26.11.14

Damegenseren ∏54

Til bursdagen min i fjor fikk jeg to nøster mursteinsrød Rasmilla tynn ull fra Fibula. Jeg syns hun er modig, å gi en garnholiker garn er en risky bisniss. Men hun kjenner meg vel godt da?
Og jamen kunne de ikke brukes da jeg skulle lage meg en tilpassa genser, strikka ovenfra med provisorisk opplegg (se forrige post).


Det blå garnet er Geilsk tynd uld (288 m/50 gram), kjøpt hos Karmin i Kristiansand i våres. Løpelengden er mindre enn Rasmillas (350 m/50 gram), men de fungerte veldig bra sammen. Jeg kjenner at Rasmilla er tynnere når jeg strikker med det, men som bildene viser syntes det ikke.


Herligheten er strikka ovenfra, med provisorisk oppleggskant. Etter at jeg hadde delt for ermer og bole (og sjekka at det passa meg og min kropp) plukket jeg opp de maskene jeg hadde lagt opp provisorisk på en tråd. Jeg strikka rillestrikk her også, akkurat som jeg planla for nederst på ermene og bolen. Jeg blei veldig overraska da jeg hadde strikka et par omganger. Okay, så brukte jeg en pinne som var ett nummer mindre enn genseren (3 mm i genseren, 2 mm i halskanten), men jeg måtte bare strikke et par omganger til med rillestrikk for at den skulle passe. Jeg hadde trodd at jeg skulle strikke mange omganger i og med at jeg la opp så mange som 100 masker til halsen.

Så, det lønte seg absolutt for meg med provisorisk oppleggskant. Hadde jeg lagt opp mindre og strikka ovenfra og ned uten provisorisk opplegg ville den faktisk blitt for trang - dét ville blitt veldig kjedelig!


Ermene har en litt lenger rillekant nederst, og den er også a-forma og litt korte sånn at jeg kan bruke genseren med pulsvanter under om vinteren og ingenting for lufting om sommeren. Bolen er også a-forma med nesten 30 masker mer nede ved hoftene enn oppe ved brystene. Genseren kunne vært litt lenger, men dessverre hadde jeg ikke mer garn - de siste 15 maskene nederst måtte jeg felle med Malsen og mors Shetland Soft ;)


Jeg er spesielt fornøyd med forminga med de forkorta pinnene bak i nakken, og hvordan de fungerer som dekorative elementer oppe på salen. Det er ikke nødvendig med noe mønsterstrikk her, stripene og de forkorta radene er dekorasjon nok.
Hele genseren veier 172 gram, den er supertynn og enkel - jeg tror at dette kan bli en fin genser jeg kan bruke i mange sammenhenger.

6 kommentarer:

 1. Å så fin den ble! :) Skikkelig vakker! :)
  Synes fargene var nydelige sammen :)
  Og så smart å strikke kantene på ermet lengre så du kan bruke det til pulsvanter om vinteren :)

  Håper du får en herlig dag :)

  SvarSlett
 2. Snasen genser! Tynne gensarar er alltid velkomne i kleskapet...:)

  SvarSlett
 3. Rett og slett stilig - og fargene er så fine sammen. Yes!!!

  SvarSlett
 4. Så fine farger du har valgt. Genseren ble kjempefin :D
  Og kanskje dette viser det jeg har mistenkt; at halsen blir minde av å strikkes nedenfra og opp? Enda jeg ikke helt ser hvorfor det skulle være sånn...

  SvarSlett
 5. Noen ganger kan det faktisk være greit å IKKE bruke provisorisk opplegg, og heller plukke opp masker. Da får man bedre stabilitet i plagget. Men en så lett genser klarer seg nok fint uten =)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...