19.10.10

Om hvorfor jeg måtte kjøpe ekstra bag i New York

Så var ullfestivalen i Rhinebeck i New York over for i år også. Og det var om  mulig enda mer folk og stands og mat og aktiviteter og ikke minst, bedre vær i år enn i fjor.

Nydelige høstfarge
Så vidt jeg skjønte på de jeg snakka med i forskjellige køer - og de er det mange av! - så er det først og fremst flest lokale folk som kommer, og de ser an været.

Når det er sagt, vi internettfolk, gjør nok mer av oss med meet ups og fester og Uhhh! og Ahhh! og Åhhhhhhhh!

Rhinebeck ligger et par-tre timers kjøring fra byen New York, og det fins mulighet for å ta tog til den nærmeste landsbyen og en såkalt shuttle bus derfra. Mange foretrekke å overnatte på et lokalt hotell eller gjestehus, men da trenger man å leie bil også for å komme rundt.

Både i fjor og i år ordna jeg meg ved å bli medlem av strikkegruppa Park Slope Knitters i Brooklyn, og bli med på den bussturen de arrangerer. Og jeg kan ikke annet enn å anbefale det på det varmeste. I år deltok jeg også på en strikkekafe de hadde i uka opp til Rhinebeck - en hyggelig måte å treffe de folka man reiser med på lørdagen.
Billetten til bussturen ($70) inkluderer både reisa fra New York om morgenen, og tilbaketuren om ettermiddagen, og inngangsbilletten, i tillegg til at man får et lite måltid og man deltar i et uhøytidelig lotteri (som jeg var en av vinneren til i år *fet smil*).


Og så gjelder det å ha sine prioriteringer i orden på forhånd! Det er rett og slett for mange mennesker og for mange stands til å håpe at man skal klare en brøkdel av hele festivalen. Og jeg er veldig takknemlig for at jeg skjønte at jeg måtte løpe til standen til Sanguine Gryphon aller aller først. Etter å ha vært der i ti-femten minutter, og jeg var av de tidligste der, var køen bak meg uendelig.

Køen til Sanguine Gryphons stall
Og så vidt jeg skjønte på andre så fortsatte den å være det resten av dagen. De, Sanguine Grphon, hadde fått plass i siste liten, så mange kom dit og oppdaget dem først der og da.

Lua Edith
Mye kan sies om de forskjellige standsene, men som jeg opplever det er Rhinebeck like mye et møtested, og et sted å få vise seg fram. I hvert fall luer, skjerf, jakker, hot pants (yes!), sokker, barn, bøker og det siste årets produksjoner i forskjellige former og fasonger. For eksempel så jeg lua til Johanne Ländin, og jeg måtte bare ta et bilde. Damen fortalte hun var veldig stolt av å ha møtt en som kjente Joahnne, og jeg solte meg voldsomt i glansen :D))) 

Er det tåpelig å si: Oh! My! God!? Nei ;)
Og å treffe mennesker man kjenner fra internett, da. Mitt største møte i år var å få treffe Elinor Brown. Jeg bar hennes jakke Plum Frost Cardigan. Og det gjorde hun også :D Et stor øyeblikk. Og så hilste jeg på Kirsten Kapur, og Mary-Heather hilste på meg (jeg tror ikke hun hilste på meg, hun bare smilte fordi jeg smilte fett over å se en strikkekjendis ;p). 

Men det er sikkert kjedelig å lese om mine name droppings, det som er interessant er vel egentlig hva jeg fikk tak i?

Bra garn ikke veier mye!
Ikke alt dette er fra Rhinebeck - helga vi ankom New York var det det årlige Yarn Crawl i byens garnbutikker. Det nye garnet til Jared Flood/Brooklyn Tweed, Shelter, fikk jeg kjøpt i Purl Soho, og den japanske boka om Fair Isle på KnittyCity. Men ellers ble det mange bager med garn, oljer, håndteiner, ullvaskemidler, presanger til jubileumet her på bloggen i november, pinner, signerte bøker, lepomader og annet damestash - og godterier. Ullfestivalen er likså stor andel matfestival, og ikke minst sauer - de rareste sauene på jorda!

Ikke vanlig norsk A4-sau akkurat
Festivalen er åpen både lørdag og søndag, og det blir sagt det er roligere på søndagen, mindre hektisk. Tenker du at dette er noe du har lyst til å delta på til neste år? Det er ikke noe å tenke på, start på å planlegge. Spør meg hvis det er noe du lurer på - jeg kan bare anbefale det på det aller varmeste!
Og - det kan være greit å vite at Continental flyr direkte mellom Oslo og New York og tillatter 23 kilos kofferter og tilsyneslatende ubegrensa håndbagasje! Bra jeg kjøpte ny bag, da :D

28 kommentarer:

 1. Så flott du har hatt det! Ullfestivalen skulle jeg gjerne ha deltatt på, men jeg er ikke så tøff til å reise. Språk hadde nok også blitt en utfordring - for de jeg møter :o)

  Morsomt å lese om dine møter og fangster!

  SvarSlett
 2. Marit, neste år reiser vi en norsk delegasjon og så kan du bare gjemme deg midt i gruppa og så snakker vi andre for deg i stedet ;D
  Jeg var så opphissa over alle jeg møtte at engelsken min var totalt bortblåst. Men de skjønte meg likevel. Helt sant.

  SvarSlett
 3. Helt FANTASTISKT :oD

  Håper vi får litt flere nærbilder av sjåppingene dine (flirer), det såg ut til å være mange lekkerbisker i den haugen der...... Gjerne av teinene og fuglen!
  Det e flott og ha deg tilbake, bare overøs oss med bilder og fortell, fortell..... eg lover å lese ALT sammen:)
  hk

  SvarSlett
 4. Ååå, ikke misunelig i det hele tatt:nehei:
  For en opplevelse det må være, bare atmosfæren av å møte så mange strikkeentuiaster. Lucky you!!!
  Så koselig å lese

  SvarSlett
 5. Virker som du har kost deg masse på tur. Jeg syns du er tøff som bare gir deg av, alene.
  Jeg sier som Hanne Kristin - litt flere nærbilder på gobitene.

  Pernilla

  SvarSlett
 6. Åh! Den som tror dette er det eneste innlegget fra NYC/garn- og strikkerelaterte produkter-jakt vil få seg en veldig kjedelig overraskelse ;D

  SvarSlett
 7. Anonym19.10.10

  Nej, hvor ser det fantastisk ud! Er pænt misundelig (på den gode måde), for jeg vil virkelig gerne med på et tidspunkt!
  Det ser ud som om, dine indkøb var en ny taske (bag) værd ;)
  Kh Karen

  SvarSlett
 8. Åh, så fantastisk! Dette såg, og høyrdest skikkeleg moro ut! Eg har tidlegare vore på Woolfest (http://www.woolfest.co.uk/), og det var ei helg eg berre gjekk rundt og smilte og kjende på teksturar, beundra fargar og følte meg heilt amerikansk i adjektivbruken :-)

  Gler meg til å sjå alt det fine du har kjøpt i komande blogginnlegg!

  SvarSlett
 9. Åh, åh! Så fantastiskt! Jag vill också. Men nu har jag redan planer för två andra resor nästa år...hur ska jag få ihop pengar!? Gaaah!

  SvarSlett
 10. Stilig! Så tøft gjort og bare reise over til USA slik.. Gleder meg til videre oppdateringer!

  SvarSlett
 11. Veldig gøy å lese din reiserapport om festivalen, et blaff fra den store verden! Synd vi ikke har noe tilsvarende her i Norge - og synd at vi ikke har strikkekjendiser slik de har i USA, det burde vi hatt. Men miljøet er kanskje for lite her. Og det ville vel neppe blitt slik trengsel heller...
  Uansett, gøy å lese om for en hjemmesitter!

  SvarSlett
 12. Jeg drømmer allerede om å reise neste år. Kan hvem som helst henge seg på den gjengen du snakker om skal reise neste år?

  SvarSlett
 13. I don't speak Norwegian but I know good purchases when I see them and girl, you scored big.

  SvarSlett
 14. Åh - dette freistar! Det gjer også Festival of Quilts i Birmingham, og The Knit & Stitch Show i London.
  Må vurdere å spele lotto igjen :o)

  Ser fram til fyldige rapportar med masse foto.

  SvarSlett
 15. Anonym19.10.10

  Så artig å lese om ditt opphold "Over there". Full av beundring for deg som "fixer" en sånn tur helt alene :-)
  Hilsen Mette

  SvarSlett
 16. Åh,så spennende! Je hadde vel gått helt bananas.... sikkert artig for henne å se deg i sitt design ;)

  SvarSlett
 17. Herlig ! Får helt hjertebank og blir blass i blikket her jeg sitter ;)
  Gleder meg til å lese mer !

  SvarSlett
 18. Super reisebeskrivelse!

  En gladnyhet til oss som kan tenke oss turen, er at SAS med fler starter direkterute til New York, og det ligger an til priskrig. Mer penger til garn!

  SvarSlett
 19. Annepålandet, Arne & Carlos er vel litt strikkekjendiser? Og Annemor Sundbø? Vet du at det er et nordisk strikkesymposium i USA i disse dager og ikke én norsk er representert?! Helt utrolig - men det er vel kanskje det du sier ...

  Merete, jeg tror Norwegian også starter opp en direkterute? Men jeg skjønner det godt. Nå går det en gang i døgnet og er overbokka (vi fikk tilbud om masse penger og overnatting hvis vi ville bli igjen ett døgn i USA).

  Shun, det er ingen gjeng dessverre, bare en drøm jeg har om at vi drar en liten delegasjon. Så hvis du vil så er vi to, du och jag ;)

  Fivrel, woolfest er også noe jeg har lyst til. Så mange lyster, så lite tid!

  SvarSlett
 20. Ser ut til at festvalrapporten din inspirerer mange! Så artig om vi har fått til et lite reiseselskap fra Norge - Pinneguri som reiseleder :o)

  Drømmer!!!

  SvarSlett
 21. Anonym20.10.10

  Det skal bli så gøy å treffe deg igjen :o)
  Neste år, håper jeg at jeg kan få kommet meg avgårde, planlegger en stor tur til andre siden. Men, tror det skal kunne gå, må bare gå.

  SvarSlett
 22. Er jeg misunnelig på deg? JA! Tenk å få oppleve å møte så mange "kjente" og ikke minst være med på et så stort arrangement. Men som Marit sier så hadde nok språket satt sine begrensninger for meg også. Men en opplevelse hadde det nok vært. Shoppingen din ser jo bare super ut!

  SvarSlett
 23. Hildranedu!
  Høres ut som en fantastisk tur!

  SvarSlett
 24. Åh vad roligt du verkar ha haft!
  Blir ruskigt sugen att åka, men det är ju en bit så i så fall är det nog bäst att börja spara på en gång!

  SvarSlett
 25. Å det er så hææærlig å lese om din tur til NY igjen, blir så misunnelig altså. Gleder meg til flere innlegg om turen, og bilder..ikke minst bilder!! Jeg er visst alltid på feil tid i NY jeg, nå har jeg vært to ganger i oktober (for tidlig) og skal over nå igjen i desember (for sent) men tror nok familien ville ha fått sjokk om jeg drar de på ullfestival. Jeg får nøye meg med å sikle gjennom dine fortellinger. Keep them coming!! Klem

  SvarSlett
 26. Jeg ønsker meg et eget innlegg bare om Shelter-garnet! Skulle gjerne ha meldt meg på delegasjonen til neste år men blir nok nødt til å utsette det pga 1. jeg har en liten baby da og 2. ikke nok penger. Jeg får bli med når tradisjonen er etablert i stedet :) I mellomtida kan vi vel ordne en Reinbekk i Norge? Litt mer innafor (geografisk) rekkevidde? Nei? (Jeg kjenner noen villsauebønder i Finnmark. Da blir det REINbekk, da. Hoho!)

  SvarSlett
 27. For min del er du like mye strikke kjendis som de damene du nevner her :-) Gleder meg til å lese resten av USA postene.

  SvarSlett
 28. Så utrolig koselig og morsomt! Frister veldig ja, men for en som ikke liker å fly... Valdressokkene dine var forresten veldig flotte de også!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...