10.8.11

Ikke ribba tilbake

Det var Tante Ull som satte meg på tanken: Hva er det med ribbestrikk som gir angst?

I siste epiosde på podcasten Ullstund omtaler hun den ribbestrikka buksa jeg har laget, og forteller at det og glattstrikking gir henne angst (jeg antar det er i en overført betydning ;p). Kanskje fordi det er kjedelig? Samtidig innrømmer hun jo at det fins ikke noe bedre barnetøy enn det. Og det er sant, det er varmt, det er tøylig så barna kan vokse i det og det er pent på en hverdagspen-måte.


Var tante Ull aleine i å mene det er angstskapende? Er jeg aleine i å mene at det er deilig å strikke ribbestrikk? Jeg gikk til favorittbloggen min på barneklær (Merete har ikke bare barneklær altså, men overveiende), men ikke engang hun hadde reflektert over dette med ribbestrikk. Og er det noe den jenta kan så er det everything ribbed. Da jeg søkte på google (ribbestrikk + kjedelig/knitting + rib + boring) fikk jeg opp mye på begge søkene, og det snakkes endel om ribbestrikking, er vel konklusjonen.


Endel som prøver garnet Wollmeise forteller at det er tungt å strikke med fordi det deler seg.Og garn som deler seg er ekstra tungt å ribbestrikke, det blir fort flere masker. Jeg har ikke det problemet med Wollmeise, men sånt kan også være individuelt. Ullbuksa og genseren har jeg strikka i str 2 år - i hvert fall det jeg tror er 2 år. For det er mitt problem med ribbestrikking, det er vanskelig å vite hvor mye det strekker seg og hvordan skal man da finne størrelsen?
Noen som har tips og forslag til dette? Bortsett fra "Skaff deg erfaring"?

Jeg syns i hvert fall og fortsatt at ribestrikk er godt å strikke, og holder på med neste genser allerede. Og har tenkt tanken at striper på langs er jo slankende også da ...

14 kommentarer:

 1. Ha, jeg synes også ribbestrikk er kjedelig. Sannsynligvis fordi det tar lenger tid enn vannlig glattstrikk og rettstrikk, særlig for meg som strikker rundt når jeg kan. Jeg har skrevet bittelitt om det her
  http://pipfugl.wordpress.com/2011/03/02/litt-planlegning/
  (jeg kaller det riktignok vrangbord og det er jo selvfølgelig en feil, jeg får skylde på ammetåka :)
  Men fint ser det ut på babyer og småbarn, det gjør det! Jeg ble ferdig med vesten i innlegget, forresten. I litt tjukkere garn var strikkinga ikke så ille, men den ble for tjukk til å være behagelig, så det er visst ingen vei utenom!

  SvarSlett
 2. Jeg får fnatt og angst og elveblest ved tanken på lange vrangomganger. Men ribb (særlig 2+2 eller 4+4) er deilig og avslappende for mitt sløve hode. Enkelt å se feil og rette dem opp også. Glattstrikk på rundpinne er kjedeligere men forsatt ikke like grusefyselig som glattstrikk frem og tilbake.
  Jeg skrev en gang et blogginnlegg med tittelen "I hate purling" i 2005 eller noe (for lengst stengt blogg), der var det mye respons :)

  SvarSlett
 3. Strikkelise, ja, sånn er det for meg også, ribbestrikk er avslappende (der gikk den rett inn i Google og alle som søker på ribbestrikk i google nå vil få det opp som første innleg ;p). Og vrangt er noe herk. Av og til er det greit, da. Det og. Skal ikke være for bombastisk, ting forandrer seg.

  Anja, den babyvesten som du lenka til er jo helt genial i forhold til entråda-garn, da! Jeg som har så mye lacegarn (og ikke er på lace i det hele tatt (akkurat nå (og nytt garn kan man jo kjøpe når man får lysten over seg ...))). Takk for tispet. Ja, ribbestrikk er ikke vrangbord, nei ;)

  Marianne, takk for titten. Elska de der brillene dine :D))))

  SvarSlett
 4. Jeg liker ribb bedre og bedre jeg, har blandt annet livstykketrøya på pinnene, og planlegger en vest også. Lange vrange omganger gjør meg heller ingen ting, foretrekker faktisk vrang mønsterstrikk framfor å klippe opp, det syns jeg blir for mye tiltak og pel.

  SvarSlett
 5. Jeg er veldig glad i ribb til ungene, og synes det er kjedelig å strikke. Ofte fordi det stort sett er ensfarget, tror jeg. Og det gjør det jo an å gjøre noe med, stripet ribb er helt topp!

  SvarSlett
 6. Enig med Strikkelise, ribb er ok, og mye bedre enn glattstrikk fram og tilbake. (Men har faktisk lest et blogginnlegg av en som foretrakk vrangstrikk, dvs strikket vrangt hvis hun skulle ha glattstrikk fram og tilbake. Utrolig men sant!)

  SvarSlett
 7. Jeg syns 2x2 ribbestrikk kan være utrolig avslappende ;) Perfekt for "mindless" strikking foran tven om kvelden. Syns faktisk at det å strikke vrange masker på plagg som strikkes fram og tilbake er MYE kjedeligere!

  SvarSlett
 8. Skjønner ikke hva som er problemet? Kjedelig? Vanskelig å få pent? Syns ribbestrikk er helt ok jeg - ikke BARE ribbestrikk ALLTID, selvfølgelig, men et ribbestrikket plagg i ny og ne er da helt ok.
  Et problem er at folk har veeeeldig ulik strikkefasthet. Jeg som strikker ganske stramme vrangborder, får ofte for små klær - jfr Nøstebarnboka, for eksempel. Men det går seg jo til i marsjen.

  Uansett - veldig fine og praktiske barneklær du har strikket her! Og jeg er sikker på at barnet er enig også, for ribbestrikk er så behagelig å ha på seg. Morsomme farger også. Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 9. Stakkars Marianne, you are outnumbered ;)

  SvarSlett
 10. strikkepanja10.8.11

  Jeg synes heller ikke at verken vrangstrikking eller ribbestrikk er noe kjedelig eller angstskapende. Det er jo nesten meditativt! Pinnene går av seg selv mens jeg lar tankene fly. Hører på en lydbok eller ser på en film.

  Det er kjekt m variasjon. Mønsterstrikk er for laaaange lyse søndager og ribbestrikk er for sene kvelder etter jobb :-)

  Mitt motto er at strikking alltid skal være gøy! Er det ikke gøy, rekkes det opp eller legges til side til det blir gøy.

  "Barnehagetanter" er veldig glade i ribbestrikket tøy! ;-) Fine farger du har valgt.

  SvarSlett
 11. Du verden, omtale! Takker og bukker, jeg er smigret!

  Jeg har ikke store fobier mot ribbestrikk, så lenge jeg kommer inn i rytmen. Strikketøy er digg når man kommer i flyten, så ensfargede gensere eller ribbestrikk er ikke avskrekkende, snarere meditativt.

  Men sånn ullbuksemessig har jeg likt glattstrikka og med ribb nederst til poden, fordi jeg har en vag ide om at det ikke er så klumpete under dress/regntøy (ok, det kommer an på tykkelsen på garnet, wollmeisetykkelse må være perfekt tynt), og så er det enklere å brodere morsomme ting på glattstrikk enn på ribbestrikk.

  SvarSlett
 12. Har nettopp strikket en ribbebukse til min sønn (http://luciainorge.blogspot.com/2011/08/i-am-back.html). Jeg liker ribbestrikking fordi da trenger jeg ikke å sette inn strikk på midten og buksa blir ganske elastisk. Jeg hater ribbestrikking pga. vrang. Ribbestrikk kan bli kjedelig, men ikke når mann forandre farge underveis hele tida. :)

  SvarSlett
 13. Rangering av tankelaust tv-strikk frå best til "ikkje brrrraaa":
  1. rettstrikk
  2. ribbestrikk
  3. lange omgangar med vrang ( typisk glattstrikk fram og tilbake )

  Eg har ein aversjon mot vrange masker, men det går greit i ribbestrikk, då er det i alle fall berre halvparten med vrange masker :)

  God helg.

  SvarSlett
 14. Glattstrikk er helt greit, men ribbestrikk er kjedelig og havner ofte som et uferdig prosjekt i en tøypose i en krok. Men det er jo ingenting som ribbestrikkede ullbukser! Så det sier jeg alltid at ungene ønsker seg til jul. Det, og tynne sokker.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...