1.12.15

Desembernatt

I fjor hadde jeg en drøm om å gi ut en e-bok med vogntepper basert på norsk tradisjonstrikk. Det fins så mange flotte og vakre kofter som kunne være utgangspunkt for et teppe, over en baby. 

Et babyteppe er kanskje noe av det letteste man kan lage. Ikke lett i betydning tid og tyngde, men et vognteppe trenger ingen tilpasning hvis du ikke vil, og har du ikke garnet eller pinnene anbefalt i mønsteret så får du bare et mindre eller større teppe - hva er problemet med det? 
Dette første teppet som jeg presenterer er basert på en klassisk mønsterrapport, og har lus i midten. Som gjør det enkelt å forlenge teppet hvis du ikke ønsker det kvadratisk.

Teppet har en anbefalt strikkefasthet på 19 m x 20 omganger som skal gi 10 x 10 cm. Denne er strikka på pinner 5 og 5,5 mm i Drops Alaska, Julerød og Hvit. Du trenger 7 nøster av hovedfargen og 5 av kontrastfargen.
Bortsett fra vrangbordene er teppet strikka rundt, med klippekant. Siden garnet er såpass tykt anbefaler jeg ikke å klippe opp uten symaskinsøm på klippekanten, men det er en liten bildeserie som viser hvordan du kan sy på et pyntebånd over sårkanten.

Som en liten gave på inngangen på denne vintermåneden kan du bruke koden desembernatt og få mønsteret gratis i hele dag, 1. desember. Legg inn koden før du klikker kjøp via Paypal, i boksen Coupon code og Apply. Jeg har tidligere fått beskjed om at dette ikke fungerer via mobilen så du bør gi deg sjøl gaven via nettet.

Fra og med i morgen koster mønsteret 35 kr + 25 % MVA, 44 kroner og du kan kjøpe det her. 

25 kommentarer:

 1. Ett så fint teppe, tack snälla för gratiskoden!

  SvarSlett
 2. On both iPad and PC, I am directed straight to the Paypal Purchase page and I don't see any box for the the coupon code. Can you help me out?

  SvarSlett
  Svar
  1. Mhm, it worked for me earlier, but now it doesn't. You have to go via the pattern page on Ravelry instead of directly to Paypal.

   Slett
  2. now I don't know if you fixed it or I fixed it, but I went now through the link 'kan du bruke koden desembernatt' in stead of ''du kan kjope det her' and got it now. Thank you!

   Slett
 3. Tirsdag 1. desember, kl 10: Jeg har redigert innlegget til å gå via mønstersiden på Ravelry i stedet for direkte via Paypal.

  SvarSlett
 4. Nydelig teppe:) Vi venter en liten i familien, passer perfekt. Men jeg får beskjed om feil innløsningskode?

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange har allerede lasta det ned gratis så du får prøve en gang til :)

   Slett
 5. Jag tackar för din generositet, jag lastade ner mönstret utan problem
  Miriam

  SvarSlett
 6. Takk for herleg mønster! Ei generøs førjulsgåve som eg blei veldig takksam for!

  SvarSlett
 7. Smukt tæppe, og tusind tak for gratis mønster :-) Men jeg kan ikke se noget diagram i filen?? Måske er det bare mig...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gik for stærkt! Nu kan jeg godt se diagrammet :-)

   Slett
 8. Så smukt ! Tusind tak for den fine gave :-)

  strikkeglade hilsner
  Angelika

  SvarSlett
 9. Så generöst av dig! Takk för ett pent teppe!

  SvarSlett
 10. Tusind tak for den søde opskrift.

  SvarSlett
 11. Nydelig. Tusen takk.

  SvarSlett
 12. Nydelig. Tusen takk.

  SvarSlett
 13. Hei! Eg sit med mønsteret og prøvar meg. Er lite erfaren med å lese mønster, men dette var enkelt og greit. Men eg skjønnar ikkje heilt dette med klippekanten. Kan du forklare nærmare korleis eg skal gå fram? Har nå økt til 140 masker. Med håpefull helsing frå Hilde-Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hilde-Marit, jeg skjønner ikke spørsmålet ditt? Lurer du på hvordan du skal legge opp? Eller hva funksjonen til klippekanten er? Eller hvordan den skal strikkes videre?
   Vil du være litt mer konkret?

   Slett
  2. Litt trøbbel med publisering, tydelegvis. Beklager det.
   Altså, eg lurar på korleis eg skal legge opp til klippekanten, og når den skal strikkast. Syns ikkje det stod så tydelig i mønsteret. Kanskje fordi dei fleste kan dette frå før, men det kan altså ikkje eg. :-)

   Slett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
  4. Jeg tror ikke det står i mønsteret i det hele tatt så det er lurt å spørre hvis du aldri har vært borti det, ja :)
   Det er minst to måter å legge dem opp på, helt sikkert flere hvis man undersøker enda mer (nå for tida fins det jo BØKER om oppleggsmåter ;p).
   Du kan enten bare snurre tråden 7 ganger rundt pinnen og så strikker du dem som jeg foreslår i mønsteret på neste omgang, eller du kan lage bakoverløkker (som dette), og igjen,bare strikke dem som jeg foreslår på neste omgang.
   Blei det klarere nå, hjalp svaret mitt deg?

   Slett
  5. Ja, nå trur eg at eg skjønnar opplegget. Takk for hjelpa!

   Slett
  6. Det gjør forøvrig ingenting om de maskene blir litt løse og hengslete på begynnelsen. Når du klipper opp til slutt vil kanten komme på baksiden og det vil ikke syntes på noen måte etter at du har vaska teppet til slutte.
   Du må komme tilbake og vise teppet ved anledning, eventuelt lenke til Ravelry-sida di :D

   Slett
 14. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hva skjer, Hilde-Marit, jeg kommenterte over?

   Slett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...