30.10.11

SummasumarUS

En uke med bare strikking i alle sjatteringer - det er det som er New York i oktober for meg. I år var det ekstra interessant i og med at jeg hadde fått med meg to oppegående strikkere som morgen, middag og kveld strødde om seg med kunnskap. Vi gjorde bare det vi hadde lyst til (i hvert fall jeg), og gav f i alt annet.

Intervju på La Casita
Strikkekafeen La Casita i Brooklyn for eksempel, gode og varme etter et par timer i sola på Coney Island.

Og selv om vi gjorde et par turistting (vi hadde i grunn bestemt oss for å styre unna sånt) fikk vi oppleve epletorget på Union Square, Brooklyn Bridge i solskinn og gatelangs på jakt etter enda en garnbutikk.

Stoffavdelingen på Purl Soho
Purl Soho var det naturlige førstestoppet, men siden de ikke hadde åpna ennå gikk vi til Downtown Yarns i stedet - og da vi skulle oppsummere etterpå var dét den hyggeligste garnbutikken av de vi besøkte. De hadde et veldig godt utvalg til gode priser, og betjeningen var både hyggelig og visste hva de holdt på med. 

Downtown Yarns: Maria hadde problemer med å se forskjell på 6 og 9 ...
Downtown Yarns: Entusiasme smitter
Maria som tidligere har hatt garnbutikk var mer enn vanlig interessert i å se garnbutikker, og å treffe folk. Og å vurdere. Det var spennende å høres hennes oppsummeringer av svake og sterke sider.

Marit fant nytt prosjekt på String of Yarn
String of Yarn var flott og dyr, og Knitty City veldig rotete (men vi kjøpte verdens søteste resirkulerte bager der).

Marias mysteriesokk i resirkulert plast
Men innkjøpet var mer unntaket, i hvert fall blei det ikke så mye jeg kjøpte. Jeg hadde problemer med kortet mitt (og ikke fordi jeg mangla penger på det ;p) og da er det ikke noe artig å gå inn i butikker, kjøpe masse og så få beskjed om at det ikke virker :(


Det blei til at jeg tok ut kontanter og det var dette jeg fikk for det konatntuttaket ... Masse bøker, masse strikkevesker, litt garn og ull, og noe stoffer ...

I år var folka jeg reiste med og folka vi traff som gjorde New York og Rhinebeck.

Og så var det artig at jeg blei gjenkjent av MarteS på flyplassen i New York da ;)))

11 kommentarer:

 1. Åh, jeg er så missunnelig at jeg er helt grønn, sånn passe semisolid zap green som hadde vært perfekt til å strikke en av Ysoldas jakker av. Så utrolig mye gøy du har sett og gjort! Og kjøpt! Også signert utgave av verdens beste strikkebok ever! Jeg er virkelig grønn.

  (o:

  SvarSlett
 2. Hmmm, nå kan det være at du får masse doble kommentarer fra meg, for etter du la om til magasinvisning, så får jeg skrevet kommentar, og så forsvinner den, og jeg kommer til gammelt kommentarskjema. (Bruker Opera som nettleser) Kanskje det er meg og ikke deg, men tenkte jeg kunne si ifra i tilfelle du synes det har vært lite kommentarer i det siste.

  Noen får det jo til, ala hun bedårende over meg.

  SvarSlett
 3. Takk, Monstermønster. Kan ikke ha en bogg som er vanskelig å kommentere i så da er tilbake til normal :)

  SvarSlett
 4. Artig å høre mer om turen! Er ganske misunnelig selv, for å si det sånn :)

  SvarSlett
 5. Herlig tur du har vært på :)

  Jeg hadde det i hvertfall helt supert på tur sammen med deg og Maria! En ting angrer jeg på - jeg skulle kjøpt mer garn når jeg først var i siget!

  SvarSlett
 6. Anonym31.10.11

  Det ser virkelig ut som at dere har hatt en kjempefin tur, jeg får kjempelyst til å begynne å spare til en Rhinebeck-tur selv :)

  Takk for at du skiftet tilbake til det gamle formatet, det nye fungerte ikke særlig bra på tablets (iPad) heller.

  Lotte :)

  SvarSlett
 7. strikkepanja31.10.11

  Det høres ut som en veldig kjekk tur! Skikkelig garnferie. Koselig med en stemningsrapport og fine bilder.

  Jeg er glad for at du gikk tilbake til "gammelt" utseende. Jeg synes det ble litt ekstra klikking for å få lest bloggen og så fikk jeg ikke lagt inn kommentar heller... Bruker firefox.

  SvarSlett
 8. Wow, det hoeres spennende ut! Jeg har aldri vaert i USA og er litt redd at det blir for mye aa kjoepe i garnbutikker der - eller kanskje skulle jeg si at det blir for mye som jeg ville kjoepe der ;)

  SvarSlett
 9. Det er jo nesten bare tull, jo, med kommentarer i blogspot for tida, grrr (eller, får man klage når noe er gratis?)

  Takk i hvert fall til dere som har gitt meg beskjed om at det ikke fungerte.

  Og til cashmerecafe - ja, det er veldig mye å kjøpe ;)

  SvarSlett
 10. Jeg tror du har hatt det supert og opplevd en hel masse. Kofferten var nok ikke tom på hjemveien heller !

  SvarSlett
 11. Å, dette såg gøy ut! Eg skal sjølv til NY over nyttår, og då MÅ eg i nokon strikkebutikkar :) Er det nokon du vil anbefale når eg har litt begrensa tid til å springe på garnbutikkar? Og såg du om nokon av butikkane du var i solgte knit picks eller knitpro som det heiter her i europa? Eg har så lyst på slike pinnar :P

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...