1.10.10

Første repitisjon på vognteppet Vestlandet

Heldigvis utsatte jeg avgjørelsen på hvilken mønsterdiagram jeg skulle starte med, for plutselig kom jeg over dette og det måtte selvfølgelig bli det. Bladranker i høstlige Golden Pear. Wollmeise, selvfølgelig.
Ideen er at det skal komme 5-7 sånne bladranker over hverandre. Jeg tenkte egentlig å bytte farger på annenhver diagram, men jeg vil egentlig ikke ha det mer stripete enn det allerede blir så det vil være hvit bakgrunn med grønnbrunt bladmønster hele veien opp til diagram 2.


Dette vognteppet er litt bredere enn det jeg pleier å strikke, men det er fortsatt pinner 2,75 mm. Jeg la opp 250 masker, strikke 6 omganger fram og tilbake før jeg begynte å strikke rundt og la opp ekstra 7 masker til klippekant.

I tillegg la jeg opp 27 ekstra masker, så tilsammen er det 277 masker. Det gjorde jeg for at kanten nederst skal være mindre enn det i midten når det er strikket uten mønster. For det har jeg oppdaga, at det kan være vanskelig å få det strikka teppet helt kvadratisk for enklere å sette på stoff på baksiden.
Det er et eksperiment, jeg får se om det fungerer.

2 kommentarer:

  1. Spennende fargekombinasjon du har valgt. Gleder meg til å se det ferdig!

    SvarSlett
  2. Veldig spent på fortsettelsen :-)

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...