26.1.11

Svøp og forkorta rader igjen

Jeg kom over denne utrolig flotte innføringa i forkorta rader (w&t, short rows, svøp og snu) jeg bare måtte dele. Siden noen nevnte i en kommentar at svøp var en god oversettelse, tenkte jeg at jeg skulle lenke til Tora Frøseths forklaring (det er hun som står bak denne oversettelsen, og jeg er enig, den er genial), men da kom jeg over enda en innføring gitt. Denne er også på engelsk, men med gode bilder. 
Kanskje den aller beste, med sine tekniske bilder, er denne fra Techknitting. Som ellers er et nettsted jeg ville begynt å lete etter noe tenkisk aller først. (Men det krever at du kjenner det engelske ordet. )

Dessverre fant jeg ikke Tora Frøseths sin ...

4 kommentarer:

 1. Heisann! Så fint at du deler :-) Du er flink å finne fram tips og triks på nettet. Ellers så synes jeg Yarnissimas forklaringer i hennes mønstre har vært gode.

  SvarSlett
 2. Takk for at du deler det du finn! Eg har lært mykje av å rote rundt på bloggen din. Men svøp og dobbelsvøp blir eg ikkje heilt venner med. Eg tykkjer det blir litt for klumpete og synleg. Eg har sett helar som må vere strikka med forkorta radar, der det er mindre klumpete og likevel utan hol. Har du nokon idé om kva som kan ha blitt gjort?

  SvarSlett
 3. Jeg er ikke riktig sikker på hvilken forklaring du mener, men i lista over forkortelser i oppskriftene mine står dette:

  s&s – svøp (flytt 1 m over til høyre p, før garnet til framsiden, sett m tilbake på venstre p) og snu

  Jeg tror ikke egentlig jeg har forklart noe mer enn det noe sted..

  SvarSlett
 4. Har nettopp strikket mitt første par sokker med forkortede rader; det ble antydning til hull, så jeg trenger disse forklaringene! :-)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...