27.3.09

Portrett av sokken som ung, forts.

Jeg spiser ikke nyrer elle annen innmat. Det er et faktum. Det er også et faktum at jeg heller aldri rekke opp hvis jeg ikke rekker opp helt, tilbake til start.
Vel, det er første gang for alt. Også for å rekke tilbake når man ikke blir fornøyd med resultatet av egne tankespinnerier.


Sånn så kilen min ut, en på hver side, strikket vrangt. Siden jeg er vant til å strikke Yarnissimas sokker tenkte jeg at jeg skulle gjøre det lett for meg sjøl og strikke hennes type kile også. Ikke fornøyd.


Og sånn så det ut da jeg bestemte meg for at jeg ikke likte dem. Skrekk&gru. Også fordi Wollmeise - som jeg bruker her - splitter litt, og det er ikke så lett å ta opp sånne masker.

I hvert fall var det sånn det foregikk ikke i huet mitt før jeg likevel bestemte meg for at dette ville jeg aldri bli fornøyd med, og hei! det er bare en sokk, ikke en genser.


Og det går jo alltid mye bedre enn man forestiller seg, ikke sant? I løpet av et par timer hadde jeg kommet like langt som jeg hadde måtte rekke opp. Og er så mye mer fornøyd med resultatet.

I stedet for to sidekiler med vrangmasker, valgte jeg det som det så ut som det opprinnelige mønsteret hadde brukt, en kile under foten. Siden de sokkene i boka strikkes fra legg og ned, tenker jeg at den kilen som er under foten da er fellinger av kile-maskene fra hælen. Mens min går omvendt: jeg legger til 2 masker på annenhver omgang.

Planen er at jeg legger opp 30 nye masker til denne kilen under foten, og så velger en lang short-row-hæl, og derfra vet jeg ikke riktig ennå hva jeg gjør. Jeg klarer ikke å tenke så langt.
Kanskje jeg må rekke opp igjen!

Not happy about the gusset I picked (a Yarnissima gusset), and I frogged. I hate frogging. I really hate frogging. But I overcame my self and I am so more happy about the increasing under the foot.

5 kommentarer:

 1. De blir jo flotte da!!! Men så utrolig masse arbeid. Du må jo nesten gå rundt i sokkelesten uten sko for å få full glede av dem når de er ferdige!

  SvarSlett
 2. Det ser ut som du vil få lønn for strevet, de så utrolig fine ut!

  SvarSlett
 3. still looking completely gorgeous though!

  SvarSlett
 4. Like godt å bite i det sure eplet og rekke opp. Det er tungt å strikke videre når en ikke er fornøyd! Sokkene blir i hvert fall nydelige!

  SvarSlett
 5. Takk and thanks, you are so sweet :D)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...