1.12.07

Nå har jeg aldri sett på maken! Eller: Ting tar tid.

Allerede for ett år siden skrev jeg om votter fra Latvia for første gang. Det er blitt flere ganger siden, av den gode grunn at jeg syns de er så vakre.


Når man går igjennom bildene fra Nato-møtet i Riga blir man slått over variasjonen. Èn ting er selbumønster, men der er det begrenset av cirka 300 forskjellige mønstersnutter. Jeg har ikke talt variasjoner på de latviske, men det må være flere hundre, kanskje tusen?

Garn har vært et problem. Jeg trodde det hadde løsna da jeg fant Højlandsgarnet til Isager på Pinnsvindesign. Problemet der er at det er et svært begrenset utvalg farger, og de er veldig - "søte". Så da jeg så denne tolkningen til Nanetteb og oppdaget at jeg kunne være med på en bestilling på Palett fra Knitpicks fra USA kastet jeg meg på.
Men inne på Ravelry oppdaget jeg at det var en som strikket latviske votter Gjestal babyull og disse i Dale babyull. Og da slo det meg at jeg kanskje kunne bruke Sandnes sin Lanett? Og siden jeg ikke klarer å motstå en fristelse fant jeg fram et gavekort jeg hadde liggende og kjøpte 11 forskjellige farger i Lanett. Da jeg så dette blogginnlegget oppdaget jeg at jeg manglet gule og oransje nyanser, og måtte kjøpe noe mer garn :)

Så langt har jeg bare kommet igang med min første egendesigna:

Jeg legger ut oppskriften seinere i uka for dem som er interessert. Den er strikket på pinner 2 mm med - Lanett, og var veldig enkel å strikke. Den er litt for stor for meg, så jeg må gi dem bort i julegave. Men jeg vet allerede hvem sine hender de skal sitte på, jeg må bare strikke den andre først :)

English summary
The mitten is nameless for the time being, maybe I can call it Pinneguri's Latvian Mittens until I get a proper name, which I am sure it has. I will print the pattern for free some time next week, also in English.

--- Redigert/Ed. ---
Det norske mønsteret finner du her som pdf-fil.

You'll find the English pattern here as a pdf-file.

13 kommentarer:

 1. For et fantastisk innlegg! Utrolig mange spennende linker både til garnbutikker og andre blogger. Inspirasjon! De Latviske vottene er nydelige, og designet ditt imponerende :-) Gleder meg til å følge med videre.

  SvarSlett
 2. Nydelig vante!
  Veldig inspirerende link du la ut der, begynner å klø i fingrene etter garn i flere farger, og et prøveprosjekt, men det er nødt til å vente til over jul. Sukk.

  Kos deg!

  SvarSlett
 3. Etter å ha sett dine votter, og alle vottene på linkene begynner det å klø i fingrene etter å strikke votter - så mye flott! :-)

  SvarSlett
 4. Til nå har det vært sokker, men nå er det fare for at det blir votter! He-he! Takk for link og artig blogg-innlegg!

  SvarSlett
 5. Ingen skam å strikke votter når man er blitt varm på føttene, Hilde og LivM ;)
  Flott at innlegget var inspirerende :D

  SvarSlett
 6. Så fine votter du har laget, du er kjempeflink!

  SvarSlett
 7. Anonym3.12.07

  Ut å kjøpe Lanett, ser jeg. Vottene er nydelige, ser fram til mønstret.

  Hilsen fra Kate
  www.soelvi.net

  SvarSlett
 8. Anonym3.12.07

  Ja takk, vi tek gjerne i mot mønster av desse.. :) *lurer på om dei sel Lanett i Florø*

  SvarSlett
 9. Stilig!!! Flott vott. Vet du at nå har Oktoberrosasjalet vært på Tenerife?

  SvarSlett
 10. Må jammen si du er dyktig og henger i stroppen! Nydelige votter, med hilsen til deg fra asterix.

  SvarSlett
 11. thank you so much for the pattern in English! MaryjoO

  SvarSlett
 12. Anonym16.12.07

  Many thanks for the pattern in English. Those mittens are lovely.

  SvarSlett
 13. jÄTTE FINA VANTAR
  MEN DET GÅR INTE
  ATT KLICKA OCH FÅ DEN PÅ

  NORSKA, ÅSA

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...