3.10.11

Ære være garnet

Som i en katedral fikk vi håndarbeidsnerder gå amok i Stockholm i går, søndag. Nordisk museet inviterte til temadag med tekstil i høysete, Galen i garn.


Rundt ca 20 bord satt det folk med forskjellig spesialkunnskaper. Og overalt var det mulig å få prøve sjøl. Og se bilder, se praksis, ta på, snakke med, uveksle erfaringer og lære, lære, lære.


Noen lærte nok litt kjappere enn andre, men alder var i hvert fall ingen hindring. Damen over lærer nælbindingsteknikk (jeg skjønner ikke at hun skjønte noe som helst, jeg!), og jenta under lærer knipling. Jeg så da hun prøvde sjøl noen minutter etterpå ... hun svingte bobbine rundt som ingen ting.


Det var et stort bord med flere spinnere av lin, både tre rokker og minst en håndtein. Det var interessant hvordan de plasserte lina. Under er den bunnet lett sammen, på en annen rokk hadde de vakkert formet brett med hull i der lina var lagt inni. Jeg innbiller meg at lin er temmelig vanskelig å spinne, nesten litt som å spinne gress. Men det blir et utrolig sterkt materiale av det.


Dama som håndspant lin drev hele tiden og spyttet på skjøtene (i den grad hun fikk brudd) fordi lin inneholder "et slags lim".


Av alt som var der er nok soppene på bildet over det jeg sjøl ble mest misunnelig og mest inspirert av. Sånne har jeg lyst til å strikke også, traktkantarell og morkel. Om kanskje ikke i soppfarget garn

Det var først og fremst svenske håndverksteknikker - i hvert fall teknikker gjort svensk og med et svensk uttrykk i farge- og garnvalg. For meg personlig var det veldig hyggelig å treffe så mange av de dyktige svenske strikkerne jeg kjenner fra Ravelry, og det er klart vi skal treffes igjen. Jeg hørte noen hviske noe om en felles nordisk begivenhet ...

11 kommentarer:

 1. Vilken glad överraskning och guldkant det var att råka på dig där! :)

  SvarSlett
 2. Å slå kniplinger tenkjer eg på som ein utruleg kul ting å kunna, men kva skulle eg brukt dei til - vel det er noko heilt anna. Ikkje like kniplingfrelst i bruksøyemed.

  SvarSlett
 3. Visst var det en trevlig dag. Själv hann jag inte se så mycket då min workshop tog det mesta av tiden. Det jag tittade mest på var bollkuddarna och pingelurskorna.

  SvarSlett
 4. Mette, det er en tålmodighetsprøve, tror jeg. Men jeg tror kniplinger kan brukes hvis man syr, som fine avslutninger på noe. Eller pynt. HVis man tør å bruke det, da ;)

  Så utrolig hyggelig å treffe deg igjen, Ivar. Jeg har lyst å komme på kurs med deg som lærer, jeg. KAn ikke du si ifra når du skal ha det?

  EvaL8, artig, artig. Nå veit jeg i hvert fall hvordan du ser ut. Så neste gang ... :)

  SvarSlett
 5. Så morro det så ut å møte så mange likestilte og lære noe nytt !
  Ha en fin dag, klem.

  SvarSlett
 6. Nämen du har fått med min gamla kollega Ulla på bild, det är hon som lär ut knyppling :-)

  SvarSlett
 7. Oj, varför var jag inte där? Ser ut att ha varit trevligt.

  SvarSlett
 8. Anonym4.10.11

  Det ser godt nok ud til at have været et spændende arrangement!

  SvarSlett
 9. Monica, hun var så flink, så pedagogisk, så energisk. Hun må ha vært en god kollega :)

  Garnlek og Lykkefanten: Neste gang!

  SvarSlett
 10. Så utruleg artig!! Ser ut til at du har hatt ein fantastisk artig tur.

  SvarSlett
 11. Jeg liker de soppene så innmari! Jeg har forresten blogget sokkene du lærte meg å strikke på strikkekafeen på Sagene - det var kjempegøy å lære det :) Takk for all tålmodighet og pedagogisk godvilje!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...