25.10.11

Vakkert og upraktisk

Jeg har strikka ferdig Rock Island av Brooklyn Tweed, og det er jeg superfornøyd med. Det er dét jeg er superfornøyd med. Ikke at det er noe galt med mønsteret, det var et godt skrevet mønster, og sjalet er jo himla vackert. Men det er ikke noe sjal for meg, for vakkert, for feminint, for mye sjal, tror jeg.


Dette sjalet som jeg har strikka det, i silke-kashmer og superstort, tror jeg, ville vært perfekt over en enkel kjole ved en stor anledning. Sånne anledninger som jeg går til mindre enn én gang i året. Selv om jeg hadde strikka det mindre og i tykkere/røffere garn, mer sånn skjerf-sjal ville det ikke vært helt meg - for meg er det litt som å ha blondetrusa si på stas. Men altså, dette er meg og mine tanker.


Sjalet veier 130 gram og er et relativt enkelt mønster (men litt vanskelig å huske kantmønsteret fordi det strikkes på begge sider). Det er strikka i 2-tråda Jade Sapphir.

Jeg håper jeg vil få avsetning på det innen familien. Jeg kjenner flere i min familie som er mer feminin enn meg ;)

20 kommentarer:

 1. Åh, det er så nydelig!! Jeg holder på med det samme, men valgte feil garn, og leter etter det riktige. Det skader ikke å ta det i bruk selv, altså, jeg liker den pen-røffe stilen.

  SvarSlett
 2. Förstår vad du menar! Men det är ju ändå stickandet som är den roligaste biten, det där med att komma på ett användningsområde, är det verkligen nödvändigt?

  SvarSlett
 3. Å, det var jo nydelig, da! Har også lyst til å strikke det, men ser absolutt ikke for meg at jeg bruker det selv (jeans og joggesko og Rock Island, liksom? Neppe...) - men det burde vel ikke være vanskelig å finne noen som kan adoptere det :)

  SvarSlett
 4. Nydelig sjal!! Perfekt over kjolen i bryllup, eller hva? (Hvordan ble det egentlig med den kjolen?) Uansett, det blir nok ikke vanskelig å bli kvitt!

  SvarSlett
 5. Å lagre dette under "Mislykka prosjekter" er vel å overdrive, synes jeg...

  SvarSlett
 6. Med fare for at jeg har spamma kommentarfeltet ditt ( strever litt med å få langt inn kommentar)- så prøver jeg igjen !
  Sjalet ditt er fantastisk vakkert, og garnkvaliteten og størrelsen gjør det nok til et sjal for de store anledningene. Men, jeg er også overbevist om at Rock Island gjør seg i en "hverdags"utgave i et litt annet garn og mindre størrelse. Uansett, den som mottar sjalet er en heldiggris !!!

  SvarSlett
 7. Helt nydelig sjal!
  Har planer om å lage det jeg og, har allerede bestemt meg for hvem som skal få det;)

  SvarSlett
 8. Det ble stort og lekkert. Når du har strikket det i så tynt fint garn, så er det jo ingen sak å "ta det isammen" slik at det ikke blir så stort og da kan du jo bruke det til hva som helst.

  SvarSlett
 9. Ha, ha, skjønar kva du meiner. Eg hadde også litt den kjensla etter å ha strikka blondesjalet mitt, men det gode med dei er at dei er så lette og tynne at ein godt kan tulla heile greia rundt halsen utan å sjå ut som snømonsteret. Stort of flott ser det i alle fall ut til å vera.

  SvarSlett
 10. Åh, RÅLEKKERT! også så mye jobb!
  Hvis det er aktuelt å selge det, er jeg VELDIG interessert! Send meg i så fall gjerne en mail:
  hvorfor-ikke@live.no
  Det er jo en drøm! Er det helt sort?
  Smil fra Torunn

  SvarSlett
 11. Blimey, it's HUGE! And lovely.

  SvarSlett
 12. Blondetruser stikker. Men sjalet ditt er jo nydelig! Legg det i skapet til den sjeldne anledningen, da vel.

  SvarSlett
 13. Det var eit nydeleg sjal! Tandert, på eit vis :)

  ( ehh... er det noko tull med kommentarinnlegginga? i så fall har eg posta dobbelt )

  SvarSlett
 14. Dette er det minst mislykkede prosjektet jeg har sett på lenge! Sjalet er helt nyydelig, men som du sier, det skal jo passe til eierens stil og vesen. Lykkelig er den som får eie dette. (Jeg har et hespe Madelinetosh Lace liggende som en gang skal henge rundt min hals som Rock Island. Gleder meg. :)

  SvarSlett
 15. Anonym30.10.11

  Har du hørt på makan? Mislykka?!? Kjempelekkert, spør du meg!

  SvarSlett
 16. He, he, er det ikke mislykka når man lager noe som ikke blir som man hadde tenkt seg det?
  Jeg veit ikke om andre ser inkonsekvensene i det jeg har skrevet: Jeg ville ha et stort sjal, men da jeg lagde et stort sjal var det ikke egentlig det jeg hadde tenkt meg likevel. Kjerringsjalet mitt bruker jeg daglig, både inne og ute, men dette sjalet blir for fint til å brukes som et dagligsjal. Jeg ville være dødsredd for å komme borti noe og rive opp en maske og ... skrekk&gru.
  Det er mislykka fordi jeg ikke kommer til å bruke det, men det er et vakkert sjal. Til en annen :)
  Men tusen takk for alle hyggelige kommentarer!

  SvarSlett
 17. Nydelig, nydelig, nydelig! Men Jeg forstår problemet med for stort og ikke helt deg. Hadde den samme opplevelsen med Bridgewater av samme flinke Jared Flood. Jeg lånte det bort til mamma, på ubestemt tid! Og har allerede lånt det litt tilbake, til bruk i et bryllup. Til den ene spesielle anledningen. Gi det tl noen du kan låne det tilbake av! (o:

  SvarSlett
 18. Anonym30.10.11

  Okeeei. Griselekkert. Det er alt jeg har å si!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...