10.11.08

WIP: Utfordrende

Da jeg var i Bergen sist møtte jeg I. på Pinnsvins Design og ble forelska i sjalet hennes, Laminaria. Og tilfeldigvis hadde Pinnsvin Design også det garnet hun hadde strikket i, Malabrigo. Så jeg ble svak, kjøpte og satte i gang.
I. sa nemlig at sjalet ikke var så vanskelig.

Og i en viss betydning av vanskelig har hun rett, det er mye repitisjoner som er enkle å huske. Men på en annen side mener jeg det er visse utfordringer ved dette sjalet.
Det er veldig lett å glemme et kast her fordi de kommer litt plutselig - jeg har ingen annen måte å forklare det. Kastene er ikke helt logiske for eksempel sammenligna med Evelyn Clarks sjalmønstre, så derfor er det lett å glemme dem. Og da blir det lett galt på neste omgang.

Og kanskje det er det som er problemet (mitt). Jeg er vant til Clarks tenkemåte og oppbygging av mønstre og blir litt forvirra i møtet med teknikker som jeg aldri har vært borti før. Det er likevel ingen tvil om at dette blir et veldig vakkert sjal.

I find the Laminaria confusing after all Clark shawl I have made. I am used to her way of building up a pattern, and find this very differently, esp. concerning the yarn overs.

6 kommentarer:

 1. Jeg skjønner hva du mener for jeg har akkurat samme problem med relativt enkle mønster hvor kastene bare er der

  SvarSlett
 2. Jeg forstår at du falt for dette. Interessant med kast som kommer plutselig!

  SvarSlett
 3. Anonym11.11.08

  Nydelig nydelig!!! Lekkert mønster i lekker farge! Det er jo kjekt med tng som er litt utfordrende innimellom. Gleder meg til å se det ferdig!
  Ha ei fin uke!

  SvarSlett
 4. Lekkert sjal, jeg ble faktisk så inspirert av at du skulle strikke dette sjalet at jeg kjøpte samme garnet ( på garnkorgen.se) Skal snart begynne, godt å være litt forberedt på mønsteret!

  SvarSlett
 5. Anonym19.11.08

  Nei, ingen tvil...nydelig sjal og nydelig garn!! -D

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...