15.4.10

Lovely Creature forts.

Som nevnt tidligere har jeg begynt på et nytt vognteppe, Lovely Creature, og en ny måte å lage babytepper på. Ideen er å lage et kvadratisk midtstykke (strikka rundt), som klippes opp etter at alle maskene rundt kanten er plukket opp, og så fortsetter man å strikke mønster rundt på alle fire sidene. På den måten strikker man mønster på retta hele tiden - for som alle vet er det å strikke mønster på vranga noe skikkelig herk.Vel, nå er midtstykket ferdig, og det er kvadratisk på milimeteren! Det hadde jeg faktisk ikke venta fordi rosemønsteret tross alt ikke er helt kvadratisk så det ble litt tilfeldig, litt cirka, hvilken som skulle være den siste raden. I tillegg er det tre roser som har én rad mer enn de andre, rett og slett fordi jeg har blingsa på mønsteret. Det ser ut til å lønne seg å blingse :)

Men når det er sagt: Selv om det er kvadratisk på mål, så er det flere masker på to av sidene enn på de to andre. Og dét kan jeg ikke gjøre noe med på akkurat dette teppet. Saken er at jeg har klippet opp sårkanten og tør ikke gå tilbake og plukke opp masker på nytt. Men det er nyttig kunnskap til neste gang, og til det egentlige mønsteret når det skal skrives.
Så jeg vil vil komme til å få to sider som er lenger enn de to andre. Jeg håper på nåværende tidspunkt at det ikke vil bli bulkete, at de to sidene med flere masker vil bølge seg, men at det naturlig vil vokse fram en flat kant der.
Og selvfølgelig vil det bety at jeg likevel får et ikke-kvadratisk teppe :/

Akkurat nå er jeg møkkalei å strikke mønsterstrikk så jeg tar en ukes pause mens jeg strikker på noen sokker. Enkle, greie, ikke-mønsterstrikka sokker.

---- Fotnote ---

Til alle som venter garnpakker fra meg: Jeg er syk disse dagene og har ikke lyst til å gå ut med pakkene. Jeg sender dem straks jeg kan :)

13 kommentarer:

 1. Kan du ikke felle noen masker på de sidene som har flere masker enn de andre, evt øke noen masker på de sidene med færre? Hvis målet er å få et kvadratisk teppe, mener jeg... Bare en ide jeg fikk.

  SvarSlett
 2. Takk, jeg skal se om jeg kan når jeg tar det opp om en uke. Kanskje jeg har strikka for mye allerede.

  SvarSlett
 3. Du er lur!! Takk for tipsene!! AnneK:-)

  SvarSlett
 4. det der kommer til å bli NYDELIG!!!! Fasinerende! Liker utrolig godt fargene dine, og også de andre babyteppene d har strikket!!
  Kos deg med sokkene nå da. ha en flott torsdag!

  SvarSlett
 5. Det blir kjempefint, og du er jo veldig oppfinnsom da:-) Men jeg tenker (om jeg skulle lagd et selv) så gjør det jo ikke noe at det ikke er helt kvadratisk? De fleste babytepper jeg har sett er faktisk rektangulære.. Men det er jo mine tanker da - du ville jo sikkert ha et nøyaktig kvadratisk teppe.
  Nydelige farger på teppet, selv om bilden ikke yter Zarte Knospe rettferdighet:-)
  Ha koselige dager med sokkestrikk ei stund. Skjønner godt du er lei av mønster:-)

  SvarSlett
 6. Bitt@mi, dét har du helt rett i! Gult, huff!
  Jeg har jo laget ikke-kvadratiske før, så utfordringen var nettopp det. Og mønstermulighetene da. Ja, ja. Jeg lærer mye underveis også.
  Rigmor og Quiltefia, takk :)

  SvarSlett
 7. Saa spennende dette blir! Jeg gleder meg til aa se det ferdig. Tror det blir flott uansett, kvadratiask eller rektangulaert...
  Ha en forsatt fin uke!

  SvarSlett
 8. Det ser ut til å bli nydelig!
  God bedring!

  SvarSlett
 9. Du är fantastiskt duktig! Vilka vackra arbeten du gör!!
  Lena

  SvarSlett
 10. Fargene på dette teppet fascinerer meg, jeg er slettes ingen gul person, men det er noe med denne kombinasjonen som jeg synes ble ekstra flott.

  SvarSlett
 11. Næmmen i all verden, for et snedig mønster!

  SvarSlett
 12. Åh, mange fine tips i denne bloggen :)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...