11.8.11

Skal vi håpe på en hvit vinter?

Vognteppet Latvian Garden som jeg laget i fjor (helt utrolig, i fjor? jeg syns det er 3-4 år siden allerede!) har vist seg å være et levedyktig mønster på tross av at man både skal få tak i et umulig garn, Wollmeise, og at den skal klippes opp og det skal syes på stoff på baksiden. Det er kjempemorsomt at så mange har tatt utfordringa :)

I tillegg er det veldig artig at folk har brukt mønsteret som et utgangspunkt for egne versjoner (lønneblad, rever, biler, elefanter, osv.) og i mange spreke fargekombinasjoner.

Jeg har også strikka forskjellige versjoner, men ikke brydd meg om å skrive mønster på dem. Før nå. Teppet Hvit vinter ble så annerledes enn de jeg har laget før så da noen spurte meg om mønster tenkte jeg at det kunne jeg - men denne gangen mot betaling. Latvian garden vil fortsette å være gratis så hvis man er litt for seg kan hvem som helst  lage sin egen versjon av det. Det er noen forskjeller til Hvit vinter, men det er også justeringer som hvis du har strikka et barneteppe før du er i stand til sjøl å tenke deg fram til.
Teppet er ca 80 x 80, men det kan justeres ved å legge til og trekke fra. Jeg syns den størrelsen er akkurat passe til en vogn. Det er strikket i Wollmeise, på pinner 2 og 2,5 mm, i fire forskjellige farger: hvitt som bunnfarge, rødt, blått og grått som kontrastfarge.

Mønsteret koster 25 kr og er til salgs over på Ravelry. Inntil videre er det bare på norsk, men jeg håper en engelsk versjon kommer snart.

Teppet er til en baby som kommer i november. Kanskje til snø?

14 kommentarer:

 1. De vennene dine som får barn for tida er heldige. Bare så det er sagt (igjen :)

  SvarSlett
 2. Heldige mottaker av dette flotte teppet!

  SvarSlett
 3. så flotte de teppene er! Skulle så gjerne prøvd meg, men ser med skrekk på å få sydd bakstykke på.. Si meg, quilter du på en eller annen måte eller er det bare festet langs kantene? Vil iallfall tro at vognene med disse teppene er de flotteste vognene som finnes :) ha en fin dag :)

  SvarSlett
 4. Rigmor, jeg prøver stadig vekk å bli venn med symaskinen, men jeg blir stadig skuffa over at det er jeg som prøver og prøver og maskinen som holder igjen, aldri noe initativ derfra, nei :( Så jeg gjør det veldig enkelt: sy på baksiden ved å brette kantene dobbelt på forsiden og sy en søm langs ytterkanten. Veldig enkelt.

  Takk Anja og Lisbeth :)

  SvarSlett
 5. Det er helt vildt flot og modtageren er meget heldig :-) Jeg haaber at vi ikke faar en hvid vinter i aar !!! To aar med masser af sne og en vaad sommer som denne maa vaere nok nedboer for en stund :-)

  SvarSlett
 6. Angelikas quilts and knits, du komme til Norge og stå på ski så du også kan bli glad i snøen :D

  SvarSlett
 7. this is a beautiful blanket! and i hope the pattern sells well.

  do you think this would work for a larger size blanket?

  SvarSlett
 8. cauchy09, what do you mean by larger? 100 x 100 or 80 x 200? Either way, yes, sure, just add repeats.

  SvarSlett
 9. Vackert!
  Det är nästan så att man börjar längta efter barnbarn:-)

  SvarSlett
 10. Nydelig teppe og jeg er fristet til å trosse mønsterskrekken min for å strikke teppe å ha på vogna til vinteren...

  SvarSlett
 11. Smukt tæppe, med mange flotte mønstre.

  Jeg hepper altså heller ikke på en hvid vinter i år. Lidt ja tak, men det hele står jo ned fra himlen både sommer og vinter her i Dk efterhånden. Så lidt tørvejr, tak.

  Kh. Lis

  SvarSlett
 12. noe sååå lekkert..:)

  SvarSlett
 13. Vinteren må gjerne bli kvit om den er så flott som teppet ditt.

  SvarSlett
 14. Du er så utrolig flinkt til å strikke! Skulle ønske jeg fikk til mønsterstrikk. Men min lille kommende knert får greie seg uten mønster... Regner med at det også går greit :).

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...