6.10.11

Julekurven fylles

Siden jeg strikker så mye pleier jeg å fylle en kurv med strikka ting jeg ikke har behov for sjøl, og så ved juletider sette kurven på bordet på jobben så alle kan velge seg en ting.

I år blir det litt annerledes for jeg skal være med på jobbens julemarked. Og selge i stedet. Nesten så jeg blir nervøs bare av å tenke på det. En ting er å gi bort, en helt annen ting å forlange noe tilbake. Jeg har allerede endel sokker, og så strikker jeg småting som er enkle å lage og ikke koster all verden for folk.


Mye babyting, mye smått og enkelt. Det jeg har funnet ut er at det er en utrolig kjapp og praktisk måte å bli kvitt smånøster på. Ikke bare rester, men sånt garn som man bare har ett nøste av. Som lua over, babylua fra Nøstebarn. Den veier akkurat 50 gram, akkurat et nøste. Akkurat ingen rester igjen :)) 

Men ikke fortell det til noen, det som ikke blir solgt blir gaver i stedet ...

8 kommentarer:

 1. Heldig er vel den som finner veien til deres julemarked eller som finner den mye gaven under treet :-D

  SvarSlett
 2. Anonym6.10.11

  Det kommer gå jättebra att sälja, du stickar så fint.

  SvarSlett
 3. Det var jo riktig smart! Nå er jo ikke jeg i arbeid lenger, men jeg vet om flere steder der jeg kunne tatt med en slik kurv. Og smånøster har en jo mer enn nok av.

  SvarSlett
 4. Anonym6.10.11

  Regner med jobben bruker dette for det det er verdt i rekrutteringssammenheng. Muligheten til å kjøpe strikk fra deg på julemarked burde gi høye søknadsbunker. Lykke til!

  SvarSlett
 5. Enig med anonym her, det burde gi høye søknadsbunker hos dere.

  Og egentlig merkelig at vi er så bekymrede for å strikke for salg, så fine ting vi lager? Akkurat nå har jeg fullført en jakke på oppdrag (den er på festeknappertur utenfor huset) og kjenner at det er lenge til neste gang, selv om mottager er strålende fornøyd. Jeg var dritnervøs for knappestolpene var fien nok, alpakkaen myk nok, fargene fine nok...

  SvarSlett
 6. Jeg skal være med på husflidsmesse for første gang nå i slutten av oktober. Kjenner meg igjen i det med å syns det er vanskelig å skulle ta noe for det man har strikket. I hvertfall er det vanskelig å vite hvor mye...
  Lykke til på julemarked!
  PS: Give away på bloggen min ;)

  SvarSlett
 7. Anonym21.11.11

  Hei, jeg er på babylue-kjøret - har i løpet av kort tid heklet 3 stk etter eget mønster og nå sist strikket denne fra Pickles: denne. Jeg synes den grønne lua du har laget ser helt perfekt ut! Hvilken av nøstebarn-oppskriftene er det snakk om? Er det også lov å spørre om hva slags garn du har brukt?

  SvarSlett
 8. Anonym, det er den som syes sammen, #1904. Og garnet er Misti Alpakka, dumt jeg ikke hadde skrevet det i innlegget :( Litt tykkere (og spenstigere?) enn Drops sitt tynne.
  Så rart at du også er på babyluekjøret, det er jeg også :)) Men jeg har en annen som jeg liker enda bedre og som jeg har strikka mange varianter av, denne. Den kommer fra boka "Strikking. Gammel teknikk i ny design."

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...