kanskje å hekle en kant med litt perler i når jeg får den ferdig. Jeg får se.

Siden jeg også har noe annet tynt (veldig tynt!) garn liggende eksperimenterer jeg også med forskjellige mønstermuligheter på det. Å lage hull for å skape mønstre er en ny teknikk for meg, men jeg liker den veldig godt. Jeg håper jeg blir så flink etter hvert ...

3 kommentarer:

 1. Anonym14.12.06

  Dumpet tilfeldigvis borti bloggen din. Du verden så mye fint å se på her. Lenge siden jeg har vært innom en så inspirerende blogg som din! Jeg syr mest jeg, men NÅ skal jeg parkere symaskina og ta fram strikkepinnene og heklekroken. Takk for inspirasjonen!

  SvarSlett
 2. Anonym14.12.06

  tøflene skal være en bursdagsgave til fadderungen min, så de er ikke gitt bort enda. men de skal visst gå seg til sier de som har prøvd. :) dessuten fikk jeg rundet litt av hælen mens de tørket. blir spennende å se bilde av dine.

  og jeg ser ikke på det som masing, bare koslig å kunne hjelpe. :)

  SvarSlett
 3. Så kjempefine bilder du har tatt til denne posten :-)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...