22.8.11

- God tur til Gaustatoppen

sa Marit, og ga meg en fin tittel på et navnløst prosjekt. Men ikke nå lenger. Hvitt, grått, gulgrønt og blått - en vakker fargekombinasjon.


Jeg skriver sjeldent om ikke-strikking her inne, men Hannesol spurte meg i kommentarfeltet på forrige post om jeg ikke hadde løpt forbi henne på vei opp til Gaustatoppen i helga. Nei, det var nok ikke meg som løp, men heller planta en fot foran den neste. Jeg er ingen spurter i noe som helst, jeg er mer den - som altså setter en fot foran den andre og smått og senn kommer meg opp.


Og vi var ikke aleine, verken Hannesol eller mitt følge. Det er ca 30 000 som tar turen opp til toppen hvert år og jeg tror nesten de 30 000 var der denne vakre lørdagen. Jeg overhørte en far som sto midtveis og pekte opp mot toppen, og sa til dattera si:
- Se, det er nesten som et 17. maitog vi skal gå i.
Jeg lurer på om dattera blei mer overbevist av det?


Men det sier mest noe om hvor lett tilgjengelig denne toppen er. Det er en fin sti, den tar ikke mer enn et par timer og - det er vafler på toppen. Perfekt i solskinn, med andre ord. Jeg skjønner godt hvorfor det var flere dansker, svensker, nederlendere og tysker der enn jeg hørte nordmenn. De har oppdaga en topp som er tilgjengelig for alle. Anbefales.

13 kommentarer:

 1. Men, uten strikketøy? Bilde uten strikketøy?

  Ser ut til å være en flott utkikspost! Ser jo nesten opp til meg :)

  SvarSlett
 2. Flott utsikt! På ein godversdag ( og det hadde du jo ) kan ein sjå heilt til mine heimelege trakter.

  SvarSlett
 3. Hei!! Bra det er vafler på toppen, da er det en mening med å gå opp!! Men jeg regner med at utsikten er verd turen:-) AnneK

  SvarSlett
 4. Så fint det så ut der oppe. Jeg hadde håp om å se Gaustatoppen fra Borgsjåbrotet på søndag, men det hadde lagt seg tåke på toppen. Strikking og turgåing er en perfekt kombinasjon synes jeg.

  SvarSlett
 5. For en god ide! Jeg kjenner jeg begynner å planlegge turer som skal gjennomføres bare juniorhobby blir stor nok til å gå dem.

  SvarSlett
 6. Anonym23.8.11

  Wow, that's an amazing view! I hope I'll get time to visit when I'm in Norway.

  SvarSlett
 7. Her var det mye bra! :)

  SvarSlett
 8. Det er faktisk HEIS inni Gaustadtoppen, så den er tilgjengelig for alle. Men folk flest må jo gå da. Og fra toppen skal det visstnok være utsikt til 20 % av fastlands-Norge på en klar høstdag, har jeg lest, det høres jo nesten for godt ut til å være sant. Det er et vakkert land vi bor i!

  SvarSlett
 9. Har dere vært på "toppen vår"?!?! Jeg bor jo på Rjukan der jeg sitter og følger med deg med jevne mellomrom både på blogg og Ravelry.

  SvarSlett
 10. Jeg er meget misundelig! Vi var i Rjukan i sommer netop for at gå på Gaustatoppen. Desværre blev det ikke til det, da vi ikke kunne komme hen til bjerget uden bil! Men Rjukan og omegn var også megetfint! Krossobanen mm. Karen.

  SvarSlett
 11. Hei igjen :)ja det var en flott tur, og så heldige vi var med været da gitt! Måtte fnise litt da jeg leste den overhørte kommentaren om "17.mai-toget" - så sant som det er sagt! "Maurtue" var ellers et begrep i følget mitt :) Ha en fin uke videre!

  SvarSlett
 12. Karen, nei det er sant, det burde vært en skysselbuss av et eller annet slag. Send turistnæringa på Rjukan en beskjed. Ellers tror jeg det går en buss til banen inne i fjellet, og da er du ikke så langt unna stien opp til fjellet heller. Men hvis ingen forteller dere det ... :(

  Marit, ja, nesten så det er litt usannsynlig at det er meg ;)

  Ingunn, ja, enig, det ville ikke vært det samme i dårlig vær. Og jeg kan tenke meg det er ganske glatt på alle steinene da også.

  Ugla, det var mange barn med oppover der. En del på toppen også. Men da jeg sa til ei lita jente:
  - Så sprek du har vært! skynde mora og fortelle at de hadde tatt banen inni fjellet ...

  SvarSlett
 13. Ah, men hvis man kan ta banen et stykke så er kanskje toppen tilgjengelig mye tidligere enn først antatt.
  Men i første omgang får vi vel utforske nærområdet. Det viktigste er tross alt kakao og matpakke. Og kanskje jeg neste år skal kjøpe turorienteringskart.
  Ha en riktig fin dag!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...