8.12.15

Julesokken

Eh, nei, det er ikke den type sokk og det er ikke den type pynt. Dette er sokken du ikke visste du trengte før du så den nå.
Pyntesokken er en slags julesokk for pynt. Blomster for eksempel. Eller greiner. Eller hva med å sette en plante, en bitteliten plante oppi den? Eller, hva med å legge litt papir nedi der og legge papperkaker oppi? Og så kan man lett forsyne seg i det man passerer?

Sokken strikkes nedenfra og opp. Det betyr at siden åpningen er oppe så vil mønsteret, lusene, komme rett vei. Du legger opp med Judy's Magic Cast On, eller så kan du legge opp som åpning og heller sy den igjen etterpå. Så økes det til full bredde, og forside og bakside strikkes likt.
Øverst er det en fin latvisk flette, med en liten flette av restetrådene.


Sjøl har jeg hengt min pyntesokk over en dørkarm, i en fin hyssing som fulgte med blomstene. Nedi sokken står blomstene i en plastikkpose med vått papir - en pose som jeg kan åpne og helle i mer vann hvis det er nødvendig.

Har du også lyst og tid til å strikke deg en sånn sokk så finner du mønsteret gratis her på Ravelry. Det fins både på norsk og engelsk. Den engelske finner du på adventbloggen mylifeinknitewear.com.

Vel bekomme og fortsatt god advent :D 

9 kommentarer:

 1. Så hyggelig førjulsgave!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig. Kanskje jeg skal tenke på en bok med 50 forskjellige mønstre? ;)

   Slett
 2. Så flot ! Listen over ting som skal strikkes når julegaverne er færdige, vokser alt for hurtig ;-) Det næste bliver nok vogntæppet, selv om jeg ikke skal bruge et. Jeg finder nok en der bliver glad :-)

  SvarSlett
 3. Fjong julepynt du har!!!
  Fletta hadde jeg mest tenkt som en hempe - man slår en løkke på den og henger den på en krok på døra. Om man har en krok på døra da....
  Tror nesten jeg må strikke meg en sånn en, jeg ;-)

  SvarSlett
 4. Utrolig dekorativt! og artig å kunne pynte med litt strikka julepynt :-) Takk for alt det fine du lager og deler!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig at du syns det, Barbro :D

   Slett
 5. Neimen, så elegant den var! God førjulstid ønsker jeg deg.

  SvarSlett
 6. Det var en ny vri! Veldig pent, og koselig med en slik dekorasjon på døren.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...