2.3.09

Vakkert stilleben

I desember fikk jeg en Christel Seyfarth-sjalpakke som forskudd på julepresang. Jeg skulle lære hennes sjalmetode. Men etter å ha strikka noen omganger fant jeg ut at jeg ikke likte garnet hennes til å strikke sjal med, jeg har rett og slett vent meg til det glatte Wollmeise-garnet (som er superwash).
Men garnet er egentlig nydelig, og ikke minst, fargene i pakka er bare helt fantastiske, både de røde, de grønne og de blå tonene sammen. Så jeg snudde meg rundt og bestemte meg for å strikke en genser i stedet. Siden det er noe jeg ønsker å lære meg.

Og dette er resultatet.

Det er ikke en genser som noen av dere kanskje legger merke til. Jeg klarte ikke å beregne rett størrelse, den ville blitt megastor. Så halvveis bestemte jeg meg for å klippe opp midten, og klippe av et stykke for å få en riktigere størrelse. Dette var heldigvis før jeg hadde strikka i ermene, så jeg festa dem på forskjøvet i forhold til den størrelsen jeg ville den ferdige jakka skulle ha.
Men grunnen til at jakka henger så fint over en stol, og ikke på mine skuldre, er at den fortsatt ikke ble helt som den burde. Halsåpningen ble for vid, og kantene foran står både opp, ned og ut på en og samme gang (slå den ;p).

Jeg er likevel veldig fornøyd med jakka, jeg. Jakka passer over hofter og skuldre; ermene er perfekt lengde og det er lengden på bolen også.

Erfaring, erfaring, erfaring som jeg sier til meg sjøl :)

16 kommentarer:

 1. Vel, æ e imponert over jakka!!! Gratulerer med vel overstått erfaring - du er vel ikke helt avskrekket for å prøve deg på en annen genser da - håper jeg :)

  SvarSlett
 2. Nydelege fargar i den jakka. Ser kjempefin ut, og det var sikkert litt av ein jobb med tanke på alle problema undervegs!

  SvarSlett
 3. Jakken ser flott ut, knall farger og mønster:)

  SvarSlett
 4. Nyydelige farger og mønster!

  SvarSlett
 5. Jakken SER i hvert fall helt flott ut! (og at den står opp - ned - og ut på én gang, høres rett og slett imponerende ut, syns jeg!). Gratulerer!

  SvarSlett
 6. Jeg synes den er nydelig, uansett. Jeg har strikket veldig mange gensere og jakker i min tid. Regner meg selv som heldig når ca. annethvert plagg sitter som det skal! Det er alltid et eller annet...

  SvarSlett
 7. Vakkert er ordet!
  Halsen kan vel fikses? Et plagg som passer er en bragd uansett, spør du meg.

  SvarSlett
 8. wooooooonderful. such a perfect jacket.
  i am amazed.
  by the way: the flowers on your table are wonderful too.
  hader bra, rita

  SvarSlett
 9. Gratulerer med ferdig jakke. Jeg syns den ser kjempeflott ut, selv om du selv ikke er helt fornøyd. Herlige farger :-)

  SvarSlett
 10. Gratulerer med første jakkeprosjekt, er virkelig imponert over både pågangsmotet og resultatet. Jakke i voksenstr. på pinne 2,5 og 3 høres ut som godt UFO-materiale. :P

  Ergerlig med sånne småting som ikke ble helt som de skulle, men sånn syns jeg nesten alltid det er. Jeg elsker Thyrnirosen min, men knappestolpen jeg laget etter oppskriften kunne jeg godt ha byttet ut med en penere en. Kanskje jeg gjør det en gang, også? Aldri for sent, vet du.

  SvarSlett
 11. Lekre, lekre farger! Og voksenjakke i så mye mønster, jeg er dypt imponert!

  SvarSlett
 12. Den är fantastiskt vacker!

  SvarSlett
 13. Anonym4.3.09

  Den er fantastisk! Job well done.
  Christina

  SvarSlett
 14. Kjempefin jakke. Så flotte farger!

  God helg!

  SvarSlett
 15. Anonym7.3.09

  Knallfin jakke. Herlige farger og flott med masse mønster. Denne blir deilig å ha utover våren. Ønsker meg også en ullgenser i tynnt garn. Fikk masse inspirasjon her :) God Helg..

  SvarSlett
 16. fantastiske farger!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...