11.12.07

Shit. Og Chanel.

Jeg skriver meg bak øret, og skulle jeg likevel glemme å ta en titt neste gang så er du hjertelig velkommen til å minne meg på dette faktum:
- Aldri, aldri, aldri bruke Finull til latviske votter igjen.
Jo da, jeg strikket begge to. Det gjorde vondt, jeg banna for hver omgang, men jeg plaget meg selv gjennom hver eneste omgang. Bildet følger, men bare som bevis, ikke fordi jeg er stolt av dem (jeg hater dem ...).

Jeg er mer heldig med vottene jeg strikker i Lanett (noen som begynnere å bli lei av mine gjentagelser?). Disse er strikket i et mønster som jeg fant i boka Latvian mittens av Upitis, men på min måte og i min fargetolkning. Vottene skal gis bort til en mann med en hund, hunden heter Vincent og dermed kaller jeg vottene 'Vincent', jeg. Det passer bra med blåfargen også ...

'Vincent' strikket jeg før Finull-vottene, og da var jeg så lei at jeg måtte finne på noe som bare var godt. Og hva fant jeg ikke i garnkurven min ... Jo, flere nøster Jaeger merinoull og - kinesisk merinoull blandet med kashmer 8-D


Jeg strikket faktisk en ferdig i går, men var ikke fornøyd med verken hvor høyt jeg hadde plassert tommelen, mønsteret i sidene, eller hovedmønsterets plassring. Så jeg rakk opp, og veit du, siden det er så deilig garn å strikke med og vottene blir så fine og jevne så gjorde det meg ikke noe.
For en luksus :)

19 kommentarer:

 1. Anonym11.12.07

  Så flotte votter! Det synes ikke på dem at garnet var dumt. Resultatet ble kjempefint.

  SvarSlett
 2. Jeg er stum av beundring over alle de kjempefine vottene du strikker for tiden. Og så rask du er! Her strikkes det på pulsvarmerene du la ut oppskrift på. Holder på med mitt 4. par og kan nå mønsteret utenatt. :)
  Og noe Madseplakat har det ikke blitt... har ikke vært så tøff at jeg har turt å sende mail til HM.

  SvarSlett
 3. Jeg syntes Finullvottene er så flotte. Godt du er selvplager og lagde begge to. De blir så lett ensomme disse vottene og sokkene det bare blir en av.

  Litt trist at de blir hatet. Vil du selge dem til meg, lover jeg dem et møblert hjem og flittige turer i skogen.

  SvarSlett
 4. Ja, det hjemmet vil ikke være møblert lenge, skal jeg si deg, og de turene i skogen kaller de bare en tom trussel: De blir ikke redd om du viser dem en hagle!
  Supernøtt, ikke kom til meg og be om hjelp etterpå!

  Takk til dere andre som skjønner hva en vakker vott er.

  SvarSlett
 5. Anonym12.12.07

  Du lager veldig flotte votter - de er heldig de som får sånne gjennomtenkte og detaljrike presanger av deg! Det finnes sikkert nok av folk som ikke syns at Finullvottene er dumme, du får trøste deg med det ;-)

  SvarSlett
 6. Jeg synes alle vottene ble fine, men ettersom jeg som regel faller for ting med få farger, synes jeg de var aller finest. Men kanten på Finullvottene var ekstra fin. Hvordan er den laget?

  SvarSlett
 7. Helen, det er et veldig greit mønster.
  Selve blondemønsteret strikkes over 9 masker og to omganger, men det starter med en oppleggs-omgang der man legger opp med to farger (vanlig opplegg bare med to farger). Så én omgang vrang, gjerne med en ny farge, evn. en av de to du brukte på oppleggskanten.
  Så begynner selve blondestrikkinga, som altså går over 9 masker: Strikk 2 sammen vridd rett, 2 rett, kast, 1 rett, kast, 2 rett og 2 sammen. På neste rad som går over de samme 9 maskene: Strikk 2 sammen vridd, 2 rett, kast, ta masken løst av, kast, 2 rett og 2 sammen. De to siste omgangene kan gjentas flere ganger i forskjellige farger for stripeeffekt.
  Jeg la opp 63 masker (altså delig med 9), og brukte det som utgangspunkt. Det virker veldig smalt før man damper det. På Lanett ville jeg nok lagt opp 70 masker.
  Du kan se en enda vakrere vott her.

  Takk skal du ha, unsepus :)

  SvarSlett
 8. Kjempefine votter! Du har alltid noe flott på pinnene!
  Du som er så flink til å hekle, hadde du giddet og titte innom bloggen min og sett på heklesjalet mitt? Jeg lurte på hva et sånt sjal kan hete??
  (Innlegg: Hekling og ho, ho, ho)

  SvarSlett
 9. Anonym13.12.07

  Enda flere nydelige votter?! Dette har du virkelig teken på:o)
  Du lager bare fine ting jo! Ha en flott helg!

  SvarSlett
 10. Anonym14.12.07

  Her prøver eg iherdig å halde meg i skinnet for ikkje å kaste meg over enda meir vottestrikking før jul.. og så presenterer du enda fleire fantastiske votter *sukk*
  Men 2008 kan bli eit utruleg kjekt strikkeår, det skjønner eg i alle fall!! ;) Tusen takk!!

  SvarSlett
 11. Vad är det för fel på Finull? Vad har jag missat? Är det något som är "Lost in Translation?" Upplys en stackars svenska, tack!

  SvarSlett
 12. Eg synes du har all grunn til å vere stolt! Det ville eg ha vore.

  SvarSlett
 13. Det er umulig å se at du har laget de vottene uten kjærlighet. Helt umulig, for de ser fantastisk fine ut. Elsker fargekombinasjonen du har valgt til dem.

  SvarSlett
 14. Synes de var fine på bildet jeg=) Men etter mine mislykka Paradoxial mittens, så skjønner jeg bedre enn mange hvilken frustrasjon votter kan bringe...

  Ønsker deg uansett, dumme votter eller ikke, en riktig god 3 søndag i advent.
  *strikkeklem*

  SvarSlett
 15. Anonym16.12.07

  Snille deg, dei vottane er heilt nydelege. Og den heldige eier vil elske dei både til kvardag og fest.
  Men eg veit kva du meinar med å hate, når ingenting blir slik du har tenkt. Du føler at heile verden går deg imot, omtrent som første gangen du tok i eit par strikkepinnar.

  Om nokre veker vil dette vere eit bleikna minne, og til neste jul vil du lure på om det var i fjor du stridde med desse vottane... Eller var det året før..

  Eg har vert igjennom noko liknande mange gonger sjølv, og det er ikkje mange vekene sidan ei anna "tuppe" satt og rasa og fortvila over nokre tommeltottar.

  Stå på, dette går over, ha ein fin kveld..
  Bea,s mamma

  SvarSlett
 16. Anonym16.12.07

  det ser ut som sokke-galskapen er byttet ut med vottegalskap. ;) masse lekre votter. hvor gjør du av alle?

  SvarSlett
 17. Anonym17.12.07

  Synes vottene var flotte jeg, og de er varme :D Jeg som har "fått" en kg finull og venter på latvian mittens fra amazon...men jeg liker jo å strikke med ren ull da. Ha en flott uke!

  SvarSlett
 18. Heia. Takk for kommentar på blogg! Jeg har øst min frustrasjon, eller i allefall litt av den, utover HF under overskriften, "ush dette giddder jeg ikke!" eller noe lignende.
  Jeg har gjort et par forsøk på disse PM, og det er flere grunner til at jeg har lagt de i glemmekassa (i håp om at jeg skal glemme hvorfor jeg ikke likte de, for de er jo så lekre og jeg vil jo så gjerne lage de...!!!!)
  Pinner under 3 mm gir meg litt noia, det er en ting...

  Kort oppsummert er det slik:
  Det går 1. vanvittig tregt, 2. gjør vondt i fingrene (antakeligvis fordi jeg alltid har et godt grep rundt pinnene og hindrer effektivt all blodtilførsel) og 3. vrangborden blir ikke pen uansett hva jeg prøver på! (Nå er det forsåvidt ikke noe nytt at tynt alpakka garn ikke blir jevnt og pent når jeg prøver meg på det men...)
  Selve mønsteret er jo bare kos. Men jeg tror 3,5 er den ultimate pinnestørrelsen her i gården. Nå har jeg snart strikka 3 par kabelvanter på 3 dager. Og det er nærmest for en lek å regne!

  De forsøkene jeg prøvde meg på med PM endte opp for små. Og etter 2 ganger fant jeg ut at enten måtte jeg legge de unna, eller så havna de i peisen... *plystre*

  SvarSlett
 19. Hei igjen!
  Ja, jeg har tenkt tanken om å gå opp i pinnestr. Men nå har jeg allerede gjort det 2 ganger. Derfor rakk jeg opp hele dritten og la alt i en kasse så jeg slipper å se på det mer.
  Problemet er egentlig vrangbord tingen. For den blir svær i forhold til resten av votten pga tøyeligheten. Så jeg må først finne ut hvilken pinne den egner seg på, og så finne ut hvilken pinne resten av votten egner seg på. Problemet er at det er vanskelig å finne ut av resten av votten før man har strikki et stykke... Det hele er veldig migreneutslagsgivende. Og prøver man å rekke opp ned til vrangborden går alt til helvete fordi maskene er så små. Nei fysj. Jeg lar de ligge, kanskje barnebarna kan få de. *fnyse*

  Hva mener du med vantene?
  Mac Kabelvante?
  Klingende=P *knise*

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...