11.12.16

Kreative desember - så gjør vi så når vi nøster vårt garn

Hvordan er det med deg, har du nøstepinne eller nøstemaskin til hespene dine? Det er mange år siden jeg skaffa meg det, og da jeg hadde min mest intense periode med Wollmeise (tynt ullgarn på nesten 500 meter per hespe) kunne jeg ikke klart meg uten, tror jeg.
Det vil si, man klarer seg vel uten det man trenger å klare seg uten?

Men i det siste har jeg tatt meg sjøl i å nøste for hånd i stedet. Jeg veit ikke riktig hvorfor, både nøstemaskinen og garnvinda mi er veldig lett tilgjengelig så det er ikke det heller.

Og egentlig er jeg ikke særlig glad i runde nøster heller. De hopper og spretter rundt, det er mye bedre med de som har enden inni - da ligger nøstet mitt stille mens jeg strikker. Men det er noe med nøstinga. Jeg henger hespa over kjøkkenstolen og står i 10-15 minutter og nøster. Og hører på en podcast, eller ser en episode Wallander ... av og til er det helt stille også, jeg bare lar tankene jobbe i eget tempo.
Mens jeg nøster. Det blir jo pene nøster da. Også.


Og ikke nok med at det går saktere enn normalt her i desember, jeg strikker pokker meg på sokker også - dét er lenge siden. Og se de herlige gamle, lange, tynne pinnene også.
Alt går i ring? 

5 kommentarer:

 1. Jeg har nøstemaskin, men jeg har visst aldri brukt den - er ikke helt sikker på hvor den er blitt av, så da har det blitt å nøste for hånd i stedet. Men jeg liker det, jeg også. Det er deilig å holde på med slike sakte, gjentagende bevegelser. Jeg sitter oftest i sofaen jeg da, med hespet rundt knærne. Men det er jo egentlig bedre å stå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Men det er sikkert mye bedre for hodet at man slapper av i sofaen og nøster ;)

   Slett
 2. Jag nystar både med min nystmaskin och runt tummen. När jag nystar runt tummen (i stället för en nystpinne) får jag nystan som kan stå platt utan att rulla och det gillar jag. Det som är bra att nysta runt tummen är ju att den alltid är med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må du forklare, hvordan kan det bli flatt nok til å stå?

   Slett
  2. Jag ska se om jag kan fota. Jag åtekommer

   Slett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...