19.3.09

Vårtegn 2

Barnslig, men det gjør litt godt i hjerterota når vårblomstene stikker hodet opp av den kalde jorda og lover vår.


Den første har dukka opp i blomsterpotta på terrassen min, en dobbel snøklokke (Galanthus nivalis 'Floro Plena').
Da jeg flytta fra Bergen og fra parsellen min gravde jeg opp en del planter som jeg tok med meg tilbake over fjellet. Vårløkene rakk aldri å blomstre i fjor, så i år kommer svaret på om de klarte flyttinga. Snøklokke-løker dør hen hvis de tørker inn (derfor er det sjelden noen god idé å kjøpe dem i plastikkposer på hagesentrene, de skal plantes in the green), og jeg har visst klart å beskytte mine godt nok til at de ønsker å blomstre hos meg.
I år to, neste år ... hvem vet :)

6 kommentarer:

 1. En Vintergæk! Så heldig du er :)

  SvarSlett
 2. Snøklokker er stas! Takk for tips, jeg har planer om å plante noen i hagen sånn at jeg har noe kos i vente til NESTE år. Hager er langtidsprosjekter.

  SvarSlett
 3. Barnslig du liksom ;-) Det er ren livslyst å glede seg over våren og blomstene. Den ser alldeles nydelig ut der den står, globetrottersnøklokken :-)

  SvarSlett
 4. Skjønner godt at du gleder deg over Snøklokka - like mye som jeg egrer meg over det ustadige vinterværet på nåværende oppholdssted (siste 24 timer: uvær; snø, vind, regn, sol....snø, vind, regn....)

  SvarSlett
 5. Hei! Jeg ser at Guro har nominert det som Kreativ blogger, og det har også jeg gjort! Du er verdensberømt! Takk for kjempeinteressant blogg og tankevekkende kommentarer på min blogg!

  SvarSlett
 6. Anonym25.3.09

  Lucky you to have flowers so early! I would have thought that we'd have flowers here in New York before you but perhaps ours will come soon too!
  Jessica

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...