9.12.16

Kreative desember - bladet garn

Norge har fått et helt nytt strikkeblad nå i høst, bladet Garn. Et helt flunkede nytt, shiny, moderne blad! Med strikkemønstre i fleng, og strikkemønstre av den oppdaterte versjonen, strikka ovenfra blant annet. Sjal! Barneklær! Blondestrikking og strukturstrikking. Og gamle teknikker som kontestrikking og tveband for krydder i blad-gryta. 

Bak magasinet står to strikkemønsterdesignere og en av dem er i tillegg garnlanger, Unni Cathrine Eiken og hennes Malsen og mor-butikk, og Solveig Engevold Gaustad

Bladet er på 110 sider med myke permer, og kan også lastes ned digitalt hvis du betaler noen få kroner ekstra. Da legger det seg pent i biblioteket ditt på Ravelry og du vil ha alle oppskriftene samla der. For en som meg som bruker Ravelry flere ganger om dagen er det gull verdt.


Hører du den flotte lyden når jeg blar? Ja, jeg veit, kanskje litt i overkant å betale for lyd, men jeg personlig syns det også skal være godt å ta i et blad (og en bok for den saks skyld). At du kjenner det i hendene.
Men vi er enig om at det er innholdet som er viktig. 15 strikkemønstre, og som sagt, veldig varierte, fra votter til tepper, fra sjal til dameplagg og mange barneplagg. Sjøl falt jeg for barneversjonen av #løvlibolerojakke av Elisabeth Steenks (bildene er lånt fra Ravelry). Den strikkes ovenfra med raglan, og løvborden nederst feller av jakka nederst. Veldig fiffig, spør du meg.
Foto: Bladet Garn/Solveig Engevold Gaustad
Også hverdagsgenseren til både henner og hanner, Eivind, av Thea Rytter. Jeg som har noe fin Pickles Pure Wool liggende og alt ...
Foto: Bladet Garn/Solveig Engevold Gaustad
Som bildene viser er dette ikke det vanlige strikkebladet akkurat. Også designerne er ferske og spretne med sine annerledes oppskrifter. Og ikke annerledes i meninga "Usj, det vil jeg i hvert fall ikke strikke!" Tvertimot, her er det egentlig bare å spisse pinnene.
Jeg elsker bildene, jeg elsker størrelsen (den passer så fint ved siden av Pompom-magasinene mine ...), intervjuene og oppslagene med og bruken av instagrambilder - til og med reklamene var interessante.

Skulle jeg anmerke på noe er det mangelen på småstoff, det som får meg til å stoppe opp og se nærmere på siden. Men det er jo egentlig bare kjipt av meg å nevne noe sånt, dette er en bedrift, Unni og Solveig! Dere har gjort en kjempejobb.


Nei men se der, da, reklame for undertegnede også ... Ja, jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg, jeg kjøpte meg plass i Norges vakreste strikkeblad.

Dette bladet kommer lovlig seint, men det kommer godt. Jeg gleder meg til neste. Og neste. Skynd dere da!  

2 kommentarer:

  1. Takk for tips, abonnement på 3 blader bestilt, både papir og digitalt. Enig i at det er noko spesielt med å ha eit blad å blade i :)

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...