9.11.14

Nytt barnejakkemønster

Ikke helt som planlagt, men et mønster er et mønster, ikke sant?

Ingers teststrikk i 5 år og Hifas Ask
For en stund siden dukka denne jakka til UnderbaraClara opp på facebook. En veldig vakker jakke, i veldig vrakre farger. Man kan vel kanskje si det er fargene som gjør jakka, mønsteret er jo relativt tradisjonelt.

Anns teststrikk i Jamieson's of Shetlands Spindrift. Jakka i str 3 år veier 150 gram 
Jeg ønsket å lage mønster til jakka, jeg tok til og med kontakt med Clara (men fikk aldri noe svar). I sommer kjøpte jeg Finull på Åndalsnes og var godt i gang. Men, så kom tvilen over meg. Det ville bli en veldig mønstrete jakke. Fin på ei vakker jente på knapt noen og tyve, men en middelaldrende dame?
Så, jeg feiga ut og laget en barneversjon i stedet.

Camillas teststrikk i størrelse 9 år og Shetland Soft
Og nå kommer barneversjonen, barnejakka Land og strand, i 5 størrelser, fra 1 år til 9. Den er teststrikka av 4 stykker i forskjellig garn i tillegg til meg sjøl, og det syns jeg var veldig moro: Spindrift, Ask, Finull og Shetland Soft. Dette er ei jakke som trygler om å bli strikka i restegarn.

Vigids' teststrikka jakke i 1 år og Finull
Bortsett fra hovedfargen der det trengs under 100 gram i alle 5 størrelsene så brukes det mindre enn 50 gram av de 7 andre fargene - bortsett fra at Inger melder at det trengs 60 gram i KF7 i Ask i 5 år. Men legg til en farge til, bland og lek deg med farger - jakkene er superlette og tynne mellomlagsplagg. Jeg gleder meg til å se den i flere fargevariasjoner.

Sponas nydelige jenteutgave i 5 år og restegarn av Tove, Finull og Askeladden. 
Du kan kjøpe mønsteret her. Det koster 30 kr og så legges det til 25 % i MVA for norske strikkere på Paypal.


9 kommentarer:

 1. Fin fotomodell du har hittat. Bär upp tröjan och matchar färgerna perfekt!
  Kram från Sverige ;)
  Ps. Alla modellerna är jätte fina.

  SvarSlett
 2. Anonym9.11.14

  Nydelig jakke. Jeg falt pladask for den blå/petrol fargede og har faktisk kjøpt inn finull til den allerede - til meg selv, ja. Jeg tar sjangsen på en voksenversjon, jeg. Må jo bli fint til jeans eller?

  SvarSlett
 3. Vilket fint mönster! Med de olika färgvalen blir det helt olika koftor.Stickar för fullt på vagnfilten med ugglemönster jag köpte av dig på Ransberg.
  Kram från Paulina "Garn&Mera"

  SvarSlett
 4. Takk for fine bilder og link. Kjempeflotte kofte.
  Ha en fin sondag. Hilsene fra Viola

  SvarSlett
 5. Så gøy! Nå fikk jeg flash back fra 80-tallet :) Har masse passende restegarn, men håper mønsteret inneholder fargeforslag...? Syns Ikke alltid det er like lett å velge farger som blir fine sammen, nemlig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, mønsteret foreslår ingen fargekombinasjoner, men hvis du går inn på Ravelry på de forksjellige teststrikkerenes jakker der finner du navn og nummer på deres utgaver.

   Slett
 6. Kjør på med mønster til voksenversjonen også, vel? Kjempefin til alle aldre, in my opinion :))

  SvarSlett
 7. Veldig fint mønster, og fargevalget gjør jo at det blir helt forskjellige jakker!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...