4.8.11

Sirkelsokker

Sokkegruppa over alle sokkegrupper på Ravelry er nok Sock Knitters Anonymous (populært kalt ska) - som ikke lever opp til navnet sitt verken på innhold eller form. Med over 13 000 medlemmer og moderatorer med personlighet så det holder tror jeg det må være en av de gruppene med mest aktivtet, de flotteste premiene, de artigste utfordringene og mest interessante samstrikninger. Ikke noe anonymt over det.

 Seks ganger i året har de en tredelt utfordring: Man kan strikke et sokkepar av en utvalgt designer, man kan strikke en særlig teknikk, eller man kan delta i strikkinga av en mysteriesokk. I juli var det tyske Stephanie van der Linden som stor for mysteriesokken, Zirkel (som forøvrig er gratis). 


Som jeg deltok i, og strikket da hele mønsteret forelå i slutten av juli. Men det hadde ikke vært noen grunn til å utsette starten, mønsteret var kjempefint og sokkene ble vakre. Jeg har mye å utsette på mønsterbeskrivelsen (det var flere steder i mønsteret jeg rett og slett ikke skjønte hva jeg skulle gjøre), men med en del hjelp fra andre som skjønte hva hun mente kom jeg i mål, jeg også.
Jeg har strikka dem i Skinny Bugga! i fargene Long Tailed Skipper og Naked, fra Sanguine Gryphon. De veier 102 gram tilsammen og er strikka på pinner 2 mm.

Det som er artig med Linden er at jeg lærer noe nytt hver gang Og at det går an å tenke utafor de rammene man vanligvis gir seg sjøl. Som for eksempel den fine brettekanten på disse sokkene. Man legger opp og strikker 5 omganger rett. Så strikker man én omgang vrang, før man strikker 6 omganger rett. Hittils er det en helt normal kant. Første interessante vri er at kanten strikkes sammen i stedet for å syes på. Dette skaper en veldig tøylig kant. Men det mest banebrytende - for meg - er at i stedet for at vrangkanten skal skjules på innsiden, så skal hele strikketøyet snues og den kommer ut. En perfekt sokkekant.


Jeg er så heldig at jeg både har to av de tyske bøkene hennes, og flere av de løse mønstrene som hun har gitt ut. Blant annet Wallflower (som jeg har vunnet) og som jeg egentlig gleder meg til snart å strikke. Akkurat som meg er hun veldig glad i mønsterstrikka sokker, og ofte bruker hun også mønstersnutter fra nordisk strikkestradisjon.


Og for dem av oss som liker mønstrene hennes så er det nyheter på gang, hun åpner snart sitt eget nettsted med et tospråkling innhold. Vi gleder oss :)

10 kommentarer:

 1. Wow, kjempeflotte sokker! Ha en fortsatt fin sommer hos deg!

  SvarSlett
 2. Superfina sockor!
  Jag stickar också ett par Zirkel men är inte klar ännu. Men det är roligt och precis som du säger; man lär sig alltid något nytt av van der Linden.

  SvarSlett
 3. Flotte sokker fra dine pinner, som alltid!

  Jeg er også medlem av SKA - anonymt medlem :)

  SvarSlett
 4. Fine sokker, var det ikke svært at strikke dem ?

  Kh. Lis, som er ny fast læser af din flotte blog

  SvarSlett
 5. Marit, jajo, blant 13 000 kan man jo få være anonym ;)

  Lis, hva tenker du på med vanskelig? Vanskelig å forstå mønsteret, eller noe spesielt komplisert å gjennomføre?
  Helene, hopp i det, de var kjappe og enkle å strikke.

  SvarSlett
 6. Lekre sokker! Og en inspirerende beretning om både sokkegruppe og designer, fikk lyst til å kaste fra meg den HALVVEIS ferdige genseren jeg holder på med og begi meg ut i sokkeverdenen igjen. (o:

  SvarSlett
 7. Beautiful socks! Thank you for describing the construction.

  SvarSlett
 8. Fantastisk fine strømper! Jeg håber, de bliver gået i hver dag :)

  SvarSlett
 9. Anonym8.8.11

  Tak for noten om hendes nye websted... det vil jeg også holde øje med!
  Dine sokker er smukke!

  SvarSlett
 10. Knallfine sokker i flott farvekombo!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...