27.11.08

WIP: Sjal 'Mrs. Barista' - del 1

Med noen kilo Wollmeisegarn i hus har jeg selvfølgelig gått i gang med et nytt sjal.

Noen har tidligere spurt meg om oppskriften på Tistle-sjalet mitt, og siden jeg ikke syntes å få tid til å sette meg ned og skrive det som et ordentlig mønster skal jeg skrive det ned mens jeg strikker dette sjalet.
Møt 'Mrs. Barista' - hun er vår forsøkskanin ;D

Garn: 3 nøster av en yndlingsfarge av garnet Wollmeise, 2 nøster av hvit. Har du ikke Wollmeise, men har lyst til å strikke mønsterstrikket sjal på rundpinner så kan du bruke hvilket som helst yndlingsgarn :) Ca. 300 gram av én farge, ca. 200 av en annen, gjerne off white for å få fram mønsteret.
Pinner: 2,5 mm. 5 stk strømpepinner, en kort rundpinne (40 til 80 cm.) og en lang rundpinne (80-120 cm.), eller pinnestørrelse tilpasset ditt garnvalg.
Her kan du laste ned mønstersnutten som pdf-fil (sist rettet 6. februar 09).

Legg opp 20 masker
1. omg: Rett
2. omg: Vrang
3. omg. strikkes 4 vrang, 12 rett og 4 vrang.
Redigert: 4. omg. strikkes 4 rett, 12 rett vrang og 4 rett.
Alle rette omganger inntil videre strikkes 4 vrang, 2 rett, legg opp én, strikk rett videre inntil 2 siste masker før vrangkanten, legg opp én, strikk 2, 4 vrang (= øk 2 masker på hver rette omgang).
Alle vrange omganger inntil videre strikkes 4 rett, resten vrang, 4 rett.
Fortsett fram og tilbake ca. 10-12 omg. Gå over til å strikke rundt på strømpinner, og gå over til å øke 1 maske som allerede etablert innafor nest siste rette maske, på hver omgang fra nå av.
Mønsteret begynner når det er 26 rette masker på omgangen (og de 8 vrange som skal fungere som klippekant etterpå).

I am trying to write down the pattern for the Thistle shawl as I go along on a new, 'Mrs. Barista'. The English version is written on Ravelry.

9 kommentarer:

 1. jeg våger å spørre litt forsiktig; hvor mange deler går oppskriften over? og hvor får man enklest tak i Wollmeisagarnet?

  SvarSlett
 2. Jeg har ikke planlagt så nøye, men jeg må i hvert fall skrive avslutningsdelen, og den delen med opplukking av masker rundt kanten og så oppklippinga og syinga. 3-4 deler til? Men de kommer ikke på løpende bånd, dette tar uker ;D
  Wollmeise kan du få kjøpt her. Men du kan bruke et hvilket som helst yndlingsgarn, det er teknikken med å strikke mønsterstrikka sjal på rundpinner jeg prøver å beskrive :)

  SvarSlett
 3. Mammadragen, hvorfor spør du forsiktig? Er det noe spesielt du tenker på?

  SvarSlett
 4. Det garnet ser vädigt bra ut!

  SvarSlett
 5. Så trevligt med en beskrivning! Men jag undrar om inte 4. omg ska vara "4 rett, 12 vrang og 4 rett"?

  SvarSlett
 6. det sjalet ditt er jo helt fantastisk, og jeg spør forsiktig da min evne til å bli overveldet av strikkeoppskrift logikk er lett igangsatt når det gjelder økninger og felling og kast og sånn :) jeg må ha litt kompliserte oppskrifter litt inn med teskje - og bruker da en "forsiktig" en ting av gangen tilnærming :)

  og angående wollmeisegarnet - man blir jo nysgjerrig på det garnet da :)

  SvarSlett
 7. jeg har lest del 1 flere ganger og etter ca 15 gjennomlesinger har jeg endelig skjønt hvorfor du bare øker 1 maske i omgangen fra du begynner å strikke rundt.... huffameg...da jeg leste det i natt kunne jeg ikke skjønne hvorfor du ikke skulle øke 2 masker i omgangen fra du strikker rundt - til forskjell fra du strikker fram og tilbake - men etter litt tenkevirksomhet skjønner jeg hvor kanten er... hurra for meg og min teskjetenking :)

  SvarSlett
 8. Pinneguri, jeg må spørre deg om noe: Blir de oppskriftene du presenterer her stående på bloggen din? Eller må jeg lagre dem etter hvert?. Jeg har ikke tid til å strikke alt på en gang, men det er vel ikke bare jeg som har det problemet ...
  Hilsen Grete

  SvarSlett
 9. Hej
  I will write in English to make sure, we understand each other 😁
  When you start the pattern, and working in the round, you say to increase with 2 stiches on every right side, there is only one side when knitting in the round.
  Do you mean every other (second) round?
  Hope you still read comments on this, I'm so looking forward to knitting this shawl 👍💜
  Love from Denmark

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...