23.4.10

Den perfekte sokken

I hvert fall sokkemønster (og som alle veit så er ikke det nødvendigvis det samme ...). Det er kanskje å ta munnen for full, men på en skala fra 1 til 42 er Embossed Leaves en god 36. Kanskje til og med 37 ... ;)

Det er oppimot 3000 prosjekter på Ravelry - det er ett godt tegn. Og som Lotta skriver: Kanskje de raskeste sokkene noensinne.


Mønsteret finner du i boka Favorite Socks: 25 Timeless Designs fra Interweave. Boka anbefales på det varmeste også fordi det er flere gode sokkemønstre i den.

Sokkene fungerer litt terapeutisk for tida. Jeg er så sliten av mønsterstrikk at jeg måtte gjøre noe helt annet. Kanskje ikke helt naturlig å strikke 8 identiske sokker, men det er nå der jeg har havna da. Og kanskje det sier noe om hvor enkelt mønsteret er? Etter å ha strikka halvparten av første sokk så satt mønsteret. De strikkes ovenfra, og jeg har strikka dem i Dream in Colour, Sandnes Mini Palett, Gjestal Senjagarn og Wollmeise Spice Market. Kanskje er de hvite sokkene strikket i snjagarnet litt større enn de andre, men det er den eneste forskjellen mellom dem.

Det er deilig å strikke samme mønster med forskjellig garn - jeg bruker både opp garn og det går fort. Helt det motsatte av mønsterstrikk, ha, ha.

9 kommentarer:

 1. Flotte sokker!
  Har også boka, men har ikke fått strikka disse ennå.
  Er så flott med slike mønstre som sitter i fingrene etter noen omganger :)

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. flotte de var, fine farger på alle sammen :) Men 8 par av samme mønster rett etter hverandre? WOW!!!! Ha en flott helg!

  SvarSlett
 3. Imponert! Men det blir jeg jo stadig av dine flotte prosjekt!
  Syntes ikke de er like i det hele tatt; forskjellig farge = forskjellig inntrykk/uttrykk.

  Ha en flott helg!

  SvarSlett
 4. I have to ask -- can you "see" your skin through the lace LOL? I have SUCH fair skin that I seldom think about lacey socks ...

  But I love your variety!! Wow. Very nice!

  SvarSlett
 5. De er nemlig rigtig dejlige at strikke :-)) Dine er fine , de blå du viser ligner den farve jeg er igang med at strikke i , er det garn fra : Shi Bui ?

  SvarSlett
 6. Oj, de var fine:-) Og så deilig med litt avslappende strikking innimellom. Kanskje jeg skulle prøve å strikke disse. Har noen få par igjen av plungen.
  Ønsker deg fine dager og mye koselig strikking:-)

  SvarSlett
 7. Sharon (docrock)25.4.10

  My daughter would say that it is not necessary to make the second sock. She would be happy with 8 different colored socks of the same patter that she could mix and match. Then again, she is only 12. She would be like Cat Bordhi who was wearing 2 different colored sandals at Yarnover in Minnesota last weekend!!!

  SvarSlett
 8. Nå ble jeg inspirert til å strikke sokker igjen :) Alle er kjempefine! Det er alltid like interessant å se hvor forskjellig uttrykk det blir med forskjellige garn og farger.

  SvarSlett
 9. Ååå nå fikk ejg lyst til å springe hjem å legge opp til akkurat DE sokkene! Jeg har jo hatt boka lenge, men ennå ikke prøvd noen mønstre derfra, mulig at det er på tide ja :) Dine sokker er i alle fall nydelige!!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...