7.1.11

Nytt sokkemønster - igjen

Det er alltid med tilfredstillelse at jeg får ferdig et strikkemønster. Det er så mye artigere å strikke enn å skrive det ned.

Dette er egentlig noen av de første sokkene jeg lagde etter eget hode (jeg har fortsatt problemer med å si designa ...). De er oppkalt etter den tyske jenta Jessi som solgte meg noe av det første Wollmeise-garnet jeg fikk ta(k) i.

Sokkene strikkes tå-opp og har en forkortarader-hæl med en liten kile under for oss med litt høyere vrist. På grunn av stripene kan den veldig lett forandres både i bredde og høyde.

Mønsteret finner du her, og dette er gratis. Som alltid, skulle du oppdage feil eller har andre kommentarer så er jeg lutter øre.

20 kommentarer:

 1. Veldig fine sokker. Takk for at du deler oppskriften:-)Jeg ser ikke bort fra at jeg prøver med på disse. Det er noen nye teknikker i dem, og jeg har som strikkemål for året å lære tå opp-sokker.

  SvarSlett
 2. Like flotte som før! :-)

  SvarSlett
 3. Håller med de andra. Jättefina sockor.

  SvarSlett
 4. Anonym7.1.11

  kjempe flotte! Får så lyst å strikke meg sokker! Du er en flink designer (det er jo det du er!)

  SvarSlett
 5. Tak :-)) ydeligere ord er vist overflødige .

  Klem Vilma

  SvarSlett
 6. Kjempefine sokker! :)

  SvarSlett
 7. Herlige sokker, de gir det lille ekstra å strekke seg etter for oss som har strikket sokker før - uten å være vanskelige;))

  SvarSlett
 8. Nydelige!!
  Nesten like fine som de jeg fikk av deg..knis :-)
  De er de fineste sokkene jeg vet om!!

  SvarSlett
 9. Så fine sokker, og så flink du er å designe. Ja, du skal være stolt av talentet ditt og si det som det er. Og når du attpå til deler gratis skal du i alle fall ha all ære :-)
  Tusen takk!

  SvarSlett
 10. Eg har til gode å strikke sokkar tå-opp, så kanskje dette er sokkane eg skal prøve for å lære meg teknikken?
  Uansett, sokkane var verkeleg fine :)
  God helg.

  SvarSlett
 11. Flott mønster!

  SvarSlett
 12. takk for oppskrift! må bare velge fargekombinasjon :)

  SvarSlett
 13. Anonym8.1.11

  Pene sokker. Klassisk og enkelt utseende. (Det bør ikke bety lett å lage.) Som takk; bør jeg fortelle at jeg har strikket tå opp sokker, fordi du inspirer så..., at det var vansklig å la være å prøve. Må si det var mer gøy en ventet og supert i forhold til å slippe planlegging av garnbehov. Så det blir nok ikke 18 år igjen til neste sokkepar. Takk igjen.

  SvarSlett
 14. Jättefina sockar som jag absolut måste sticka framöver efter din fina stjärnsjal. Tack för att du delar med dig av mönstret!

  SvarSlett
 15. Fine sokkar!
  Det der med "designer" høyrest så fancy ut på norsk, men eigentleg er det vel berre eit engelsk ord for "formgivar". Ja, ja - somme av oss har jo papir på at me har lært å bli det(med bokstavane BA på) - men eg synest du trygt kan sei at du har designa ting, når det er det du har gjort :o). Ha ei fortsatt fin helg.

  SvarSlett
 16. Anonym8.1.11

  Jätte, jättefina!

  SvarSlett
 17. Anonym9.1.11

  Lekre sokker! Harmoniske og fine.

  SvarSlett
 18. thanks for the pattern!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...