24.8.11

Varm og god

Tredje ribbestrikka genser er ferdigstrikka, denne gangen i Sundara 100% Merino. Det er den øverste av de tre genserne. Den veier 130 gram, og selv om den er strikka på 2,5 mm i det mønsteret som jeg får teststrikka som Ikke helt ribba nå, så er den mer passende til en 2 åring enn 1 åring. Rett og slett fordi garnet er tykkere enn Wollmeise.


Siden jeg allerede har prata så mye om disse ribbestrikka hverdagsgenserne tenkte jeg at jeg skulle si noe om garnet Sundara. Igjen.

Sundara er som Wollmeise og Sanguine Gryphons (og en del andre) en garnfarger som er veldig i vinden, til tider umulig å få tak i og relativt dyrt. Relativt fordi vi betaler uansett hvis vi har lyst på det. Jeg kjøpte endel nøster for et par år siden, prøvde det - og etter det har det blitt liggende. Jeg liker enkelte av fargene, de er som de andre to nevnte, veldig saturerte, dype farger. Og det liker jeg. Men jeg liker ikke garnkvaliteten. Mest av alt ligner den på Koigu, 2 tråder som er spunnet tett sammen, nesten litt hyssingaktig. Ikke misforstå, garnet er ganske mykt selv om det ikke er Superwash-mykt, så det er mer at det ikke passer meg som strikker.

Jeg har prøvd både sokker og mønsterstrikk med garnet - og vi finner rett og slett ikke tonen. Så garnet er perfekt til mindless knitting til småbarn som snart skal vokse ut av strikketøyet. Og jeg får det ut av stashet mitt.

8 kommentarer:

 1. Så flotte de ser ut! :)
  Jeg tenkte å hive meg på denne ribbestrikk-bølgen, når jeg bare får unna litt av det jeg har på pinnen nå. Men bra tips å ta med at en kan bruke flere farger - det MÅ ikke være ensfarget, slik jeg automatisk tenker ribbestrikk skal være.

  SvarSlett
 2. Du får ribbestrikk til å høres enkelt ut. Inspirerende.

  SvarSlett
 3. Må si jeg er imponert over tempoet du strikker ribbestrikk i!

  SvarSlett
 4. Anonym25.8.11

  Smukke, smukke trøjer i dejlige farver.
  Må vist snart have lidt ribstrikket på pindene til den kommende lillebror.

  SvarSlett
 5. De ser väldigt fina ut! Tack för garn-recensionen! Det hjälper oss andra som kanske vill ha, det som är "i vinden". Har förstått att du gillar Wollmeise bäst?

  SvarSlett
 6. Anonym30.8.11

  Fiine! Ribb er perfekt til barn! Kjenner du til ribb-oppskrift på vest eller trøye på pinne 4,5 mm?

  Hilsen Kristin

  SvarSlett
 7. Kristin, jeg forslår at du strikker en prøvelapp på garn du skal bruke og pinner 4,5 og finner strikkefastheten din. Etter det er det plankekjøring å regne ut bredde og høyde.

  Lisbeth, ribbestrikk er enkelt. :)

  SvarSlett
 8. Sjalet ser nydelig ut! Får vi se bilder av det i bruk når blokkingen er ferdig? Spent!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...