7.4.10

Pernilles gutt

... kommer riktignok ikke til verden før i august, men det kan jo være behov for varme ulltepper da også? Uansett, et vognteppe har vel alle foreldre behov for.

Så jeg strikka et fordi jeg ble så inspirert av Wollmeise-fargen Am Kalten Polar, den som er i hjertene. Det er Fluffy, 80/20 ull/nylon og har et litt mer pusete overflate enn vanlig 100 % merino eller Twin. Det ble ikke så glorie-aktig som jeg hadde sett for meg, men det kjennes i hvert fall at det er mykt. Resten av teppet er 100 % merino, med det vanlige bomullsstoffet jeg har brukt på de tidligere vognteppene.

Designeren av elefantene ønsket ikke at jeg publiserte bildet, så jeg har slettet det.


Teppet veier 300 gram uten bakgrunnsstoffet, 400 med, og er strikket på pinner 2,5 mm. Bortsett fra Am Kalten Polar så har jeg brukt Türkis og svart. Målene er 65 cm x 75.

Siden jeg ble inspirert til å lage teppet ute på reise og ikke hadde tilgang til oppskriften min så improviserte jeg med det jeg hadde: Urkigurkis elefanthoder og en standard utfyllingsrapport på midten.

Det er sånn garnbutikker skal fungere: De skal inspirere til å kaste seg over strikketøyet :)

13 kommentarer:

 1. oioioioi - æ e totalt forelska i d teppemønsteret!!! råflott!

  SvarSlett
 2. Anonym7.4.10

  Jag är så imponerad av dina vackra babytäcken!!
  Du är duktig du...:)!!!!
  //Rita

  SvarSlett
 3. Det var kjempefint! Lekre farger og søtt mønster. Et sånt kan en kanskje drømme om å strikke selv....jeg har ikke nok Wollmeise, men Kauni regnbue og grå ull har jeg nok av =)

  SvarSlett
 4. FrkSnupp, disse kan strikkes i hvilket som helst garn, men det er kanskje greit at det er litt mykt hvis det skal ligge rundt en barnekropp? Og kanskje at det er Superwash så foreldrene lett kan putte det i vaskemaskinen?
  Mammadragen og Rita, takk skal dere ha. Jeg har stor glede av å strikke dem og har allerede nye ideer til andre fargesammensetninger.

  SvarSlett
 5. Du lager bare de vakreste ting!
  Jeg har noe til deg på bloggen min.. :-)

  SvarSlett
 6. Åhh, disse fargene var bare helt nydelige! Et sånt teppe skal jeg lage hvis jeg en gang blir bestemor:)

  SvarSlett
 7. Anonym7.4.10

  How beautiful! I adore the little elephants. Where did you find the chart for them?

  SvarSlett
 8. Det var bare helt nydelig! Flotte arbeider du har!

  SvarSlett
 9. This is just beautiful, beautiful, beautiful!!!

  SvarSlett
 10. Dette var jo bare helt utrolig vakkert!! Jeg har vært inne og beundret de andre teppene dine også, like vakre de:)

  SvarSlett
 11. akkurat nå skulle jeg ønske jeg hadde baby og var i nær familie med deg... siden jeg verken har babyer i hus eller er i familie må jeg vel bare ta til takke med egne tepper..og det blir på ingen måte det samme! Dine tepper er bare nyyydelige, fineste babyteppene jeg vet om...

  SvarSlett
 12. Nyydelig - jeg er glad i turkis, så dette falt jeg selvsagt helt for! Søtt med elefanter på.

  SvarSlett
 13. Nydelig teppe du har strikka her. Nå har jeg sitte her og kosa meg med kaffe og lest i bloggen din. Her var mye koselig å lese. Flotte oppskrifter du har designa. Fikk så lyst til å strikke pulas dine, så nå har jeg lagra oppskrifta. Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...