28.4.10

Overraska

Du veit hvordan det er. Du får noe garn, du kjøper noe i ørska, du samler og plutselig - er du en samler av garn. Du har stash, som det så pent henter.

Noe av dette garnet er så dyrbart at du føler du må vente på det perfekte prosjektet for å våge og bruke det. Og noe av dette garnet være litt sånn, tja, hva skal jeg bruke dette til da? Ikke at det er dårlig garn, men plutselig så fenger ikke fargen, eller det er for lite eller for mye av det. Eller som garnet jeg fikk i presang av MaryJo: Det var noe galt med fargen på garnet. Grumsete, utvaska - jeg som er så glad i glødende, metta farger.

Så det har blitt liggende enda jeg er så glad i Fiberphiles sitt garn. Men siden jeg er i innspurten på sokkeåret der jeg skal klare å strikke 52 par sokker så har jeg senket tersekelen for hva jeg skal strikke og hvilket garn, og dette nøstet dukka opp som et godt alternativ.Og så ble jeg kjempeoverraska over hvor godt jeg syns denne fargen og mønster passer sammen. Hadde garnet vært mer spraglete ville fletta forsvunnet, men hadde det vært ensfarga ville det blitt ganske så kjedelig. For å være ærlig syns jeg det ble ganske så classy :)

Garnet er Fiberphile Glimmer, Fawn, ren merino, og dette er enda et mønster hentet fra  Favorite Socks - 25 Timeless Designs from Interweave, Cable Rib Socks.

Tusen takk, MaryJo, for et nydelig garn!

15 kommentarer:

 1. Dine har mykje finare fargar enn sokkane i boka :)

  SvarSlett
 2. Ja - jeg vet hvordan det er å være en garnsamler! Desto større glede de gangene jeg strikker et plagg av garn som er flere - kanskje ti - år gammelt. Da føler jeg meg liksom så nyttig, litt som når man har vært i skogen og plukket bær.

  For øvrig et nydelig par sokker du strikker!

  SvarSlett
 3. Enkelt og elegant!

  SvarSlett
 4. Dette blir lækkert! Garn kan ofte forandre personlighet fra nøste til ferdig prosjekt - det er jo det som gjør det så spennende å velge ut garn når man skal lage noe!

  Jeg har også den boka, og må skryte litt av den. Det er ikke mange strikkebøker hvor jeg har lyst til å strikke 90% av oppskriftene. Dette er en av de få.

  SvarSlett
 5. You are right, that turned out to be the perfect yarn LOL -- remember I said yarn can sit like wine LOL

  I have another skein of a different color for you -- but for a trip to the post office in the future. We were going to go to the mountains to spring clean, but came back because there was so much wet snow. So we will go up to try again Sat or so ... & hopefully the "crick" I have in my back from two days of lots of driving here and there will be better :)

  SvarSlett
 6. Enda et par vakre sokker.

  Og fargen, den er fin den. Er det ikke det som er spennende med farger? At det det er så uforutsigbart. Ikke bare er det din egen smak som er avgjørende, men også lys, samensetning, mengde og forhold til evt. andre farger, humør, periode i livet etc.

  Gleder meg til å se neste par sokker. Og hvilken farge du bruker :)

  SvarSlett
 7. Vi er flere. Har masse garn som spares til det perfekte prosjektet :)
  Men dette var da nydelige sokker og herlig garn.

  SvarSlett
 8. Det gjør så godt å få se at flere har mengder med "stash".....

  Og sokkene blir virkelig fine.
  hk

  SvarSlett
 9. Classy er vel akkurat ordet! Nydelige sokker som alltid!!!

  SvarSlett
 10. Her i England sverger strikkerne til garn blandet med spandex, akryl eller lignende, til sokkestrikk fordi de mener at ulla slites for fort. Jeg har noe merino liggende som jeg tenkte på å bruke til et sokkeprosjekt (ett av mine første, for noen sokkestrikker er jeg ikke...enda), men jeg har liksom ikke kommet igang av frykt for at garnet ikke egner seg. Hva er din erfaring med "rene" fibre til sokker, f.eks. dette merinogarnet?

  SvarSlett
 11. MayaB, ren merino holder ikke ut uka på mine føtter. Det holder litt lenger når det strikkes på pinner 2 mm, og bare brukes som sengesokker. Men de har rett, ren merino er forbruksvarer ...

  Annepålandet, kjempebok, helt enig!

  Tusen takk til alle for hyggelige kommentarer :D)

  SvarSlett
 12. Hei :) I found your blog through ravelry and even though I don't understand much except for a few words here and there I like it very much. Your fair isle knitting is beautiful.
  Maybe I will go to Oslo next year to study there.. If I can manage it to learn norsk till then. Men norsk er et fin sprak og jeg liker Norge.. or.. something like that ;)

  SvarSlett
 13. docrock2.5.10

  Dette er 'classy'. Jeg er ikke saa veldig flink aa lese (eller aa skrive) norsk, men jeg tror du sa at du skal strikke 52 par sokker. Hvor mange have you finished? (Sorry, I am better than when I started reading your blog a few months ago. It has been 30 yrs since I lived in Norge).

  Sharon from Minnesota

  SvarSlett
 14. Anonym3.5.10

  Det er så sant som det er sagt! Det er noe med det der...
  Sokkene ser ut til å bli riktig så "classy", og forresten: det røde sjalet ditt ser alldeles herlig ut!!!

  SvarSlett
 15. Jeg syns stasjet ditt ser flott ut jeg! Det er inspirerende å ha et lager å arbeide fra, kunsten er å holde det i sjakk!
  Flotte sokker!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...