24.1.07

Altfor få garnbutikker i Oslo ...


Oslo-dager, lastet opp av bergensann.

... for en garnnerd som meg. Og gjett om jeg er glad som har Pinnsvin Design, her i Bergen!

På et pinneforum fikk jeg tips om å gå innom Strikkedilla på Oslo City. Ikke noe galt om den, den hadde et veldig godt utvalg. Men kanskje litt vel safe, litt vel standard?

Dét kan man ikke si om Sofies på St Hanshaugen. For en inspirerende butikk, og for en personlig service! Eieren har falt for italiensk garn, og importerer det sjøl. Og - får oversatt italienske strikkedesign-mønstre. Bor du i Oslo, eller er i området, bare MÅ du stikke innom.

Jeg forestilte meg at jeg kunne vandre fra garnbutikk til garnbutikk, men så enkelt er det ikke. Jeg fant tre butikker, Strikkedilla, Sofies og Husfliden. På Strikkedilla kjøpte jeg ingen ting, på Sofies kjøpte jeg mohair Samantha, brun og blå, og kasmirull som jeg har planer om å lage lue av. Jeg blei også overtalt til å kjøpe Drops bambuspinnepakke. Den kosta 186 kr. og inneholder lange strikkepinner fra 3 til 7 (var det vel?).


På Husfliden kjøpte jeg Plumet for å kunne kjøpe noen mønstre hos dem. Garnutvalget der var overraskende positivt, og jeg tror nok jeg vil stikke innom der igjen - også - neste gang det passer seg.

6 kommentarer:

 1. Mohairgarnet så helt herlig ut! Hmmm, kanskje jeg må ta meg en Oslo-tur snart...:-)

  SvarSlett
 2. Takk for tipset om Sofies. Neste gang må du prøve Guanako på Grünerløkka, den har også litt uvanlige garn.

  SvarSlett
 3. Anonym26.1.07

  Jeg tenkte også å tipse om Guanako, det er en garnbutikk jeg liker i hvertfall! Nøstebarn på Bjølsen og Bentes Boutique like ved er også to garnbutikker som ikke er helt standard. Synes Bentes blir litt rotete men de har i hvertfall litt forskjellig der.

  SvarSlett
 4. Det er helt fælt å vite at dette er områder jeg befant meg en god del i da jeg var i Oslo, og så så jeg dem ikke :(
  Men, skal tilbake om fire uker ... Kanskje jeg da i mellomtiden også har fått brukt opp noe av det flott garnet jeg kjøpte nå.

  Takk for tipsene, jenter :)

  SvarSlett
 5. Anonym27.1.07

  Du har også Tjorven på Majorstua, i Slemdalsveienen rett ved Majorstukrysset, de har Noro f.eks.

  Sofies visste ikke jeg heller om! :D

  SvarSlett
 6. Jeg sier bare Guanako ;)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...