24.12.07

Harde pakker, takk

... og de kjøper man sjøl, til seg sjøl, hele året :D

Litt overraskende*) var det en på Ravelry som tipsa meg om en bok om latviske litauiske votter som lå ute for salgs på eBay. Og det var den typen av salg der man ikke trengte å vente og overby hverandre. Jeg hoppet på, betalte 123 kr og det inkluderer porto til Norge!
Boka heter Traditional Lithuania Gloves Knitting Patterns Book, og er på både på engelsk og latvisk litauisk. Med masse mønstre :D


Nå er Finull-garnet lagt tilbake til kassa for historiske objekter, også kalt antikviteter, for jeg har fått garn fra junaiten! Via forumkontakter som har virkelige venner over there så er ekte garn levert her i Bergen. Palette fra Knit Picks har over 200 løpemeter per 50 gram, altså noen meter mer enn Lanett. Og et litt annet fargeutvalg. Knitting in Color har laget disse vottene i Palette fra Knit Picks.


Bildet yter ikke garnet full rettferdighet, men det er litt dusere enn Lanett.

Nå har sola snudd: Vi går mot lysere tider, dere :)

*) Overraskende fordi Ravelry-systemet synes å fungere. Det er stort, men samtidig kommer man i grupper og kjenner hverandre, tipser hverandre, diskuterer på privaten. Flott!

--- Redigert 25.12.07 ----
Det sies at noen amerikanere tror Norge er en by i Sverige. Nå kan en amerikaner påstå at "det sies at noen nordmenn tror litauisk er det samme som latvisk". *Jeg strekker opp armen og skammer meg-smilefjes*
Boka er vottemønstre fra Litauen, ikke Latvia.
Når det er sagt ... En medstrikkerske fra Ravelry åkket seg over at utenfor Baltikum er det bare votter fra Latvia som gjelder enda de egentlig høster fra den samme tradisjon. Jeg gleder meg til å se strikkeboka fra Litauen og se om forskjellen er stor.

12 kommentarer:

 1. Anonym24.12.07

  Herlig garn :-)

  Ønsker deg en riktig god jul og alt godt for det nye året!
  Kanskje møtes vi på treff til neste år?

  SvarSlett
 2. Ville bare stikke innom og ønske deg og dine en riktig god og fredfull jul!
  Godt å se at flere sikler over bøker før julaften. Jeg fikk gavekort på amazon på forskudd av min bror, og det tok nøyaktig 1 time fra jeg fikk det til 6 bøker på amazon var bestilt. Hekle- og strikkebøker selvsagt! Nå gleder jeg meg bare til de kommer på nyåret!
  Stor juleklem fra Badegakka=)

  SvarSlett
 3. Anonym24.12.07

  Ha ei riktig god jul!! :D

  SvarSlett
 4. Merry Christmas!
  what a great book!

  SvarSlett
 5. Anonym25.12.07

  Oi,oi du må ikke friste med så lekre bøker...måtte bestille,ser ut som jeg får to fordi jeg gjorde en feil og betalte for mye på Paypal.Ha ei fortsatt God Jul.

  SvarSlett
 6. Nei men huff da, Rigmor! Kanskje du kan selge den 2. til noen her i Norge? Eller gi bort noen som er interessert, sånn som oss ... ;?
  Det blir spennende å se hva boka egentlig inneholer nå da :)

  SvarSlett
 7. Innom for å ønske deg en fortsatt fin julehelg!
  Juleklem fra meg til deg!

  SvarSlett
 8. Mmm, herlig med garn i nye merker og nye farger.

  Jeg er nok hakket verre enn deg i geografi. Jeg går i surr i alle stater som har løsrevet seg fra Sovietunionen. Og det begynner det jo å bli en stund siden det het...

  SvarSlett
 9. Gratulerer med dette varpet! (boka) og med det flotte garnet!
  Fortsatt God Jul og Godt Nytt (strikke)-År!!

  SvarSlett
 10. Er innom for å ønske deg et riktig Godt Nytt År!
  (ps, er enig i at det er greit med venner over there, ta en titt i bloggen min!)

  SvarSlett
 11. Spennende bok, og så mye fint garn!

  Jeg strikket Shedir med 2 tråders lacegarn ja, og jeg brukte 4 tråder av det sammen. Det var det som gjorde flettestrikkingen "interessant".

  SvarSlett
 12. Hi! Can you believe it, I'm actually Lithuanian and I found out about this Lithuanian mittens pattern book on your blog! I didn't even know it actually existed. I "moved mountains" to get it, but now I have it too :) Takk for en interessant og informativ blog, jeg liker å lese den :)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...